29 december 2008

Det är alltid Israels fel

Hamas-galningar har avlossat raketer mot israelisk civilbefolkning under flera dagar och Europa tillsammans med "arabvärlden" säger ingenting.
När Israel ger tillbaka med samma mynt höjer alla dubbelmoralister sina röster och anklagar Israel för att bruka mer våld än nöden kräver. Man börjar genast tala om vapenstillestånd och fredsförhandlingar.
Om dessa två åtgärder vore effektiva skulle Mellanöstern vara det absolut fredligaste området i världen!

Alla påpekar för Israel att de måste iaktta försiktighet, så att de inte orsakar civilt lidande.
När har vi sett och hört att resten av världen uppmanat Hamas att vara försiktiga när de skickar iväg sina raketer?
Hamas kräver att om inte Israel slutar sina attacker kommer Hamas att återgå till självmordsbombare igen.
Israel ska alltså sitta still och inget göra annars skickar Hamas in sin brigad av blivande martyrer.

Om Arabländer och Europa kunde visa samma förståelse när oskyldiga israeler dör som de gör för "palestinierna" kanske Israel lyssnar.
Under tiden bör Israel skicka in de trupper de har vid gränserna och en gång för alla rensa bort dessa muslimska hamasgalningar.

23 Kommentarer:

Anonym sa...

Well, här är er forne medbloggares "take" på det hela:

Israels pr-problem.

Snacka om chutzpah! :-)

Anonym sa...

Hamas far betalt for sin terrorism. Ska Sverige sluta betala Hamas?

Hundratals miljoner kr till Hamas fran Sverige gor att de kan fortsatta med sin terror. De slipper darfor jobba och vara produktiva fredliga varldsmeborgare. De slipper oro sig for sin vapenfabrikation, Sverige kraver inte att de ska sluta med terror, darfor fortsatter de och far betalt for det.

Vi maste fa en ny regering som till skillnad mot var nuvarande forsoker fa slut pa terrorn.

/ peter a

Berit sa...

Det sorgliga är att historiska kunskaper har åsidosatts.
Många länder, inkluderande USA, har sett till att media och den allmänna uppfattningen urskillningslöst accepterat myten om att det funnits en arabisk stat vid namn Falestina och att detta område nu ockuperas av judar.
Av den anledningen underblåser västerländerna stridigheter och hat i området och lägger ständigt nya kol på brasan genom att skicka pengar i massor till "palestinska" grupper.
År 2000 gav EU-kommisionen 100 miljoner euro i direkt budgetstöd "för att rädda palestinska myndigheten från ekonomisk kollaps.
År 2004 fick PA 273 444 000 kr av den svenska regeringen. Fram till Hamas valseger uppgick det svenska bidraget till 275 miljoner kr.

Pengar som med största sannorlikhet används för att köpa
vapen!

Anonym sa...

Peter A de pengarna som Sverige ger t. ex. via Sida till den ockuperade ursprungsbefolkningen går till projekt som de överser sedan förstörs dessa projekt av israeliska missiler. Är det något så borde Sverige skicka räkningen till israel för de förlorade pengarna och till alla andra stater och regeringar där Sverige hjälper civila och där myndigheter direkt eller indirekt förstör.

Berit sa...

Tror du verkligen på det Arvid?
Var kommer vapenpengarna ifrån, tror du, när Hamas inte ens kan betala el-räkningarna?

Anonym sa...

De pengar dem fick ifrån svenska regering andvändes INTE ALLS till vapen, skulle de pengar gått för pengar skulle dem haft bättre vapen och stridsvagnar, men dem har varken den ena eller den andra. frågan är; hur vet ni att dessa pengar köpt för vapen? Och det där med bättre regering; förbättre eran och försök inte med de svenska, när ni då beskjuter de palestinska folket flyr dem till sverige i sverige har folket mera makt. som dem nu just nu har om ni nu vill bekämpa regeringen till bättre regering finns det araber mer än vad du tror.

Berit sa...

The International Monetary Fund och the FN beräknar att palestinska myndigheter fick ett direkt penningstöd år 2006 av 740 miljoner dollar, mer än dubbelt av vad som utbetalades 2004 och 2005.
Salam Fayyad, finansminister i den palestinska förenade regeringen påstår att det var minst 250 procent mer som fördes in i landet i kontanter från Iran och andra arabnationer samt pengar som också smugglats in av hamas-medlemmar under deras utlandsbesök.
Mr. Fayyad som tidigare var verksam inom International Monetary Fund anses pålitlig både av USA och EU. Han beräknar att det direkta stödet var närmare 1,35 miljarder dollar under
2006 .

Enligt Wikipedia är det totala antalet palestinier över hela världen mellan 10 och 11 miljoner. Trots alla dessa pengar påstår man att befolkningen svälter, är det inte underligt? Vad tror du de gör med pengarna?

Anonym sa...

Arvid, du har helt fel. Manga project som pengarna skulle ha gatt till har aldrigt blivit byggda. Det Hamas sysslar med nastan 100 % bluff och korruption. Nastan allt gar till Hamas sjalva, deras utlandskonton och vapen, en liten del gar till utbilding, sjukvard och rasistpropaganda i TV/radio. Hur forklarar du avloppsreningsverket som betalades av vast europa, det belv aldrig byggt trots att alla pengar betalades ut. Avloppet samlades i en stor dam, man byggde hogre och hogre vallar tills all avforing oversvammade palestinierna da vallarna overbelastades. Lar dig lite om deras veklighet som Hamas forsatter palestinierna i.

Anonym sa...

Ja, det är alltid Israels fel. Allt är deras fel eller zionisternas fel. Ofta är det också USA's fel och dom kristnas fel. Hinduernas fel är det också när det kommer till Indien och islam terrorn som drabbar landet där.

Men det kan inte vara lärorna i Islam som är felet? Nej, det kan det ju inte, fredens religion är fredens religion även fast alla judar skall dödas enligt Muhammad.

Men det är fredens religion, det måste vi komma ihåg och att det är alla andras fel när muslimer över hela världen begår terrorhandlingar som egentligen är fredliga handlingar för att det är andras fel när dom utför dem.

Jaja, lite ironi över deras offermentalitet kan man inte alltid undvika. Bra inlägg Berit!

Anonym sa...

Anonym skrev: "om ni nu vill bekämpa regeringen till bättre regering finns det araber mer än vad du tror."

Syftar du på den svenska regeringen? Det lät hotfullt på något sätt.

Anonym sa...

Tjenare är en Svensk kille +40 år i Gbg.
Tycker att Israel är helt OK.
undra hur många i sverige som fattar hur knäppa
Hamas fanatiker är. glöm inte hur Palestinerna/HAMAS skulle döda alla Svenskar
pga de DANSKA teckningarna.
mao ett par teckningar så är det rätt att döda människor. är det ingen som fattar vilken nivå det ligger på.

Som sagt ett stort tack till Israel,

Ursäkta alla ur blåsta svenskar som gnäller.
Livet Det är enkelt här i sverige.

Anonym sa...

Ja det är otroligt hur ensidigt vissa människor ser på saker och ting.

Det är alltid tragiskt när folk dör-det är självklart.
Frågan är bara varför kritiken bara går åt ett håll.

Araber mördar varandra till höger och vänster varje dag i exempelvis irak. Både kvinnor och barn mördas av fanatiska islamister.

Idag såg jag i tidningen att talibaner hade mördat 16 barn med en självmordsbomb.

Kvinnor och homosexuella blir piskade och stenade i iran och saudiarabien.

Var är alla protester mot detta?
Tog krafterna slut när man demonstrerade mot muhammedteckningarna?
Det var tydligen viktigare får man anta.

Anonym sa...

Det som händer är att israel gör samma sak mot palestinierna som hitler gjorde mot dem. De har psykiska problem och låter det går ut över araberna i området. Samma sak som barn till alkolister, missbrukare eller incest, när de blir vuxna så gör de samma sak mot sina barn eller blir alkisar,misbrukare eller pedofiler. Så gör israelerna, de låter det hitler gjorde när han trodde att han kunde utrota dem hända mot palestinierna, men de fattar inte att de inte har ngt med saken att göra, de vill bara ha tillbaka sitt land
Men som vanligt så står israel över alla och det är fritt fram för dem att göra vad de vill, även när de blockerar gaza så att folket svälter och det enda västvärlden gör är att se på. Samma sak som när usa invaderade irak för att de have kärnvapen, men varken kärnvapen eller demoktati fanns i landet. De är fortfarande i irak men har det blivit bättre, nej de lurar bara sin befolkning att skicka ner sina barn för att kriga i ett krig som var fel från början, är det konstigt att obama vann!!!
miss anonym

Anonym sa...

Allt för många är hjärntvättade med den anti-israeliska och anti-amerikanska världsbild Miss Anonym så träffande sammanfattar. Men en lögn blir inte sannare av att upprepas tusentals gånger.
Hårresande psykologiserande blandas med direkt faktafel om Israel och Irak.

Anonym sa...

Frågan: "är det konstigt att obama vann"

Känns inte så konstig efter det miss anonym skrev.

Berit sa...

Miss Anonym, ta dig tid att läsa det jag tidigare skrivit om Palestina
på denna blog
Där länkar jag till en artikel av Michael Bussio, "The History and Meaning of Palestine and Palestinian," läs den också.

Anonym sa...

Tänk om England hade fattat det som Israels rena folk har förstått. Bombmattor över Belfast hade stoppat IRA i sin linda!

Anonym sa...

Ni är heeelt otroooliga! Maken till orättvisare människor som stödjer Israel kan man knappast hitta.Fy på ER!! Om ni ändå vore liiite rättvisa...menar ni att om ni har bott i Sverige i hela ert liv, och helt plötsligt kommer en annan person (låt oss säga en same) som också har bott där hela sitt liv kommer och slår sönder ditt hus, sönder och samman - kastar ut dig från ditt egna hus, våldtar din fru och avrättar er, och förvisar dig till ett annat område, och säger: här ska jag bo, för det står i min Bibel!!!
Sen kommer dessa folk och erbjuder en en fredslösning - dvs att ni ska förhandla med dem. MEN VAD finns det att förhandla om????!!! Skulle du på allvar förhandla med en brottsling, en som har kränkt dig och din familj?? Herreguuud - trooor ni att ni skulle sitta stilla och låt oss säga att detta pågår i ytterligare 60 år!!! Dina barnbarn och grannar får leva och växa upp i denna miljö.. Och alla får vara med om samma groteska, grymma behandling.. Vad skulle NI göööra??? Med tanke på hur hatiska ni är, så tror jag knappast ni skulle sitta passiva och inte göra något..

Berit sa...

Linda, följ rådet jag gav till Miss Anonym ovan,(torsdag 01 januari) och lär dig lite om bakgrunden till konflikten. Du vet tydligen ingenting .
Läs länken du hittar under "på denna blog" och återkom sedan med lite fakta.

Tänk, när jag läser din kommentar kommer jag att tänka på de förhållande som existerar på många platser i Sverige just nu....man inbjuder en gäst som våldtar, slår sönder egendom och ursäktar det med att det "står i en bok"...

Anonym sa...

Tack för många bra inlägg på denna blogg.

Jag håller fullständigt med om att de allra flesta som är pro-arabiska alt. anti-israeliska har otroligt bristande kunskaper om hur denna situationen uppkommit, om områdets (Israel och de omgivande länderna) historia, hur flyktinglägrena skapades samt vad som format Israels försvarspolitik och säkerhetstänkande. Man verkar också ha noll koll (eller så bortser man) på Hamaz och deras politiska mål. Hamaz mål är inte att försöka leva fredligt med judarna. Deras mål är att förinta Staten Israel och döda så många judar som möjligt. Att dö en martyrdödär det finaste man kan göra.

De som HAR kunskap om historien och ändå står på arabernas (som numera kallar sig Palestinier) sida förstår jag inte alls, de har kanske en annan agenda vad vet jag.

Det är också hårresande att den enda demokratin i detta område får ta emot denna fruktansvärda kritik, detta hat från alla möjliga håll. När vissa till och med jämför Israels rätt att försvara sitt lands civilbefolkning mot konstant raketbeskjutning och terrorverksamhet, med nazisternas brott gör det mig upprörd och ledsen. Varför döms det israeliska folket så hårt medan araberna/muslimerna runtom i världen begår fruktansvärda brott mot kvinnor, barn, homosexuella, oliktänkade och sitt eget folk i Allahs namn. Då är alla vänstersympatisörer märkligt tysta... Då är det inget folk på barrikaderna, då ser man inga brända Saudiarabiska flaggor på gatorna eller på nyheterna t.ex. Det är oroande att arabernas media-kampanj fungerar så bra... Det är tydligen väldigt effektivt att använda barn, kvinnor, skolor, sjukhus etc som sköldar och skapa feta rubriker.

Till sist: Att ensidigt döma ut en part utan någon som helst kunskap är en farlig väg att gå... Jag är för en tvåstats-lösning och jag tror inte att alla araber är terrorister eller inte vill ha fred. Detta är tyvärr helt omöjligt så länge Hamaz, andra extremister och religiösa fanatiker som styr över (olje)pengar och den politiska makten (se Saudi-Arabien). Palestinierna måste själva inse detta och förändringen måste komma från dem om fred överhuvudtaget ska vara möjlig.

Tack för ordet.

Anonym sa...

Individen som kallar sig Berit är väldigt duktig på att tänja på sanningen. Hennes fostrande ton när hon
uppmanar Linda, en av don få med samvete på denna sionistblogg ,att studera bakgrunden till konflikten.
Berit har till och med fräckheten att kritisera invandringen, ”man inbjuder en gäst som våldtar, slår sönder egendom och ursäktar det med att det "står i en bok"...” utan att nämna att de sionist dominerade medierna har strypt all debatt om massinvandringens nackdelar genom att stämpla all kritik som rasism. Vilken hycklare!
Det skulle vara intressant om du kunde precisera vad som ”står i denna bok”.
Vad har judarna för rätt till Palestina? Ni judar hänvisar till er historiska arv, att judar hade ett land som hette Israel för flera tusen år sedan och att alla judar härstammar från dåtidens Israel. Jag tror inte att den bilden är sann. Det är en myt skapad av sionister för att ena judarna. Med andra ord en ren lögn.
Shlomo Sands bok ”When and How the Jewish People Was Invented” som för närvarande är en bästsäljare i Israel målar upp en annan bild av verkligheten
“In this work, the author attempts to prove that the Jews now living in Israel and other places in the world are not at all descendants of the ancient people who inhabited the Kingdom of Judea during the First and Second Temple period. Their origins, according to him, are in varied peoples that converted to Judaism during the course of history, ”
Du kan läsa resten på Haaretz hemsida.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/966952.html
Hur känns det Berit att mörda, plundra och lemlästa på grund av en lögn? Jag har inga som helst tvivel att du kommer att fortsätta med att sprida lögner för att lura dig själv och andra eftersom svindeln har pågått så länge att det nu finns ingen väg tillbaka.

Berit sa...

Georg, du bör följa samma råd som jag gav till Linda. Informera dig och "tro" inte så mycket.
Att man har "samvete"är ingen ursäkt för att man inte vet vad man talar om.

Anonym sa...

Hur vet man att pengar från "konflikt diamater" i afrika går till vapen ?... Snacka om en korkad fråga... Vad vill ni se kvitton på inköp av vapen för att ni skall vakna upp ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.