09 november 2008

Vansinne

Det är ingen konst att driva ett företag när det finns en oändlig skattekista att ösa ur.
Krav på att gå med vinst eller åtminstone gå jämt upp är inte nödvändigt när staten, läs skattebetalare, står för fiolerna .

Etanoltillverkarna VeraSun har 17 fabriker varav en i Hankinson, N.D. och skattebetalarna har öst in miljoner för att hålla den fabriken igång trots att den gått i konkurs.

Man har erhållit 1 miljon i anslag från en utvecklingsfond, 410,000 dollar från handelskammaren. Staten och kommunen har uppgraderat vägarna och kommunen kommer att ge dem skattebefrielse. Dessutom kommer det in mera pengar från en fond som stöder Etanol-framsteg och betalar ut slantar när etanolpriset går ner.
Företaget hävdar att konkursen inte kommer att påverka driften av företaget.


Cornell Universitetet har beräknat att det behövs majs från 11 tunnland åker för att driva en bil i USA under ett år. Samma areal som skulle föda sju personer under samma tid.
Energiåtgången för att omvandla majs till etanol är 70% högre än den energi man får tillbaka. Varje gallon av etanol innebär en förlust på 54,000 BTU.

Att använda åkermark till att framställa lågeffektivt bränsle är att subventionera uppeldning av mat.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.