30 november 2008

Nedvärdera vår egen kultur till förmån för andra

Ur en insändare idag i Jyllands-Posten:

Tidningen "Frankfurter Allgemeine" hade den 8/11 ett oroande reportage från England, där myndigheterna har börjat en så kallad "språkrensning" och vill ta bort ord och fraser som kan "stöta" muslimer - inklusive ord som i århundraden har varit en del av det engelska språket.

Oxford City Council har förbjudit ordet "jul" i alla officiella brev, därför att det är en kristen helgdag som kunde förolämpa muslimer.

I stället förpliktas att använda termen "vinterljus-festivalen".

Också förkortningar drabbas. Stadsfullmäktige i Bournemouth rekommenderar att i framtiden undvika termer "nb." (nota bene), "ps." (post scriptum), "etc." (et cetera), "status quo", "vice versa" och andra liknande därför att de är obegripliga för muslimer.

Stadsfullmäktige i Salisbury rekommenderar att uttrycken "via" och "ergo" i framtiden undviks, eftersom dessa ord med latinskt ursprung kan stöta muslimer.

Man tar sig åt huvudet!

Frankfurter Allgemeine drar också en parallell till George Orwells olycksbådande bok "1984", där de som har makten i den totalitära staten genomför hjärntvätt av folket genom tvångsmässig språkrensning.

Vad i hela friden går det åt Europa i dessa decennier?

Det är tragiskt att just England förödmjukar sig i anpassningen till islam - England, som under andra världskriget tappert försvarade sig mot nazismens totalitära aggression.

Spjutflickans kommentar: De har redan förödmjukat sig länge och glömt att de en gång sjöng "Britons never, never, never shall be slaves".

Av hänsyn till de många analfabeterna och för inte diskriminera dem bör man nog också undvika alla andra ord, som dessa utlänningar inte känner till!

I de nordiska länderna har myndigheterna också rekommenderat (men ännu inte fullt ut???) språkrensning.

Town halls ban staff from using Latin words, in case they confuse immigrants

7 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

God Vinterljus-festival på er alla! :)

midgardsjarlen sa...

Robin Shadowes, var lite försiktig med hur du skriver. Du menar väl:.. på er allah! Tänk på vilka som kan bli kränkta. vänligen midgardsjarlen

Anonym sa...

Flera av terroristerna i Bombay kom från England:

"Det er ikke mærkeligt at et land, som England, der dyrker multikulturalismen også går forrest i indskrænkningen af den individuelle frihed og øgede beføjelser til efterretningstjenesterne komplet med hemmelige domstole. Men, hvis nogle af terroristerne kommer fra England må man konkludere at de sikkerhedsstramninger, der har hindret omkring tyve terrorangreb allerede, åbenbart ikke er stramme nok. Hvilke konklusioner vil man drage om multietnicitet, sammenhæng, samfund og demokrati? Det totalitære og det multikulturelle går gennem volden hånd i hånd.

Da den serbiske nationalist Princip skød og dræbte den østrig-ungarske tronfølger Franz Ferdinand i Sarajevo i 1914 udløstes de etniske og storpolitiske spændinger, der var bygget op gennem årtier i hvad der blev kendt som Den Store Krig (senere 1. Verdenskrig). Blodbadet i Bombay kan vise sig at have de samme egenskaber."

Monokultur

Anonym sa...

Jag har länge undrat om man kan säga "gone to the dogs", "hundväder", "äta som en gris", "svindyrt", till en muslim eller "sila mygg och svälja kameler".

Man kan ju också undra om inte "I'm dreaming of a white christmas" är kränkande mot alla icke-vita.

För några år sedan kom en brittisk feminist fram till att snögubbar var rasistiska och misogyna (dvs. kvinnofientliga).

Rasistiska för att de var vita, kvinnofientliga för att moroten i ansiktet var en fallossymbol.

Nota bene, feministen var alltså brittisk.

Det är märkligt att alla tokigheter numera kommer från England.

Kanske det beror på att ca 4000 brittiska medborgare varit på terroristläger i Afghanistan och Pakistan och att ca 100 000 (minst) av Storbritanniens muslimer, sympatiserar med självmordsbombarna den 7/7 2005.

Ponera att jihadisterna startar storskaligt krig i England! Det är inte särskilt orealistiskt. Vad händer då? Undantagstillstånd? Militärstyre?

Det är detta den brittiska regeringen fruktar och till varje pris vill undvika. Därav oron för att kränka muslimer.

Knute sa...

Koranen 8:12 "Jag skall terrorisera de otrogna. Så såra deras kroppar och oskadliggör dem, eftersom de motsätter sig Allah och hans profet".

Anonym sa...

En annan sak med muslimsk massinvandring: det har blivit en förevändning för inskränkningar i yttrandefriheten.

Tidigare kunde en person uttrycka tacksamhet mot Karl Hammaren, frankerkungen, som i slaget vid Poitier stoppade en muslimsk erövring av Paris, och en person kunde uttrycka tacksamhet mot spanjorerna, som drev ut muslimerna från Spanien 1492, och mot serber och österrikare, som i det förflutna bekämpade muslimska försök att lägga under sig Balkan och Österrike.

Utan dessa insatser, så hade Europa aldrig blivit den demokratiska och industriella stormakt som det blev, och som muslimer och andra kunnat emigrera till för att få njuta av just demokrati och yttrandefrihet.

Egentligen borde varje människa förstå detta, och muslimer borde också känna tacksamhet mot Karl Hammaren, men i dagens läge betraktas denne snarare som en symbol för anti-islamska känslor, som någon som hindrade det en god muslim (enligt de flesta muslimer väl?) borde önska: ett muslimskt Europa.

Anonym sa...

JA, som en mycket vis historiker skrev i Aftonbladet för några månader sen citat
Historien upprepar sig själv det blir snart krig återigen i Europa.
Roger B.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.