17 december 2008

Efter 130 år av insamlingar

Varje år före jul står medlemmar från Frälsningsarmen vid varuhus och andra platser där det finns mycket folk. De ringer i sina klockor och i England skakar de insamlingsbössorna med pengar som klirrar.


Nu förbjuder man emellertid "klirrandet" i Storbritannien eftersom det " kan oroa och ofreda andra" och att "människor av andra religioner kan känna sig illa berörda".
Domstolar och polis har rätt att åtala och stoppa de som bryter mot "klirr-lagen"


Samtidigt har man också tagit bort korset med Jesus från bönerummet i ett nyrenoverat fängelse. Det nya rummet är uppdelat för muslimer och kristna där den ena sidan har uppvärmda fotbad och den andra sidan har ett litet flyttbart altare som enkelt kan gömmas undan. Ett enkelt träkors är tillåtet men ingen krucifix.

Den ansvarige för ombyggnaden säger: "Jag tror inte att muslimska fångar bryr sig ett dyft om detta. Det är den normal PC-brigaden som lägger näsan i blöt överallt."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.