11 november 2008

Ytterligare en spik i kistan

Först orsakar regeringen en finanskris genom att reglera bankerna och detta, i kombination med en orealistisk tro på att huspriserna skulle gå upp, satte snöbollen i rullning. Därefter har man hållit krisen vid liv under de senaste månaderna genom den ena dåliga åtgärden efter det andra.

Nu är det dags för bilindustrin att begära understöd och tvinga skattebetalarna att ta över och täcka de felaktiga beslut som ledningen för GM och Ford gjort.
Demokraterna begär att regeringen ska ge "tillfälligt stöd" till bilföretagen för att "rädda" tusentals jobb och "återställa finansmarknadens stabilitet."
När har en regeringsåtgärd någonsin varit "tillfällig'?
Kom tillbaka om ett par år och se vad som hänt!

Om Pelosi/Reid får som de vill innebär det att regeringen får inflytande inom privatindustrin i en omfattning som aldrig tidigare skådats i detta land.
Obamas team säger att de jobbar på ett förslag som ska hjälpa bilindustrin att "anpassa sig och ta sig igenom finanskrisen för att kunna tillverka bränslesnåla bilar."
Man ska se till att detta görs genom att följa upp existerande lagar och införa nya.
Att låta bilmarknaden reglera sig själv genom tillgång och efterfrågan existerar inte i dessa människors hjärnor.

Vi får inte glömma att Kongressen röstat Ja till ett ge bilindustrin låg-räntelån på 25 miljarder dollar men i vanlig ordning har det fastnat i det byråkratiska svarta hålet.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Obama ska väl betala tillbaka stödet han fick från bilindustrin under valrörelsen.

Berit sa...

Bilindustrin har ett starkt, aktivt fack och det är dags att betala tillbaka

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.