14 december 2008

Islam som affärsidé

I stort sett allting som händer mellan människor är diskriminerande på det ena eller andra sättet, om inte direkt, så indirekt. Och detta ska åtgärdas genom att alla ska särbehandlas utifrån religion, etnicitet, tro, genus, ålder, etc. I paragrafdjungeln finns inga regler som gäller för alla. Rättssamhälle är snart ett förbjudet ord.

Diskrimineringsombudsmannen har ordnat ett skadestånd på 100.000 kr till en muslimsk flicka för att hon inte fick bära slöja under sin gymnasiepraktik på Hotell Öresund i Landskrona.

Ett liknande fall är damfrisörskan i London som blev stämd för diskriminering eftersom hon vägrade att anställa en muslimsk kvinna som bar huvudduk. De två damerna syns på bilden nedan. Naturligtvis är det dålig reklam i den branschen att dölja håret. Ännu mer groteskt är det att skadeståndet knäckte frisersalongen.

Det är en taktik, som tvingar in affärer och arbetsgivare i dhimmitude för att undgå rättegångar och skadestånd.

Man kan se DO som en agent som verkar för särbehandling. Sharialagar för muslimer, svensk lag för oss andra. Systemet beskrivs i Sperryfiles:

"Icke-muslimska agenter får gå igenom muslimsk känslighetsutbildning för att främja de muslimer som hotar att gå till domstol för diskriminering. Go figure."

En verklig expert på det som oegentligt kallas hederskultur, UltraV, skriver:

"Den svenska arbetsmarknaden är inte anpassad efter de muslimska kvinnornas krav, därför arbetar de inte. De måste klä sig som islam och traditionen kräver, annars är de inte med, som Karlsson på taket brukar säga i Astrid Lindgrens underfundiga böcker om en lagom tjock man i sina bästa år som vägrar att bli vuxen."

UltraV skriver vidare:

"Expo, DO, politiker och en hel del andra ställer sig sedan länge bakom muslimers syn på ett bra samhälle. Så det är slut med det sekulära Sverige, nu är det islamism, den rätta-halal-varianten som gäller. Själva anser många muslimer att de är radikala och med sin syn väl ingår i det svenska samhället.

Men det innebär en ren back-lash för oss svenska kvinnor ifall vi ska leva under den kvinnosyn, synen på familjer och mannens roll som ofta presenteras av dessa. Inte ens muslimska kvinnor vill leva under svenska lagar, och det är synnerligen obehagligt."

Halalmat slaktad enligt islams djurplågeriregler i varje frysdisk. Rektorer vågar inte ha skolavslutningar i kyrkan. Ska det bli som på bilden: icke-muslimska elever på en engelsk skola tvingas att bära slöjor. Är det sådant som väntar oss?

Slutligen ett tips från bloggen Politiskt inkorrekt apropå flickan i Landskrona som inte fick bära slöja på sin praktikplats:

"Ta på dig slöjan eller heltäckande. Vägra göra som alla andra och referera alltid till 'Islam säger att jag inte får göra det'. Många i väst avskyr slöjan så det är stor chans att du blir nekad något. Anmäl då direkt. Du ska ha så mycket pengar som möjligt. Gråt ut i media så mycket du bara orkar. Sök nytt arbete, vägra åter och gör om hela proceduren."

DO - en surrealistisk myndighet
Könsapartheid får grönt ljus av Jämo
En frisör sysslar väl med hår, inte textilier?
Hur kan det kännas "rätt" att täcka ansiktet?
Religionsfri basket

7 Kommentarer:

Cykelsmeden sa...

På en måde er det en fordel, at de bærer tørklæde, så man kan se, hvad de går ind for. I krigsårene ville det jo også have været en fordel, hvis alle nazi-sympatisørerne havde gået med hagekorsarmbind, så man kunne vide, hvem de var.
Cykelsmeden.

Berit sa...

Att denna utpressning lyckas beror på synen och attityden på vem som äger jobben; synen på privat ägande, helt enkelt.
Vem äger jobben, företagaren eller den anställde?
Som jag ser det är det företagaren som skapar och äger jobben och ska därför kunna diktera villkoren. Den som söker arbete måste rätta sig eller leta annat jobb.

Företagsägaren måste också ha rätt att vända sig till den kundkrets han vill. Om han te.x. inte vill sälja varor till människor med gröna ögon mister han alla dessa som kunder och dessutom alla som sympatiserar med de grönögda och därför handlar någon annan stans. Den fria marknaden styr därmed hans framgång som affärsman.
Ett lysande exempel på hur man kör över det privata ägandet är problemet med rökning och restaurangägare.
Varje privat restaurangägare måste välja och ta konsekvenserna av vilken kundkrets han vänder sig till, på samma sätt som han bestämmer hur maten ska smaka. Jag som kund väljer i vilken miljö jag vill äta.

Anonym sa...

Allra senaste nytt från
GRÖNKÖPING

Anonym sa...

Alla symboler för kvinnoförtryck- och nedring borde vara absolut förbjudna i Sverige oberoende politisk åskådning och religion. Detta borde vara en självklarhet!

Anonym sa...

Kort och gått, folk ska ge fan i om man har slöja eller inte. Burka är ett problem men inte slöja. Låt det vara så. För övrigt har inte slöjan mer med islam att göra än den har med svenska folkdräkter.
- Kalle

TC sa...

Enligt Koranen så skall slöjan bäras för att kvinnan inte ska fresta männen att våldta kvinnan. Skulden för om kvinnan blir våldtagen är alltså enligt Koranen först o främst kvinnans egen ifall hon inte gömmer undan sitt förföriska utseende!
Slöjan representerar även en ideologi/religion vars grundare, den självpåstådde "Profeten, tydligt sagt att det är oundvikligt att muslimerna måste döda alla judar innan sista timmen kan komma, så slöjan bör anses minst lika kränkand som det anses vara att bära ett hakkors!

Anonym sa...

Anonym/Kalle... Arbetsgivare med anställda som har kundkontakt har all rätt att kräva av de anställda klär sig på ett enligt arbetsgivaren ok sätt. Om slöjan inte ens har med islam att göra, som du påstår, så är det ju annu större anledning för en arbetsgivare att kräva att den tas av. Hur många arbetsgivare tycker det är ok om svenskar slringer runt i folkdräkt när de har kundkontakt? Inte en enda! Själv skulle jag aldrig klippa mig av någon som bär slöja.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.