20 december 2008

Det gäller att gilla läget


I Sydsvenskan skriver kommunalrådet Ilmar Reepalu (s) i Malmö samt integrationsminister Nyamko Sabuni den 20-12 en artikel angående upploppen i Rosengård.

Bl.a står det så här i artikeln:
"Vi kan inte tolerera att extrema politiska rörelser, proffshuliganer, kända kriminella personer och andra våldsverkare använder Rosengård som skådeplats för egna syften."

När just delar av dessa grupper gång på gång saboterade Sverigedemokraternas möten på gator och torg skrev inte nämnda Ilmar Reepalu en enda bokstav som protest mot detta.Tvärtom så kan man tolka den totala tystnaden som ett erkännande för deras agerande.

Nämnda Ilmar Reepalu tågade t.o.m i samma demonstrationståg tillsammans med dessa grupperingar under det stora internationella socialistmötet i Malmö i höstas.
Ett demonstrationståg som sedermera utmynnade i kravaller och stenkastning i centrala delar av staden på samma sätt som nu har hänt i Rosengård. Varför skrev du inte något då, Ilmar?

Nu är du snabbt framme och försöker lägga skulden på dessa grupper och menar att det inte är ungdomar som hör hemma i Malmö som bär skulden!
Nej, du Ilmar, det gäller att gilla läget!
Det läge som du och andra medskyldiga politiker ställt till med genom den förda invandringspolitik ni bedrivit.
Du är medskyldig till det som händer idag ute i Rosengård så dina skriverier är ynkliga att behöva läsa.


Sandor Herold

16 Kommentarer:

txtr sa...

Verkligen, just detta att i ena stunden tåga med Afa och i andra stunden beklaga sig över Afa, är verkligen ett hyckleri! Varför får han inte denna fråga av media?

LP sa...

citat:

"Vi kan inte tolerera att extrema politiska rörelser, proffshuliganer, kända kriminella personer och andra våldsverkare använder Rosengård som skådeplats för egna syften."

Varför inte det? De extremistiska antidemokratiska islamisterna tycks ju ha grönt ljus då det gäller att ta Rosengård och dess befolkning som gisslan under sina "beskyddande" vingar.
Deras hot om våld då de skulle köras ur lokalen publicerades ju dessutom i Sydsvenskan den 28 november i år:

"Mohammed al-Hijazi riktade även en direkt fråga till kommunens ledande politiker:
– Vart ska vi nu ta vägen, när ni tagit bort moskén? Ska vi också ut på gatan, där många ungdomar redan bränner soprum och kastar stenar på polisen och brandkåren?"

Källa:
http://sydsvenskan.se/malmo/article393905/Det-har-ar-vart-andra-hem.html

Dessutom verkar de tro att de skrivit hyreskontrakt med Allah och inte med Contentus:

"Hyreskontraktet har varit uppsagt sedan den 31 augusti 2007. Efter en förlikning i Hyresnämnden fick moskén stanna ett halvår extra.
– Men de stannade bara kvar, säger Lars Lindebratt, juridiskt ombud åt fastighetsägaren Contentus.

– De har suttit där på övertid i mer än ett år nu."

Källa:
http://sydsvenskan.se/malmo/article392191/Ungdomar-ockuperar-kallarmosk%C3%A9-i-Rosengard.html

Anonym sa...

Ta fast ungdomar och avvisa dem från Sverige som man gör i andra länder när dem inte kan uppförar sig som vanligt folk.
Och låt Polisen använda vattenkanon så kan spruta ner dem.
Och Höjd straffen till 2år!
Deras hus och dem gör vad dem vill med det dem äger.
Har fan en moske räcker inte det?

Anonym sa...

Det är mycket islam i Rosengård. Föreningarna tycks se sig som en stat i staten. Men det finns ju massor av icke-muslimer + muslimer som inte har nåt religöst intresse alls. Någon måste slå in en kil mellan rättssamhället och islamistiska grupper så att inte dessa tar får en starkare ställning.

Anonym sa...

Att dom inte kan fatta att detta är inte något jävla muslimsk land. Vill de utöva sin så kallade relion så kan dom ta mig fan resa hem igen och hålla på med skiten där.

Anonym sa...

Nu får det väl ändå vara nog...
Man kan inte skylla våld och kriminella handlingar på vad politikerna kallar utanförskap.
De som håller på och sabbar, eldar och kastar sten osv, är direkt länkat til vad de ser från sina hemländer via deras parabolantenn.
Saknar ni våld, förtryck och er religion så mycket att ni måste sabba vårt land så tycker jag ni borde åka hem igen...

Och till politikerna, var inte så blinda- Öppna ögonen, detta problemet har inte kommit nu??? Vad har vissa partier sagt i 10 år?

En som har fått nog!

Anonym sa...

Vad gör ett 20-tal ungdomar ute kl.4 på morgonen??
Var är föräldrarna till dessa?!
/M

Anonym sa...

Nu har utanförstående grupper lämnat Rosengård för att stödja nya härjningståg. Kvar är Rosengårdsslöddret som förstör för sina grannar genom att bränna upp deras bilar. Folk som redan innan lever på existensens sista barrikader. Jo, det är ju ett fantastiskt skötsamt folk det. Nej, större hycklare än dessa fundamentalistiska muslimer med sin stora dumma svans av ungdomar finns inte. De som såg imamen/chefen för upploppet hos Josefsson i Debatt hörde honom svänga sig när han fick den direkta frågan om han gillade Bin Laden. Då såg han ut som den tecknade versionen av ormen i Disney´s Robin Hood. Liksom ormen talar han med dubbla tungor.

IEJ sa...

Varje människa har eget ansvar att följa de lagar och förordningar som finns i det samhälle man lever i. Inget nytt. Det går inte att skylla på någon annan än sig själv om felaktiga val leder till att en person inte följer lagar. I Sverige är det i varje fall ytterst få utom de hemlösa som INTE har tak över huvud och får nödvändiga kläder och mat.

Anonym sa...

Vi får det samhälle vi själva skapar. Vi har inte haft de här problemen förrut i Sverige. Vi får ta i med hårdhanskarna område för område. Massarresteringar åtföljt med utvisning ur landet, alternativt utbyte vid gränsen av busarna mot skötsamma invandrare. Samtidigt ta itu med terrorgrupper som Afa, Reclaim the street, anarkister, vänsterextremister etc. Hotet kommer som vi ser idag inte från höger grupper utan från vänstern, som det alltid har gjort. Deras flummiga strategi går ut på att skapa så mycket kaos som möjligt oavsett grundorsaken till eventuella bråk. Därför är det en plikt för alla svenskar att rapportera alla misstänkta element ute i samhället som kan tänkas vara eller sympatisera med de här terrorgrupperna. Enligt det av FN fastställda kriteriet är de här grupperna just terrorister och inte pojkstreck, därför ska de behndlas därefter.

Anonym sa...

Det bar gått för långt . Regeringen bör

-ta sverige ur schengen tillfälligt
-återinföra passkontroll över öresund
-stoppa invandringen helt några år
-ta tillbaka uppehållstillstånd givna senaste åren
-skärpa föräldra ansvaret /var är föräldrarna till dessa glin
-muslimiska organisationer måste ta ställnign. Vil ni vara en del av landet eller vill ni skapa en stat i staten. I såfall går vi mot inbördes krig. Moderat väljare Täby

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

90% av dom praktiserande muslimerna går i stora Mosken och är skötsamma. Här är lite bakgrundsinfo om "kulturföreningen" som representerar en minoritet av muslimerna i Rosengård.

"Faik Rustemi propagerar för ”sann islam”. Inga kompromisser. Som islam praktiseras i stora moskén på Islamic Center skrattar han åt.
– Bejzat Becirov, chefen där! Han är väl inte ens muslim. Kvinnor och män blandas hur som helst. "

"Som när han säger att man inte kan vara kompis med kristna eller judar om man är muslim.
– Man ska avskilja dem från sitt hjärta helt och hållet därför att de tillber annat eller andra istället för Allah, sade Anas Khalifa inför en grupp ungdomar i höstas"

http://sydsvenskan.se/sverige/article141180.ece
http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece
http://sydsvenskan.se/sverige/article140868.ece
http://sydsvenskan.se/sverige/article141105.ece

B-O Gavne, Vasteras sa...

DET ÄR VÄL UPPENBART
att när den politiska makten uppträder och vill uppträda nazistiskt/fascistiskt, Ni vet som att makten anser sig veta bäst över andra, till att vi svenska folk …i alla fall talar om demokrati, då reagerar också dessa andra.

Som att detta nu i Rosengård, och annars i t.ex. Trollhättan, handlar om politiska (lokal-)samhällen -alltså kommuner- där de styrande (lokal-) politikerna benämner samhället för ”stad”. Malmö ”stad”.
Till vad vi svenska folk har överenskommit, lagskrivit, att våra –alla- kommuner skall benämnas just ”kommun”. Att vi svenska folk vill ytterligt hävda demokratin, att alla våra kommuner, och dess invånare, är lika värda.
Där alltså dessa politikerna i Malmö, och t.ex. i Trollhättan, vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

-Alltså visst finns Malmö –och t.ex. Trollhättan- ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.
Och också, att jag absolut inte hävdar att denna så kallade kommunreformen från runt 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag flera själ för att, den kanske idag bör revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. –Men inte att den skall revideras med våld och terror, som nu några sysslar med.

-Han heter särskilt i Malmö Ilmar Reepalu, socialdemokrat. Och han får stöd i detta stads snackande av kommundirektören –hon kallar sig förstås för stadsdirektörn´- i Malmö Inger Nilsson. Och det är uppenbart ren kriminalitet för dessa myndigheterna att benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”. …tacka då faeeen för att det då kan bli till upplopp i Malmö; och t.ex. Trollhättan. Kriminalitet som ju kriminalitet!

B-O Gavne, Vasteras sa...

-Å JÖSSES AMANDA!
Sydsvenskans ledarskribent Heidi Avellan, har skrivit brev till mig och vill inte bli beblandad med min mening, som jag skriver om här ovan "Glöm inte", att man ju nervärderar människor, de invånarna som benämner sina kommuner –som vi svenska folk har kommit överens om, har lagskrivit- med just ”kommun”. När man benämner sin egen kommun, t.ex. Malmö kommun, med ”stad”, Malmö ”stad”.

Heide Avellan är tydligen så lik människorna på Zeppelinwiese i Nürnberg under 1930-talet.
Med ett beteende; fullständigt förståndstappade, när de stod där framför paradläktaren och skrek sig hesa med ”Heil”.
Som de –överlevande- var alldeles förstummade ofattbara till efter kriget.

Att Heidi Avellan inte ser, det ju uppenbara, att när man skiljer på lika förhållanden, våra –svenska- lokala politiska samhällen av dess medlemmar, alltså våra kommuner, ..så handlar sådant skiljande om att nervärdera något till något annat. Lokalsamhällena-kommunernas invånare nervärderas i förhållandet till lokalsamhällena-städernas invånare.
B-O Gavne, Västerås

Olle E sa...

Till alla som har förståelse för Rosengårdshändelserna:

Stöd Rosengårdsbornas kamp, parkera din bil i Rosengård!

Frid

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.