30 december 2008

Dummare än fåren?

Varför denna skräck för Värme?
Jorden har genomgått många cykler av istider och uppvärmning men låt oss spekulera lite över vad vi kan se fram emot om det verkligen blir varmare.

Människor föredrar varmt klimat. Vi reser inte till Alaska, Murmansk eller Antarktis på semester - vi föredrar Thailand, Svarta havet eller Bali. Över hela världen har den mänskliga rasen invandrat till soliga områden - Florida, Rivieran och Spanien - mycket få bor frivilligt i Sibirien eller Patagonien. Putin uttryckte vad många ryssar tycks tänka - "lite värme skulle vara välkommet här".

Dessutom skulle lite värme kraftigt öka den mark-areal som lämpar sig för odling av livsmedel och fibrer. Å andra sidan, skulle en liten nedkylning eliminera en stor del av jordbruksmarken i Kanada, norra Eurasien och Nya Zeeland och delar av Tasmanien och Victoria måste sluta med att producera vete och mejeriprodukter och övergå till renskötsel.

Varma epoker ge också mer regn på grund av ytterligare avdunstning från hav, sjöar, snö och is.
När värme och fukt kombineras med mer koldioxid i atmosfären, multipliceras de positiva effekter som påverkar växtlivet. En fördubbling av CO2-innehållet i luften skulle ha en obetydlig effekt på den globala uppvärmningen, men skulle ha fantastiska effekter på växt-(och djur) liv:

1. Tillväxt-takten av örter skulle öka 30%
2. Tillväxt-takten av skogens växter skulle öka 50%
3. Alla plantor skulle tolerera torka och värme bättre

Livsmedelsproduktion skulle behöva mindre mark och mindre konstgödning

Om man verkligen tror att människans aktivitet kan öka mängden CO2 och vatten i atmosfären är det ju vansinnigt att försöka minska det.
Varför tvinga människor att slösa pengar på idiotiska, artificiella system för att försöka nedbringa värdefull koldioxid?
Hela djurriket, inklusive människan, bygger helt och hållet på växternas överlevnad. Utan gräs och spannmål och plankton i havet skulle större delen av mänskligheten svälta.

Alla växter behöver fukt, värme och koldioxid för att växa och blomstra. Varför får vi hysteriska utbrott om det skulle visa sig att jorden för närvarande välsignats med mer än genomsnittet av dessa tre magiska livs-substanser?

"Även den dummaste fåren i Australien vet att det är bättre att vara varm, ha tillgång till vatten och bra mat, än att vara kall, törstig och hungrig."
Vi kanske ska ge fåren rösträtt?"

Chairman of “Carbon Sense”, Mr Viv Forbes.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

NN
Det är ju det som är så fantastiskt med hela den här stora politikerdrivna svindeln. Den som tänker efter det minsta inser ju raskt att fördelarna men en temperaturökning är oerhört mycket större än de fåtaliga nackdelarna. Någon har räknat på Sveriges sits om medeltemperaturen skulle öka med 6 grader. Vi skulle varje år vinna ett mervärde motsvarande ca 600 miljarder kronor. Domedagsprofeterna lyfter bara fram den negativa sidan och talar tyst om fördelarna. Och andra politiker (stortingets priskommitte) ger pris till Al Gore och hans lögnpropaganda. Ja nog fan vore det bättre om fåren hade rösträtt. Den enda statsledare som opponerar sig är Tjeckiens president Klaus.

Anonym sa...

"Även den dummaste fåren i Australien vet att det är bättre att vara varm, ha tillgång till vatten och bra mat, än att vara kall, törstig och hungrig."
Vi kanske ska ge fåren rösträtt?"

Ja det är ju Australien som har råkat ut för en hemsk torka. Mer värme desto torrare i vissa delar och vissa delar så regnar marken bort.

Bestäm dig Berit för att antingen blir det inte varmare eller att det blir varmare. Du verkar vända kappan efter vinden enbart för att du är rädd för socialism.

/Jonson

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.