28 december 2008

Kommunfakta Malmö

Malmö har figurerat i media under den senaste tiden och kommunfakta därifrån är intressant. Medan ni studerar nedanstående siffror ska ni komma ihåg att alla de enorma kostnaderna för den vandalisering som pågår inte finns med under rubriken "bistånd". Hur mycket kostar skadegörelse egentligen i pengar och lidande?

Malmö betalade ut 661 miljoner kr i bistånd år 2005 och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 486 miljoner. Det motsvarar 73,6% av det totala biståndet.
- 2006 var kostnaden 630 miljoner kr. och till gruppen utrikesfödda/flyktingar gick 468 miljoner vilket är 74,3% av det totala biståndet.
-2007 var kostnaden 617 miljoner kr. och gruppen utrikesfödda/flyktingar fick 468 miljoner vilket motsvarar 75,9%.
Utrikesfödda i kommunen utgjorde:
År 2005 ....26,0% av befolkningen
År 2006.....27,2% av befolkningen
År 2007....28,3% av befolkningen.

Kommunfullmäktige har 61 ledamöter och efter valet 2006 är fördelningen;
Moderaterna (16), Folkpartiet (5), Kristdemokraterna (1), Socialdemokraterna (24), Miljöpartiet (4), Vänsterpartiet (4), SPI (2) och Sverigedemokraterna (5).
S+v+mp har 32 mandat tillsammans i kommunfullmäktige.
Kommunalskattesats i Malmö (2008) 31,23 kr. och riksgenomsnittet är 31,44 kr.

Från redaktion.vast@frianyheter.nu

Fler nyheter från Malmö:
"Hörde i SD närradio häromdagen att ngn skickat en insändare till Sydsvenskan, tror jag det var, med anledning av att Malmö kommun inte längre har råd med jultallrikar till de gamla i vanvården: de fick i år en HALV jultallrik - dvs de fick välja om de ville ha köttbullar ELLER sill!

Det finns alltså inte resurser till båda i en kommun som satsar enormt på "våra" invandrare"
bl a i diverse - alltid lika misslyckade - integrationsprojekt.
Man tar sig för pannan! Tala om "dårarnas paradis"!"

3 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Det är ju sanslöst, det är under allt...gode tid!

LP sa...

Den klassiska PK-reaktionen på uppmärksammandet att de gamla i Malmö inte kan få en ordentlig julmiddag, lär vara "Man skall inte ställa grupper mot varandra!".

Detta påstående används i tid och otid då det blir tydligt att de svenska skattepengarna faktiskt är ändliga resurser. De enfaldiga stackare som brukar kräkas upp denna ogenomtänkta ståndpunkt, verkar helt enkelt inte vilja begripa att vi faktiskt hela tiden gör val där vi prioriterar vissa grupper framför andra.

De gamla svenskarna som till största delen förhoppningsvis gjort sig förtjänta några sista ljuva år innan de upphör att belasta oss skattebetalare, borde väl för h-e kunna prioriteras framför någon som inte gjort ett skapandes handtag för detta land.

Anonym sa...

Kommentar av "Nobody" på Östra Ölands fria horisont, riktad till journalister:

"Det är ju själva f-n att jag som inte ens är journalist skall behöva göra ert jobb, när jag och andra har betalt en h-lvetes massa skatt för att ni skall kunna gå på universitet, utbilda er och inte nog med det dessutom subvensionerar vi "era fria" media med skattepengar. Det finns ord för sådana som ni (Kurt & herr Nilsson undantagna), dagdrivare, latmaskar, smitare, inkompetenta, blixten, intelligensen, ..."

http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/december/egypten-skjuter-mot-flyende.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.