09 december 2008

Balanserade skatter?


Under helgen intervjuades Obama i ett TV program som kallas "Meet the Press" där han bl.a talade om skatter.

"Jag tycker det är en viktig princip, därför att ibland när jag talar om att jag vill ha en balanserad skattefördelning så säger folk att det är klasskamp. Men nej! Det visar sig att ekonomin växer bäst när dess fördelar är som mest utspridda."

En balanserad skattefördelning är en utmärkt idé. Som det är nu så betalar 43% av alla inkomsttagare ingen inkomstskatt alls, Nil, zip, nada.
De övriga 7% (som gör att vi kommer upp till 50) betalar 3% av all inkomstskatt. Under tiden betalar 1 % av de elaka rika knösarna 39% av all inkomstskatt samtidigt som de totalt tjänar 19% av all inkomst.
Om inte det är obalans, så säg.

Lite senare under intervjun yttrar Obama följande pärla: "vad jag förhoppningsvis vill introducera under min presidentperiod är en ny etik vad gäller ansvar när vi avskedar arbetare. Det minsta du kan göra när du själv tjänar 25 miljoner per år är att avstå en del av din egen kompensation och bonus... Den sortens inställning, att dela fördelar och bördor är någonting som saknats länge och det är något jag vill införa igen."

Tänker han göra det genom att stifta lagar? Kan vi se fram emot regeringskontroll av chefernas kompensation? Vi kanske ska ha regeringskontroll över alla företag?
Låt dem ägas på papperet av privatpersoner och bolag men kontrolleras av regeringen.
Det är inte vare sig socialism eller kapitalism, det är ren och skär fascism.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Fascismen är en variant av socialismen. Alla fascister är socialister.

Knegarn.

Anonym sa...

..och fascism är socialism..

Anonym2

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.