29 december 2008

Inget ljus i tunneln med kameror

Nu går diskussionen om kameraövervakning ska tillåtas i Citytunneln i Malmö. Länsstyrelsen säger nej vilket upprör medborgarna som ropar efter mer polis och övervakning. Det är förståeligt med tanke på att folk är rädda för att rånas, misshandlas och våldtas i de nya tunnelbanestationerna. Men det avslöjar också en hjälplös mentalitet. Det vore bättre att tillåta en liten pistol i handväskan.

Patrullerande poliser till fots måste vi få tillbaka, sådana man sist såg för 30 år sen. Det enda raka är dock att folket beväpnar sig, åtminstone med pepparspray men helst med effektivare vapen. Kameror hjälper inte mycket mot dem som inte kan skilja på rätt och fel.

2 Kommentarer:

Berit sa...

En relativt nytt självförsvarsvapen på frammarsch är Stun Gun och Tasergun.
Det är elektriska manicker som antingen utlöser en eller två metallspetsar och skickar ut en elektrisk stöt. Med vissa kan man skjuta på kort avstånd, med andra måste man ha närkontakt. De är enkla att använda, lätta att ha med sig.
Nackdelen är att man måste befinna sig relativt nära den som attackerar och att han kanske bara blir "inaktiverad" under en kort tid.

Anonym sa...

Berit! Både pepparspray och taser är naturligtvis förbjudna i Sverige. Du skall inte få försvara dig adekvat. Även här är Blairs England föregångsland. Eldvapen av alla sorter är förbjudna - skurkarna skall ha alla fördelar. Läste någonstans en berättelse från London ca 1900. Två beväpnade skurkar hade rånat banken. Polisen hittade inte nyckeln till vapenskåpet. Civilbefolkningen jagade skurkarna med hagelbössor och gamla muskedunder. De lånade den självavväpnade polisen vapen och rånarna låstes in. Florida och New Hampshire legaliserade dolt burna vapen (dvs pistoler och revolvrar). Kriminaliteten nästan försvann. Ingen rånar längre banker i de två delstaterna sedan några förövare hamnat i korseld från bankkunderna. Förbjud alla vapen vet jag! Det måste ju vara lösningen som våra politiker är på väg emot.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.