12 december 2008

Dagens solskenshistoria från Nordnorge

Multikulturell modevisning i Oslo. Till arrangörernas häpnad visade sig humortröskeln hos kulturberikarna vara låg. Muslimska flickor blev rasande och kände sig förlöjligade. Ack ja, det är inte lätt att vilja vara god och alla till lags.

På tal om kläder, norska klädfirman Dressman jubilerar:
40 Great Years!

Men hur ser det ut om ytterligare 40 år, är det fortfarande norrmän på Dressman-reklamen då? Befolkningsprognoser tyder på att så inte blir fallet. Antalet pakistanska taxichaufförer i Oslo ger också en antydan.

Pakistan har en befolkning på 162 miljoner, prognos för 2050 är 304,7 miljoner. Norge har 4,7 miljoner invånare, det glesast befolkade landet i Europa näst Island. En munsbit för pakistanierna?

Här ett exempel, dagens solskenshistoria från Nordnorge:

"Skrolsvik är en liten och mycket avsides liggande bygd, skulle de flesta säga. Den ligger i Troms, ute vid havet som de boende lever av. Det finns en butik och ett museum, men skola finns inte och ej heller daghem.

För oss, som känner lite till förhållandena på sådana platser och det speciellt norska, förvånar denna lite överväldigande solskenshistoria inte så mycket, för det kan vara svårt att få sagt tingen rakt ut, när man bor så långt bort från Oslo. Der är nämligen bara 90 invånare i bygden, och de är utan tvivel trevliga människor, så det går nog bra, det.

UDI, som fördelar asylansökare, är en hyllad institution, medarbetarna är förmodligen välbetalda, och som flera norrmän har visat, kan man anta att de anställda är bosatta i västra Oslo, som är mycket långt från östra Oslo där invandrarna bor.

I varje fall beslutade UDI, att 130 av “våra nya landsmän”, som kungen kallar dem, skall flytta till Skrolsvik.

Det tycker kommunen med de 90 invånarna är lite överdrivet, men UDI tror det kommer att bli ett spännande projekt. Så nu börjar de nya landsmännen snart anlända från Eritrea, Irak, Afghanistan, Somalia och Makedonien, och det finns flera familjer med barn, säger det glada beskedet.

Det sas ingenting om de skall ut på havet, men det finns planer på att bygga ett semester- och stugparadis, och snart räknar man med att bli dubbelt så många. Om få år kan vi anta att det finns många, många fler, men om semester- och stugparadiset blir av är visst lite osäkert.

Jag undrar vad skattesatsen kommer att bli i den kommunen? Nåväl, sådana småsaker bör man inte hänga upp sig på, och de har ju tillräckligt med pengar i det landet.

Om någon hyser tvivel om hur olika norrmän och danskar kan reagera, är här är ett slående exempel på gästfrihet, och vi ska böja våra huvuden i skam."

En kommentar av Magga på dansk-svenska bloggen Snaphanen. Läs också om Skrolsvik i Dagbladet.Bilden: Fiske i Skrolsvik

Varför har det blivit så här galet i Norge? Varför går den politiska korrektheten amok? En fingervisning ger "Oslo vest" där den babblande klassen bor, politiker, journalister osv, långt från verkligheten. En nyckelfigur är den uppburne socialantropologen Thomas Hylland Eriksen vid Oslos Universitet. Han vill "dekonstruera majoriteten, så den aldrig kan kallas majoritet längre.”

Hylland Eriksen liksom den norska socialistiska regeringen är impregnerad med marxism och nekar se problemet med att importera en muslimsk "arbetarklass" som knappast tänker jobba utan leva på jizya, den skatt de otrogna ska betala.

Fler "solskenshistorier":

Norge stöder koranskolor i Pakistan
Patientchaufför tog bönepaus
Inkluderingsdepartementet
Norsk-pakistanier vill stänga gränserna
Norge: Irakier hotar asylhandläggare
Nödrop från en somalisk kvinna i Oslo
Pride-deltagare hindrad från att bränna niqab
Aftenposten: "Ungdom" ödelägger Oslo

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Man bara tar sig för pannan!!!!!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.