25 december 2008

Muslimer i krubban

Partiet Northern League i Italien har anklagats för främlingsfientlighet därför att de protesterat över att en präst vid Genuas kyrka inkluderat en moské och minaret i julkrubban som dekorerar kyrkan.
Figurer med julkrubbor pryder de flesta katolska kyrkor under denna högtid
och man kallar Fader Prospero Bonanzi för en "idiot" eftersom han placerat en muslimsk kyrkobyggnad i den kristna dekorationen.

"Det enda han missat var självmordsbombaren redo att spränga Kristi krubba", var kommentaren från Northern League vice ordförande Mario Borghezio.

En katolsk skola i Venedig har också placerat en moské i mitten av en julkrubba vilket väckte blandade reaktioner bland elever och lärare.

Men kardinal Angelo Scola, patriarken av Venedig, var mer försiktig i sin kommentar
"Det finns inga strikta regler om vad som kan och inte kan ingå i en nativitet scen", sa han.

Imamen i Milano, Hamid Shari, sa att han trodde att införandet av moskén var en bra idé och en gest av integrering.

Italienarna älskar att inkludera nya former i gamla traditioner och det finns en ny familj i många av julkrubborna som produceras i Neapel.
Amerikas nya president Barack Obama och hans fru Michelle finns avbildade som Josef och Maria i många julkrubbor som säljs där.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.