14 november 2008

Vi kommer aldrig att få veta...


Oviljan att presentera ett födelsebevis har gjort att människor i många olika stater har krävt att domstolarna utreder om Barack Obama verkligen var född i Amerika, ett villkor för att bli landets president.
Man menar att det "ligger en hund begraven"någonstans, det vore så enkelt att presentera ett intyg och få slut på alla misstankar.
Domstolarna vägrar att ta upp saken och anledningarna är många.

Ohio. "Bevisbördan ligger på den som anklagar....vi kan inte behandla ett fall som bygger på rykten, slutsatser eller spekulation."
Connecticut, "Inte vårt bord"
Washington. New Jersy, Georgia. "Vi har inte rätt att ifrågasätta"

Det fall som fått mest publicitet är Pennsylvania, där advokat Philip Berg har lämnat in en stämning till Högsta Domstolen.
Berg hävdar att Obama var född i Mombosa. Domaren David Souter avvisade anklagelserna men har åtminstone begärt att Obama lämnar en förklaring före 1 december.

Hawaii. "Nekade att ta upp fallet..... nytt försök den 18 nov".
I minst åtta stycken stater till har medborgare lämnat in stämningar.

Obamakampanjen presenterade ett intyg om "levande född" vilket säger att barnet föddes den 4 aug, 1961. Ett dokument om "levande född" är emellertid inte ett födelsebevis. Barnet kunde ha fötts var som helst och sedan förts in till Hawaii av en amerikansk mamma.

För att ytterligare komplicera saken har Baracks halvsyster namngett två olika sjukhus på Hawaii där han skulle ha fötts.
Innan valet ägde rum anlitade World Net Daily en FBI-utbildad privatdetektiv som besökte båda sjukhusen bara för att finna att båda platserna var bevakade av polis som stoppade alla förfrågningar.

Hans farmor Sarah hävdar i en youtube-video att hon var med vid födseln, som ägde rum i Kenya. Den videon är borttagen nu från alla sidor.
WND frågade obamakampanjens taleskvinna varför man inte offentliggjort födelsebeviset och fick till svar: "Jag har ingen aning. De släpper ut den information de väljer att offentliggöra. Hawaii har bekräftat att han var född där så jag vet inte vad mer jag kan säga."

Vi kommer aldrig att få veta, men om inte annat säger det en del om hans karaktär.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Det förefaller inte vara någon större fråga.
Men det är väl tänkbart att han ändå är president. Kukluxklan gillar väl det inte men tydligen väljarna.

midgardsjarlen sa...

Leif Ekstedt tillhör tydligen de vilka ej förstår vikten av ett lands konstitution. Det skall MYCKET till för att ändra i en sådan. Det är fundamentet i ett lands demokrati. I USA får endast den som är född i ngn av staterna möjlighet att bli president. Punkt. Om det skulle visa sig att Hussein Obama ej är född i USA antar jag att nyval inträder eller Biden blir president. Vad som helst av de två alternativen skulle få mig att vika mig dubbel av skrattkramp.

Anonym sa...

Ambassadör Dr. Alan Keyes m.fl. har den 12 november till Superior Court of California inlämnat en stämningsansökan där man begär att delstaten lägger fram dokument som visar att senator Obama verkligen är en "natural born" medborgare i USA och att han inte är medborgare i Indonesien, Kenya eller Storbritannien. (GB, eftersom Kenya var brittiskt 1961, när Obama föddes där.)

Stämningsansökan i PDF.
Gateway Pundit summerar.
Svenska Wikipedia om Alan Keyes.

Anonym sa...

Får väl också sätta på mej foliehatten, suck..
Personligen är jag hyfsat övertygad om att O är Indones, men att jag tror någonting utav huvudtaget, beror på att jag inte får veta.
Ett tillstånd som uppkommit, inte bara för att en man som verkar ha en hel kyrkogård med gamla lik, i garderoben, vägrar att berätta vem han är. I lika hög grad är felet, vänsterns och media skyldiga till. Att en människa som ingen, säger ingen, vet vem det är, har tillgång till kärnvapen och världens största militär är absolut vansinne.
Hur som..
Några hållpunkter som även amerikaner verkar ha dålig koll på.
Om Hr Hussein blir avslöjad:
Före den 15 Dec: Demokraterna har rätt att tillsätta någon annan, t.ex. Hillary.
Efter den 15 Dec. Bollen går över till Republikanerna.
Efter den 6 Jan: Republikanerna har rätt att tillsätta en ny president men Biden sitter kvar som vice, men kommer troligen avgå till förmån för någon, Republikanerna tillsätter.

När jag ändå har foliehatten på..
En spekulation är att Republikanerna redan har bevisen i en låda, men hoppas att Obama sitter säkert ett halvår, ett år, i ett ekonomiskt kaos och en utrikespolitik som kommer få klimatbluffen att se ut som något begåvat. När glorian ramlat av, då men inte tidigare, drar man ut lådan, men det är, om det skulle stämma, i så fall ett farligt spel, med en man som skulle kunna vara mullvad för vad/vilka som helst och ett parti ( Demokraterna) som, om det var en person, skulle behöva en förmyndare.
Absolut vansinne är det och det ända man vet ( utan foliehatt ) att det kommer bli mycket kostsamt för oss vanliga dödliga.
//Leif

Berit sa...

Leif, du har rätt, jag och många med mig har aldrig hört talas om de regler du nämner...de du säger gäller före och efter 15 dec, osv.
Snälla, var hittade du dem? (utan foliehatt :0) )
Det enda jag med säkerhet kan säga är att om det avslöjas att O. inte var född i Amerika står vi inför en konstitutionell kris av stora mått och det blir blod på gatorna.

Anonym sa...

Här var den:
http://www.politifact.com/media/img/graphics/birthCertObama.jpg
//Eric

Anonym sa...

Äsch Berit. Jag läste det i en diskussion mellan två amerikanska advokater som blev överens om turgången. Nu kan jag naturligtvis inte hitta länken.
När det gäller datumreglerna är grunden i alla fall Sektion 3 av 20th Amendment:

If a President shall not have been chosen before the time fixed for the beginning
of his term or if the President elect shall have failed to qualify (emphasis added),
then the Vice President elect shall act as President until a President shall have
qualified o.s.v.

Kan även hittas på dom sista sidorna i den här pdf,en
Advokaterna hävdade att den vanliga turgången är att ”the House” utser en ny President och Senaten utser vice, men eftersom även Demokratiska partiet stod anklagade för att dom inte kontrollerat Obamas rätt att delta, så hade ”Huset” någon regel som sa att Demokraterna blev diskade i att välja ny president, men fortfarande möjlighet att välja vice i Senaten.
Men mycket blir spekulationer eftersom president kandidater har död och dom har hoppat av men aldrig ställt upp utan att vara kvalificerade.
P.S.
Det kan ha varit på den här platsen , där det mesta av åtal och påverkan av delegater verkar ha samlats, annars var det hos americasrights i någon av kommentarerna.

midgardsjarlen sa...

Tack Leif, nu har du givit mig en hel del kött på dom intorkade benen. Dessutom stimulerades fantasin när du nämner att republikanerna sitter på dolda bevis. Underbara tanke. Låt tusen scenarios blomma.

Anonym sa...

Grr, hatar sådana som Leif Ekstedt som anser att saker saknar betydelse bara för att de anser att de borde sakna betydelse!

Jag tror som Leif och Berit: skulle O inte vara född amerikan, så är det en konstitutionell kris av sällan skådat slag - vida värre än den som ledde till att valet 2000 avgjordes i HD.

Dessutom kan man undra vad O är för en bluff:
en presidentkandidat som ljuger om sin födelseort och dessutom är beredd att avlägga presidenteden med fingrarna i kors.

Påminns om presidentvalet 1960, då det så gott som var bevisat att döda i Chicago röstade på JFK, Nixon valde att avstå sin seger för att rädda republiken.

Om nu republikanerna har bevis och inte visar dem för att öva utpressning mot president O, då har amerikansk politik sjunkit till rysk nivå.

Och, o,ja, gettona kommer att fatta eld om O fråntas sin seger. (Parallellen O.J. Simpson.)

Så det är mycket som talar för en konspiration mellan republikaner och demokraterna (och de skurkaktiga massmedierna) om nu O föddes som utlänning.

Berit sa...

James Taranto förklarar bra hur det ligger till. Det enda Supreme Court kommer att ta ställning till är om lägre domstol dömde rätt när de påstod att Berg är inte kan stämma Obama.
Allt detta kommer att rinna ut i sanden. Demokraterna är i majoritet och det kommer aldrig att gå längre.
Obama är den perfekte presidenten i deras ögon, svart, ung, långt åt vänster, pratar bra nonsens.
Det finns naturligtvis människor som sitter inne med informationen men om dessa är republikaner eller demokrater är nog svårt att säga. Att det skulle vara en konspiration över partigränserna tvivlar jag på.

Anonym sa...

Tack för länk. Citat:
"Standing requires plaintiffs to prove they are directly affected by the issue at hand, with evidence of injury that is concrete and particular."
Såvitt jag kan se, så påverkas hela USA av ifrågavarande fråga om O:s födelseort och av att O - av någon underlig anledning - inte vill tillhandahålla ett födelsebevis.

Jag har mitt eget hemma i en byrålåda. Vägde 3,5 kg och var 52 cm lång samt föddes kl 07.10 och föddes på Kvinnokliniken på Jönköpings lasarett. Klara besked.

Man må tycka vad man vill om "the far right fringe" (märk O-försvararnas försök att förminska och förlöjliga motståndarna!) men att man inte vill gå dem till mötes osar katt.
Samtidigt - har inte O släktingar som insisterar att de bevittnat hans födelse i Kenya? Eller är det allegoriskt menat? Enligt någon underlig afrikansk språklig tradition? Medicinmannen "såg" födelsen och kanaliserade den till O:s släktingar? Med andra ord, är de där släktingarna otillräkneliga? Dementa?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.