21 december 2008

Låt de kristna stanna

Kristna skickas tillbaka till muslimska länder, till tortyr och kanske till och med död. Muslimer däremot får stanna här. Myndigheterna viker sig för aggressiva muslimer som spjärnar emot och bråkar och måste åka med specialchartrade plan. Det är lättare att utvisa saktmodiga kristna.

Migrationsverket är partiskt och tar öppet ställning emot de kristna: "I det genomsekulariserade Europa ses kristet lidande som en självförvållad skada." Det vill säga konvertera till islam så slipper du bli mördad.

Verkets jurist kallade grundaren av palestinska Hamas-rörelsen för "befrielsekämpe" och sa att rörelsen var en "befrielseorganisation". Har islamister någon hållhake på Migrationsverket? Förekommer mutor?

Sverige är uppenbarligen inte längre ett kristet land. Men den politiska korrektheten att inte göra skillnad mellan religiösa grupper är absurd och har slagit över i kristendomsförföljelse. Resultatet blir att vi blir muslimer i stället.

Det är inget skämt att islam gynnas på kristendomens bekostnad. Fastän Norge inte är med i Eurabia är det just vad som händer där. En försmak av vad som håller på att drabba hela EU. I Norge har justitieminister Knut Storberget gjort en framstöt för att räkna hädelse mot islam som rasism, för - som det sägs - att skydda religiösa minoriteter och samhällsklimatet. Document.no skriver:

"Demokratin kan bara styras efter rationella principer, dvs premisser alla kan diskutera, de är universella, transparenta. Det är därför som lagstiftningen har lämnat kristendomen som premissleverantör. Nu har regeringen infört islam och muslimers överkänsligheter som premissleverantör."

Det norska förslaget att räkna hädelse mot islam som rasism är det hårdaste slaget mot yttrandefriheten på ett par hundra år eller så.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Som gammal Södertäljebo kan jag konstatera att assyrierna/syrianerna som flyttar till staden inte heller är så lätta att leva med. Klaner och hederskultur är inte förbehållet muslimer utan finns i hela MÖ. Och numera även i Södertälje.
Vill vi verkligen ha hit en massa människor med medeltida värderingar bara för att de råkar vara ickemuslimer?
/lasse

Knute sa...

Ja Lasse, det är ett dilemma. Det är lätt att vara god på andras bekostnad, de som ska betala kalaset via skattsedeln. Sverige kan inte ta emot all världens förföljda, inte ens om de är kristna.

Knute sa...

Migrationsverket ger inte asyl till en kristen syrisk kvinna och hennes två vuxna barn vilka söker asyl i Sverige efter att mamman - som är sjuksköterska – falskeligen anklagats för ha dödat en man som avlidit under behandling.

”Hade kvinnan varit kurd eller kommunist hade hon kanske varit trovärdig, men kristna har det bra i Mellanöstern, enligt svenska byråkrater.”

Mxp

Anonym sa...

Havde vi udelukkende holdt os til at give kristne asyl, så havde der trods alt været en naturlig grænse for, hvormange der søgte asyl hos os.
Var det bare på skrømt, de kaldte sig kristne, så kunne vi bare lempe dem ud igen.

falkeøje

Anonym sa...

För över 50 år sedan då jag var ung talade man fortfarande om Sverige som ett kristet land. Men nu är den tiden förliden. Och knappast hjälper den Svenska kommunalkyrkan till för att höja "Korsets banér." Ingalunda är alla nutida kristna trosbekännare verkligt troende människor, liksom alla muslimer inte är troende enligt Islams lära. Men det är likväl ytterst beklagligt när kristna från andra länder inte får samma chans till asyl i Sverige som muslimerna otvetydigt får. Därför kan man helt klart undar över om inte Sverige snart blir ett muslimskt land? När muslimerna blir i flertal på en ort kommer de att i demokratins namn kräva sina muslimska rättigheter med sina lagar och seder,och då är det för sent för gamla "Svedala" att ropa på hjälp.Det är faktiskt tur att man är "gammal" och slipper det kommande eländet.

Anonym sa...

Der findes kun én logisk løsning på det problem, vi i Norden er blevet påført.
Vi må se i øjnene, at vi ikke kommer udenom en reel borgerkrig for at bevare vore lande nordiske.
Vi har i Danmark udkæmpet én modstandskamp, og folkeviljen i Danmark, tror jeg, er stærk nok til at udkæmpe endnu en.
Det er ikke så slemt, når man først kommer i gang.

falkeøje

LP sa...

Hela problematiken bottnar i en oförmåga hos svenska myndigheter och befattningshavare, då det gäller att förstå att resten av världen inte fungerar så som Sverige gör - på många håll i världen ÄR du din religion, minst lika mycket eller mer än du är din nationalitet.

Jag måste säga att jag inte tycker det är bra. Jag är en stenhård individualist på så vis att jag anser att individen måste ges frihet att välja sin egen väg så långt det är möjligt i alla sammanhang.
Men jag inser samtidigt att grupptillhörighet fortfarande är nödvändigt då det gäller att överleva. Tex tillhör jag de som anser att talet om att Sverige skall vara neutralt i militära sammanhang, är hycklande och verklighetsfrånvända.

Man väljer förmodligen att se alltför nonchalant på sådant som man iofs ofta kan nonchalera i Sverige, även då andra länder och kulturer är inblandade. Länder och kulturer där helt andra värderingar gäller och där man inte kan vara lika nonchalant. Länder där det inte är din ensak om du som myndig person träffar flickvänner/pojkvänner utan familjens och släktens medgivande, länder där du inte riskfritt kan utöva din religion, länder där din klädsel till syvende och sist faktist inte är din ensak, länder där du som vuxen inte ens kan lyssna till vilken musik du vill eller dricka vin eller vatten utan att andra skall lägga sig i, osv osv.

Nu kan vi tyvärr inte ge en fristad åt alla som inte kan leva på samma sätt som man kan göra i Sverige, då skulle vi bli översvämmade. Dock borde vi kunna se till att vara herrar i vårt eget hus, och inte under några villkor tolerera att oacceptabla värderingar som förts in med invandrare, tillåts spela roll i Sverige.
"Wahabister och salafister göre sig icke besvär" skulle det tex kunna stå på en prydlig metallskylt vid Sveriges ytterdörrar. Vi har nog med våra egna mörkermän och behöver inte importera några.

Om Sverige inte tydligt kan stå upp med en offentlig värderingsdeklaration, kan man lätt tro att "everything goes". Att sådana som redan är svenska medborgare dagligen skulle bryta mot en sådan deklaration, är inget argument mot den - familjen måste man dras med vare sig man vill eller ej, gästerna kan man däremot välja att inte bjuda in eller så kan man sparka ut dem om det visar sig att de inte respekterar husets regler. Av dessa skäl skall man inte heller skänka bort svenska medborgarskap gratis.

Vilka skäl man skall kunna ange för att få stanna i Sverige måste bedömas från fall till fall, men vi kan ALDRIG göra detta utifrån en "neutral" position! Om man tror det, DÅ är man kulturimperialist och DÅ antar man en von oben-attityd mot andra kulturer. Vi har våra värderingar, de är inte gripna ur luften. En del påstår att de är givna direkt från den kristna guden, detta argumenterar jag såklart emot. Dock kan vi stå för dem tillräckligt enade vare sig vi är kristna, agnostiker eller ateister, det har sveriges moderna historia bevisat. De som vill kliva på sverigetåget måste också vara med om den ungefärliga färdriktningen, det finns inte utrymme för diskussion om den saken.

Knute sa...

Jag har gjort en uppdatering i inlägget om det norska förslaget att räkna hädelse mot islam som rasism, det hårdaste slaget mot yttrandefriheten på ett par hundra år eller så.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.