19 december 2008

Arresterad muslimsk kvinna

I min lilla stad, Douglasville, som genom den snabba tillväxten nu betraktas som en förstad till Atlanta, arresterades en muslimsk kvinna häromdagen därför att hon vägrade ta av sig huvudduken när hon gick in i rådhuset.

Byggnaden innehåller stadens domstol och lagen kräver att alla passerar genom metalldetektor och inga huvudbonader får förekomma.

Kvinnan, Ms. Valentine säger att hon vägrats sina mänskliga rättigheter och att hon varit i domstolssalar tidigare utan att behöva ta av sig sin jihab. Samtidigt som hon vände om för att gå ut igen uttalade hon någonting som rubriceras som "uttrycksfullt", (gissningsvis "mother-f***") och det gav henne 10 dagar i arresten.
Samma domare har tidigare avvisat kvinnor från domstolen därför att de varit inlindade i sjalar.


2 Kommentarer:

LP sa...

Kul att en muslim har mage att hänvisa till "de mänskliga rättigheterna" samtidigt som ett flertal muslimska nationer sitter i FN och gör allt de kan för att vingklippa och sabotera just de mänskliga rättigheterna.

När skall folk även här hemma genomskåda detta cyniska och respektlösa trams som en del muslimer sysslar med då de missbrukar religionsfriheten, de mänskliga rättigheterna och diskrimineringslagarna?
Och hur skall det bemötas? Är religionsfriheten möjlig att ha kvar i sin nuvarande form om den inte skall misbrukas av islamisterna? Det är verkligen en nöt att knäcka.

Som vanligt handlar det väl om var det fria samhällets yttersta gränser trots allt måste dras på bekostnad av den individuella friheten, och hur tex islamister kan utnyttja dess svagheter för att sabotera det. Det förs alldeles för lite avancerad debatt om denna friheten och demokratins ödesfråga i Sverige. Socialantropologen Aje Carlbom är väl en av de få jag spontant kommer att tänka på, och det finns väl kanske en handfull flera kvalificerade personer som kan ta i frågan på ett någorlunda hederligt sätt. De verkar dock vara aldeles för få än så länge.

Nu tutar sirernerna utanför fönstret här i Malmö igen. Låter som de är på väg utåt mot öster, kanske mot Rosengård. Det har varit ovanligt mycket sirener denna helg...

Anonym sa...

USA är inte känt för att följa de mänskliga rättigheterna som FN:s barnkonvention t.ex. , som de är de enda att inte ha skrivit på tillsammans med anarkiska Somalia, men USA kanske också är muslimskt i er islamofobiska värld... Ni är rädda och osäkra varelser...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.