05 december 2008

Droppen urholkar stenen

Vi visste att det skulle hända, det var bara en tidsfråga och vi anade också att det skulle hända i Storbritannien först.
Greenwood Junior School skickade hem ett brev med barnen där man förklarade att Julfirandet var inställt i skolan till förmån för den muslimska högtiden Eid al-Adha, som äger rum mellan den åttonde och elfte december.
"Vi beklagar att vi måsta ställa in årets julfest, men eftersom många skolbarn kommer att vara hemma under den muslimska högtiden blir det för svårt att genomföra den planerade julfesten."

När rasande föräldrar kontaktade skolan skickade men ut ytterligare ett brev som förklarar att julfirandet kommer att äga rum i januari.

Rektorn vid Florida Gulf Coast University hade en annorlunda taktik. Han förbjöd alla sorters dekorationer på skolan. Ingen "God Kwanzaa" "Glad Eid", ingen "God Jul", ingen julgran, inga ljus eller kort.
Rektorn förklarade att "många utbildningsinstitutioner har problem med hur man bäst hyllar och respekterar traditioner under denna tid"
Han säger att beslutet var inte ett försök att hämma feststämning, de anställda får lov att ha dekorationer på sina skrivbord.
Detta beslut möttes också med sådant överväldigande uppror att rektorn redan efter någon dag fick återkalla beslutet.

.....

Vad är det vi vill uppnå? Finns det ingen generositet och ömsesidig tolerans längre?
Multikulturen har gjort människor till fiender, till "dom och vi".
Om någon från sitt hjärta ger mig en välgångshälsning, en önskan om någonting gott och trevligt blir jag glad för det. Från vilken religion önskningen härstammar saknar betydelse, det är givarens vänlighet som räknas.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

"Drugs, crime, taxes, politicians, benefit abuse...and Amy Winehouse - just some of the reasons why Ray Winstone's leaving Britain (and we thought it was going to be just another celebrity interview)"

Daily Mail

Och Morrisey, den brittiske popikonen, har flytt England för Italien. Orsak: massinvandringen har förändrat hans älskade England så mycket, att han inte kände igen sig när han återvände efter några år i USA.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article2967758.ece

Berit sa...

Morrisey säger att Sverige fortfarande har kvar sin identitet men jag måste tillstå att jag känner mig som en utomjording numera när jag besöker landet.
Den första svenska person jag mötte i somras var en kvinna vid Passkontrollen som, insvept i tyg från topp till tå, på bruten svenska ifrågasatte om jag och mitt barnbarn hade rätt att komma in i landet.
Det är lätt att bli "hemmablind" när man lever i landet och förändringarna sakta kryper på en.

Knute sa...

Vilken deprimerande upplevelse att som svensk på inresa i sitt eget land mötas av en islamistisk tullare. Håller islamisterna på att infiltrera viktiga samhällsfunktioner? Sveriges Television har de i alla fall bra grepp på.

För några år sedan läste jag om att kvinnor i Kalifornien erbjöds saudiska pengar om de började gå med slöja. Skulle inte förvåna mig om det är likadant här.

Knute sa...

Det er julemandens dag i dag!

Förra året ville en rektor i Blekinge vill förbjuda Jultomten eftersom denne har det kristna helgonet Sankt Nikolaus som förebild. Tomten är ett helgon, usch fy det kan vi inte tillåta.

Läs mer här och
här

Anonym sa...

A. Millar i Brussels Journal skriver om hur förtrycket av medlemmar i British National Party, får vanliga britter att inte våga diskutera invandringen och liknande.

Storbritannien - och jag ser mig ändå som anglofil - är ett sjukt, sjukt land, "Europas sjuka man".

Håller med Berit om att Morrissey snackar i nattmössan om Sverige.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.