27 december 2008

Höjden av arrogans...

...är att tro att människan kan påverka klimatet!

Hur många felaktiga förutsägelser, misskrediterade antaganden och bevis på felaktiga uppgifter krävs det innan en idé förlorar trovärdighet?
CO2 orsakar inte uppvärmning och klimatförändringar. Det är inte ett giftigt ämne eller en förorening.

Trots detta valde Obama att träffa Al Gore den 9 december och det var ingen tvekan om att de planerade en klimatförändringsstrategi som bygger på dessa påhittade problem.

Förespråkarna för den av "människan inducerade uppvärmningen" och klimatförändringar påstod att en ökning av CO2 föregår och orsakar temperaturhöjning. Det var fel.

De påstod att slutet av förra århundradet var det varmaste som uppmätts. Det var fel.

De försökte övertyga oss, genom att använda den ökända "hockeyklubban", att den Medieval Warm Period (MWp) inte fanns. Det var fel.

De förutspådde att den globala temperaturen skulle öka under 2008 eftersom mängden CO2 ökat. Det var fel.

De påstod att arktiska isen skulle fortsätta att minska i området under 2008. Det var fel.

De inbillade oss att oktober 2008 var den näst varmaste månaden som uppmätts. Det var fel.

De påstod att 1998 var det varmaste år som registrerats i USA. Det var fel, det var 1934.

De rapporterar att nuvarande atmosfäriska nivåer av CO2 är de högsta som uppmätts. De har fel.

De påstår att förindustriella atmosfäriska nivåer av CO2 var till ungefär 100 miljondelar (ppm) lägre än de nuvarande 385 ppm. De har fel.

Det sistnämnda är viktigt eftersom påståendet är ett grundläggande argumentet för att människan orsakar uppvärmningen och klimatförändringen genom att öka nivåerna av atmosfärens CO2 och har gjort så under hela den industriella eran. I själva verket var de förindustriella CO2-nivåerna ungefär samma som i dag.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

För något år sedan när debatten gick som hetast om CO2 och klimatförändring så trodde jag att koldioxidhalten i atmosfären låg någonstans mellan 7 och 15 procent. Döm om min förvåning när jag slog i böckerna och fick se att koldioxidhalten i atmosfären ligger på ca 0,04 procent. 0,04 procent!
Ingen vettig människa kan ju tro att detta kan påverka klimatet det ringaste. Inte ens om koldioxidhalten fördubblades till 0,08 procent.

Klimatförändringar har andra orsaker och klimatet ändras hela tiden. T.ex. har jag nyss läst en artikel i en skrift som heter "Från Bergslag och Bondebygd 1986-87" om fornlämningar i Närke. Där nämns bl.a. hur klimatet var under olika tidsepoker.
6000 - 4200 f.kr. atlantisk tid var det små skillnader mellan sommar och vinter årsmedeltemperatur ca 20 grader med riklig nederbörd. Kärrsköldpaddan fanns i syd och mellansverige. Numera finns den inte norr om Tyskland.
4200 - 1800 f.kr. subborealt klimat, mer markerad skillnad mellan sommar och vinter. Något kallare än tidigare men varmare än i dag. Juli hade en medeltemperatur på ca 19 grader (Måste gälla Närke i detta fall).
1800 - 500 f.kr. Något svalare. Skillnaden större mellan sommar och vinter. Medeltemperatur i juli ca 17 grader men fortfarande varmare än i dag.
500 f.kr - 550 e.kr. Värmetiden förbi. Klimatet ungefär som dagens.

Klimatförändringar har alltid funnits även under tider då bensindrivna motorfordon varit okända. De som driver skrämselpropaganda om CO2 och uppvärmning har en hel del att stå till svars för.

Anonym sa...

Tim Ball som du översatt rakt av, är pensionerad sedan 1996, har inte kvalifikationer att uttala sig om global uppvärmning men försörjer sig ändå på att föreläsa emot just global uppvärming. Det är hans levebröd att ignorera fakta och sprida okunskap. Min fråga till dig är, vad får du för att översätta hans rappakalja?
http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_F._Ball

För övrigt är CO2 giftigt för människor i koncentrationer större än 7-10 %.
http://en.wikipedia.org/wiki/Co2

Berit sa...

Så Marcus, vad gör dig mer kapabel att uttala dig om gobal uppvärmning än Tim Ball bara för att han är pensionerad?
Den som vet vad han talar om brukar komma med sakliga argument och inte som du bara en massa tjafs.
Vet nu vad koncentrationen av CO2 är?
Också enl. Wikipedia:"
Carbon dioxide content in fresh air (averaged between sea-level and 10 hPa level, i.e. about 30 km altitude) varies between 0.036% (360 ppm) and 0.039% (390 ppm), depending on the location."

Nästan allt i naturen i tillräckligt stor mängd kan vara livsfarligt, så också vatten!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.