17 december 2008

Bara man heter Kennedy....

New Yorks guvernör säger att Caroline Kennedy, dotter till John F. har visat intresse för att ta över Hillary Clintons senatorplats när den blir ledig.
Ett tiotal andra personer är också intresserade men bleknar i jämförelse vad gäller kändisstatus.

Caroline Kennedy har hittills undvikit politik under större delen av sitt liv. Hennes kusin Robert F. Kennedy har emellertid bekräftat att hon vill ha posten.
Hennes medtävlare jämför henne med Jennifer Lopez inom politiken.
Enligt reglerna måste den som bli utsedd ställa upp för ordinarie val år 2010 och dessutom igen 2012. Varje valkampanj kommer att kosta tiotals miljoner och Guvernör Patterson tror att namnet Kennedy kommer att attrahera bidragsgivare även för hans egen valkampanj, vilket tycks vara det viktigaste.

Landet står inför en ekonomisk kollaps, vi ser provokationer och utmaningar från olika håll i världen. En ny terroristattack är rätt trolig inom de närmaste åren och New York ett attraktivt mål i så fall men politiker tänker bara på sin egen makt och planerar att tillsätta en person vars enda kvalifikation är att hon heter Kennedy.

Varför inte utse en framgångsrik affärsman, en person som har erfarenhet från en stor organisation, en person som visat att han kan genomföra projekt, hålla leveranstider och budget? En som har förutsättningar för jobbet i stället för att bara vara från "rätt" familj?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.