18 november 2008

Österrikiska krav på muslimer:


Spydpigen tar i dag upp regler och krav som borde diskuteras i alla länder som har en muslimsk invandring. För allas bästa, både "värdfolk och gäster" är det nödvändigt att veta vad man har att rätta sig efter. Man undviker därmed många onödiga missförstånd som uppstår när kontrahenterna inte spelar enligt samma regelbok.

1. Fullständig öppenhet vad gäller trons grunder, i enlighet med religionslagen. En auktoriserad översättning av Koranen och Hadith måste inlämnas (till inrikesministeriet).

2. Alla fatwan, som utfärdats av imamer i Österrike, skall översättas till tyska och inlämnas (till inrikesministeriet).

3. Offentliga tjänster: Vid anställning inom den offentliga sektorn skall muslimer skriftligen ta avstånd från de koranverser som förbjuder muslimer att underordna sig anvisningar från "otrogna" ämbetsmän och domare.

4. Skola: Lärare, som undervisar inom islamisk religiös utbildning, skall utesluta
de koranverser som propagerar för kvinnors mindre värde, kroppslig bestraffning och våld mot oliktroende (inklusive ateister).

5. Fredagsbön och Koranundervisning måste ske på tyska.

6. Förbud mot beslöjning: att förbjuda burka och chador på allmänna platser.

7. Moské Building 1: Anpassning av byggnader så att de smälter in i den omgivande österrikiska miljön och kulturarvet (inga kupoler och minareter)

8. Moské Building 2: bönehus och rum missbrukas ofta för att skapa celler till islamiska parallellsamhällen. Företag, barer, butiker o.s.v. som drivs i samband med moskén måste omedelbart stängas om de inte följer de statliga reglerna för företag.

9. Undantagskriterier för att bevilja medborgarskap: Kunskap om den kristna-humanistiska värdegrunden för vårt samhälle måste ingå som en obligatoriskt test.

10. Asylansökningar: också här är det nödvändigt att vi kräver respekt för våra kristna-humanistiska värderingar.

11. Huvuddukar för barn bör betraktas som skadligt och som en våldshandling från de som uppfostrar barnen.

12 Djurplågeri: Ett förbud mot handel med och försäljning av halalslaktat kött.

13. Polygami: I likhet med de österrikiska kyrkornas regler ska det vara förbjudet att ingå äktenskap i moskéer utan en föregående civil vigsel.
14. Omedelbart upphörande av alla offentliga åtgärder, som förhindrar integration (separata kyrkogårdar, islam-orienterad särbehandling på sjukhus, speciella sociala tjänster på olika " hemspråk", etc.)
15. Uppmaning till de islamiska religiösa grupperna att vidta åtgärder och verka för att kyrkor byggs i muslimska länder.

Vi väntar med spänning på hur den islamiska religiösa gemenskapen i Österrike kommer att reagera på dessa krav.
Det är på tiden att liknande krav ställs i alla Europas länder!

18 Kommentarer:

Anonym sa...

Jo, det vore en nåd att stilla bedja om. Den muslimska gemenskapen där kommer med all sannolikhet att slå bakut eftersom det globala muslimska ledarskapet enligt Amman-budskapet har en helt annan syn på islams medeltida lagar.

Anonym sa...

Vi kan snarare förvänta oss att våra gränser öppnas på vid gavel för att ge dessa stackars offer för Österikes trakasserier mot en oskyldig minoritet.

Anonym sa...

Det inlägget kommer få en rad onyanserade kommentarer, Berit.
Så innan det blivit för många, så lägger jag in mitt.
Hur många vanliga människor har tagit en mindre titt på Koranen. De flesta får i bästa fall i sej lite samhällspropaganda innan sporten, that’s it.
Media ( gud förbarme ) tycker att en religion/sekt som vill förgöra västvärlden och däribland media, är , inte bara ok utan ett jättelyft i förhållande till vårt samhälle och kultur idag.
Det överglänser jämlikhet så till den grad att s.k. genusmänniskor blir stumma.
Det överglänser vår tolerans mot andra sexuella läggningar så till den grad att till och med bögar och flator blir stumma inför dess magnifika religiösa/ sekteristiska budskap om en snar död åt just sexuellt avvikande.
Ett budskap om kvinnors och barns mindre värde och därför legitimitet för våld och förnedring, är helt förlåtet för det är ju "bara" en religion.
Ibland kan man ( speciellt som karl ) bli fullständigt rasande, på den naiva inställningen att det går att ”tämja” Islam.
Hur låter det om jag säger: Radikal nazism borde inte få förekomma, eller fundamistisk nazism bör bekämpas, eller extremistisk nazism är inte bra.
Det är så vi behandlar sekten Islam. Fem gånger om dagen ber dom om vår undergång och deras renhet från vårt samhälles påverkan. Fem gånger om dagen ber dom om vårt snabba frånfälle och vi kallar det moderat islam. Moderat, för att dom inte i handling utför vad dom ber om.
Att då försöka försvåra deras liv som muslimer känns inte helt sanningsenligt. Tala då snarare om vad Islam är. Ta diskussionen. Tyvärr kräver det en politisk ledning och en media som är lite mer än mentala barn. Det krävs bara lite ( faktiskt, just bara lite ) kunskap, men det är för mycket begärt, idag.
En hyfsad länk

Anonym sa...

Men då blir de ju inge roligt att vara muslim längre :(

Anonym sa...

Men då försvinner ju lite av tjusningen med att vara muslim :(

Mvh
Trött

Anonym sa...

Ja, det är ju från österrike nazisterna kommer. Verkar vara en bra grogrund.

Jonson

Berit sa...

Jonson, förklara vad som är nazistiskt.

Anonym sa...

Ingenting är svar eller vitt.
Kristallklart var det i Tyskland i slutet av 30-talet.
Resultatet eskalerade med abrupt slut 1945.
Hanterar man invandringen illa så kommer vi väl iväg mot samma mål.

Anonym sa...

Leif Ekstedt Min åsikt är att du har fel. Det blev inget abrupt slut.
Det här är inte Hollywood.
1945, vi pratar mer än 60 år sedan och det poppar upp igen d.v.s det har aldrig varit borta, bara mer osynligt och vi är beredda att göra samma misstag igen i stort p.g.a den s.k. vänstern, som tappade sitt ideal när pamparna i öst packade ihop och Henver Hoxa gav upp.
När alla odemokratiska rörelser i öst föll som ett korthus leddes löjligt godtrogna, s.k. vänstermänniskor in i den Islamiska fållen, där dom är än, utan att ifrågasätta någonting av budskapet.
För dom räcker det att Islam är mot västerländsk kultur och demokrati.

En rörelse måste faktiskt inte ha stoorm trooper uniform och ss emblem för att vara mer lika än olika dåtidens hot mot demokratin.
Faktum är att det som nu tar utrymme och kräver avkall på demokratiska självklarheter, nu, är samma krafter som fanns under det mörka 40-talet
Det är samma krafter som västerländska kungadömen slogs mot under korstågen och det är samma mål, från deras sida, som då. D.v.s. vår undergång och deras spridning av sekten, Islam. Sekten är allt.
Demokrati är Haram, förbjudet.
Kunskap är Koranen, ingenting annat.
Vetenskap är Koranen, ingenting annat.
Koranen är lagen, vad du tycker är i bästa fall haram.
Och en liten film länk. Gammal men o så aktuell

Anonym sa...

5. Fredagsbön och Koranundervisning måste ske på tyska.

9. Undantagskriterier för att bevilja medborgarskap: Kunskap om den kristna-humanistiska värdegrunden för vårt samhälle måste ingå som en obligatoriskt test.

Det är en bra början på en nassestat.

Jonson

Anonym sa...

Skrivet av Midgardsjarlen:
Att värna om sitt fosterland, i mitt fall Sverige och vår svenska kultur, gentemot fientligt inställda grupper vilka med quislingars hjälp tagit sig in, kan väl för faen ej kallas nazism

Jag antar att Jonson blandar ihop Totalitär och nazism.
Eftersom jag är så gott som totalitär på denna blog censurerade jag din kommentar något.
Berit

From Sweden with Grief sa...

Ja, det låter som det vore helt sansade förslag som läggs fram. Inget märkligt och inget kränkande mot muslimer i detta!

Anonym sa...

Även i Holland önskar myndigheterna att imamerna predikar på landets språk. Anledningen är att kunna kontrollera att de ej hetsar till hat och terror.

Berit sa...

Många rycker nog på axlarna åt Islam och ursäkta det mesta därför att man ser det enbart som en religion, Folk måste ju få tillbedja sin gud som de vill.
Gör emellertid tankeexperimentet att det finns en politisk grupp i landet, låt oss kalla dem socialteokrater. De kräver speciella skolor som endast lär ut deras politiska ideologier, som inte behandlar flickor och kvinnor som fullvärdiga medborgare även om de tillhör partiet och som anser sig ha rätt att döda de människor som inte vill vara sosseokrater längre. Likaså anser vissa sosseokrat-familjer att de har rätt att döda de döttrar som vill gifta sig med folkpartister eller miljöpartister.
Landets lagar ska inte gälla för dem så som för andra medborgare. De kräver också särbehandling på arbetsplatser pga. av sin politiska tillhörighet och vill ha rätt att gå ifrån arbetet och lyssna till partipropaganda några gånger varje dag.

De mest extrema socialteokraterna vill döda alla som inte röstar på deras parti och de flesta anser att det inte ska finnas några andra politiska partier över huvud taget.
Socialteokraterna blir mycket upprörda om man kritiserar deras partiledare och om de inte går så långt som till att döda de som framför kritik så har de rätt att hota och tysta alla som kritiserar.
Deras agerande får heller inte synas i sömmarna men om de mot förmodan inspekteras av polis ska minst en tredjedel av poliskåren vara partikamrater

Knute sa...

Där fick du två flugor i en smäll, Berit! Sammansmältningen av islamister och socialister ser vi redan i EU's huvudstad Bryssel, där det styrande partiet lät misshandla och arrestera demonstranter mot islamiseringen av Europa, medan man samma dag (11 sept 2007) tillät terrororganisationen Hizbollah att demonstrera!

Anonym sa...

Dags att flytta till Österrike!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Islam och nazism är samma skit.

Anonym sa...

Jonson!
Jag är emot islam av samma anledning
som jag är emot nazism och kommunism,
därför att det är en totalitär ideologi
som är ett hot mot min frihet. Det har
inget med rasism att göra, jag skulle
vara lika mycket emot islam om det var
en europeisk företeelse. Vore det inte dags
för er vänsternissar att verkligen ta reda
på vad islam står för innan ni helt
random anklagar dom som är kritiska
mot islam för rasism.... /Clifton

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.