11 december 2008

Köpa och sälja med andras pengar

De 15 miljarder dollar som regeringen planerar att låna ut till bilindustrin är bara en krycka som kanske kommer att hålla dem uppe tills Obama-administrationen kommer till makten .

"Så snart vi får en egen administration fyller vi på med mer pengar."

Vad som däremot är klart redan nu är att regeringen tillsätter en "Car Tzar"; en politiker och byråkrat som ska övervaka vad som görs med pengarna och som troligtvis också kommer att ingå i Obamas kabinett.
Samma institution som är ansvarig för bankkrisen och lånekrisen och som inte klarar av att balansera en budget tror att de är duktigare, när det gäller att bestämma utvecklingen i bilindustrin, än vad en privat affärsman är!

------------

Under tiden misslyckades Obamas partikamrat och kampanjbidragare Gov. Rod Blagojevich i Illinois i sitt försök att sälja Obamas senatorplats till högstbjudande.
Chicago Tribune skriver om händelsen här utan att en enda gång upplysa om guvernörens partitillhörighet.

FBI har bandinspelningar från ett telefonsamtal den 5 nov. där " Blago" yttrar: (en översättning ger inte rättvisa åt orden!)

"I've got this thing and it's f***ing golden, and, uh, uh, I'm just not giving it up for f***in' nothing. I'm not gonna do it. And I can always use it. I can parachute me there,"
Blagojevich säger att han vill tjäna pengar, att han vill ha en kabinettsplats som Secretary of Health and Human Services eller stora kampanjbidrag samt ett välbetalt jobb för sin fru i Washington eller New York.
På bandet finns också uppgifter om att Blagojevich fått löfte från Obamas rådgivare att hans fru skulle få ett välbetalt jobb om Obama får bestämma vem som ska bli senator.

När Blagojevich fick veta att han måste "fjäska" i två år kommer ytterligare en harang:... he has to give this "motherf***er [the president-elect] his senator. F*** him. For nothing? F*** him."

Guvernören säger också att han kommer att plocka ut en annan kandidat innan han ger en f***ing senatorkandidat en f**ing plats om han själv inte får något.

Obama uttalade sig i går och påstår att han inte haft någon kontakt med guvernör Blagojevich och hade ingen vetskap om det som hänt.
Nu visar det sig emellertid att Obamas rådgivare Axelrod varit i kontakt med Blagojevich så tidigt som den 23 november och då yttrade han;
"Jag vet att Obama varit i kontakt med guvernörens kontor och att det förekommit en lång rad av namn och jag tror det finns flera han är mycket intresserad av."

Nu förnekar naturligtvis Axelrod detta uttalande och säger att det var ett missförstånd.
Blagojevich är sin egen värsta fiende här. Vem kommer att tro på en man som är så vulgär och obalanserad?

Det har också kommit fram att Obama och Rahm Emanuel stöttade Blagojevich när han valdes till guvernör 2002 och 2006 och de var ute och höll tal för honom.
Obama var den högste rådgivaren under 2002-kampanjen.
Vad vi kan lära här är att Obama kommer från samma politiska kultur som Blago och också komma ihåg att Obama aldrig vann sin senatorplats genom att få de flesta rösterna, utan genom att han lyckades diskvalificera alla andra vars namn stod på valsedlarna.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Rättning i leden! 15 miljarder ska det vara, inte 15 miljoner.

// Tomten på loftet

Berit sa...

Tack tomten, rättat!

Anonym sa...

Blagojevich erbjöds 1 miljon dollar för att utnämna Jesse Jackson Jr. till ny senator.

http://amerikansk-politik.blogspot.com/2008/12/jackson-jr.html

Berit sa...

ett som är säkert är att den nye senatorn måste vara svart.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=dyO4q3C4f_s&eurl=http://video.feber.se/?p=1

/David

Anonym sa...

Vad menar du med att han "han lyckades diskvalificera alla andra vars namn som stod på valsedlarna" var kommer denna "sanning" ifrån?
MVH santa lucia

Berit sa...

Det finns mycket skrivet om det, Lucia. googla!
Läs här och här.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.