02 december 2008

Skattesemester

Det finns fortfarande 350 miljarder av de 700 miljarder dollar i bailout-pengar som Paulson sitter på i väntan på kongressens godkännande.

En kongressledamot från Texas, Loie Gohmert, har en absolut enastående plan för att stimulera ekonomin och det är att låta alla amerikaner behålla hela sin lön under två månader med början 1 januari. En skatte-semester där inga pengar dras för inkomstskatt, socialförsäkring och FICA (ungefär som arbetsgivaravgift).
Tänk er vilken fantastiskt uppsving det skulle vara för ekonomin!

Gomert säger:
"Genom att införa en tillfällig skatte-semester, kan vi elektrifiera hela den amerikanska ekonomin och skapa en överväldigande lättnad för skattebetalarna, för mindre än kostnaden för den nuvarande Paulson-Pelosi-systemet.

Vi måste ge pengarna till dem som förtjänat dem.
Jag är trött på att Washingtons miljonärer försöker avgöra vilken av deras kumpaner som ska få nästa omgång av skattebetalarna pengar.

Amerikanen kan då investera sina egna pengar där de anser det bäst - för att betala huslån, köpa en ny bil eller betala av kreditkorten. Ekonomin skulle stimuleras där det bäst behövs.

Varför försöka besluta centralt om hur pantövertaganden ska hanteras?
Låt skattebetalarna behålla sina egna pengar så att de kan hinna ifatt med betalningarna.

De bland låginkomsttagarna som drabbas hårdast av FICA- skatt skulle få behålla pengarna och sedan kan de välja vem som ska dra nytta av de surt förvärvade slantarna.

Även egenföretagare och småföretagare skulle få behålla en fantastisk mängd av sina egna välbehövliga pengar som de kan investera i sina företag och även skapa möjlighet att anställa fler människor.

Vi kan rädda fler huslån, öka sysselsättningen och stimulera ekonomisk tillväxt för en lägre prislapp med denna plan än med något centraliserat byråkratiskt program, genom att ge makten tillbaka till skattebetalarna. Jag kräver att inte en enda penny går till att verkställa bailouts, utan att dessa skattemiljarder går till de skattebetalare som jobbat ihop dem."

Enligt Amerikan Solutions, en konservativ tankesmedja som grundades av före detta talmannen i parlamentet Newt Gingrich, betalar amerikanerna 101,6 miljarder dollar per månad i inkomstskatt och 65,6 miljarder dollar per månad i FICA skatt. Enligt Gohmerts föreslagna plan, skulle alla dessa skatter inte betalas under januari och februari 2009, utan pengarna skulle i stället stanna hos de amerikanska skattebetalarna - de som bäst vet var ekonomisk stimulans ska sättas in. Gohmerts två månaders skattelättnader skulle stimulera ekonomin samtidigt som den kostar mindre än Paulson-Pelosi bailout plan.

Den största anledningen till att denna plan aldrig kommer att sättas i verket är att det skulle leda till en skatterevolution i mars.
När det går upp för människor hur mycket som egentligen dras från deras lön varje månad kommer de inte att finna sig i det i fortsättningen.

22 Kommentarer:

Anonym sa...

Påminner om Volvos problem. Varför inte skattebefria företaget och dess underleverantörer två månader i stället för att diskutera statligt stöd.

Anonym sa...

Ja, när man inte får något för sin skatt så. Bättre i Sverige där man faktiskt se vad man får för skatten.

/Babak

Knute sa...

Babak, vad vi får för skatten i Sverige är bland annat 24 miljarder i u-landsbistånd, 24 miljarder till EU, 240 miljarder till invandringen. Per år. Det blir åtskilliga tusenlappar i månaden för varje skattebetalare. Jämförelsevis är prislappen på Volvo 24 miljarder.

Anonym sa...

Bistånd är bra, EU är jag inte lika säker på och att "invandringen" får 240 miljarder är bara nys och inget annat.

Sverige är ett bra land där alla får sjukvård även papperslösa. Det handlar om humanism och inget annat.

Babak

Knute sa...

Se där Babak, du skrev att vi i Sverige ser vad vi får för skatten. Men vad invandringen exakt kostar får vi inte veta, det är en välbevarad statshemlighet.

Anonym sa...

babak. som vanligt har du inte den blekaste aning om vad du talar om!
Lisa/

Anonym sa...

Undrar just vad babak är för en filur? Kan han möjligen ha berikat oss? Du kan ha rätt om kostnaderna för invandringen dock, det är förmodligen rätt mycket högre än 240 miljarder. Den känsla av ockupation jag får när jag rör mig på Malmös trottoarer t ex har en kostnad som inte alls finns med i kalkylen. Hela svenska folkets känsla av sänkt livskvalitet pga massinvandringen är inte heller invägd i någon kalkyl. Kanske babak anser att vi skall känna oss upplyfta av det faktum att han hedrar oss med sin närvaro i Sverige?
/Hm

Berit sa...

Glöm babak som aldrig har har något konstruktivt att komma med och som förmodligen inte betalar ett öre i skatt.
Vad tycker ni om idéen som sådan?

Anonym sa...

Svenska skattepengar går inte till att döda andra människor i fjärran länder som det gör i USA. Sverige hjälper och USA stjälper.

Jonson

Berit sa...

Man ska nog inte kasta sten i glashus, Jonson.

Under 2007 sålde Sverige krigsmateriel till flera länder som av den amerikanska organisationen Freedom House klassas som ickedemokratier, däribland Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten och Oman.

Bland mottagarländerna finns även flera länder som är inblandade i väpnad konflikt, däribland Indien, Thailand och USA. I november, efter att det turkiska parlamentet gav armén fria händer att gå in militärt i norra Irak, gav Inspektionen för strategiska produkter klartecken till export av krigsmateriel för strid till Turkiet.

Exporten under 2007 uppgick till 9,6 miljarder kronor vilket är en minskning med 8 procent i förhållande till rekordåret 2006 men var ändå tre miljarder högre än fem år dessförinnan. Under den senaste femårsperioden har exporten ökat med nära 50 procent. Exporten av krigsmateriel för strid ökade under 2007 med 10 procent. Det största mottagarlandet var under 2007 Sydafrika och bland de tio största mottagarna märks även Pakistan, Indien och USA.

Anonym sa...

Okej, vapenexporten är kass men Sverige skickar inte soldater till andra länder för att ockupera och leva jävel.

/Jonson

Berit sa...

Sverige har inga soldater att skicka och saknar betydelse i internationella sammanhang.
Landet åker snålskjuts på Amerikas strävan att hålla terrorister i schack och sedan har man mage att tycka att man är bättre än andra.
Låt bli att sälja vapen eller håll tyst.

Anonym sa...

Strävan att hålla terrorister i schack... jaja, det är ju till stor del USA:s fel att det finns så mycket terrorister.

Har mage att tycka att man är bättre än andra?! Berit, berit... Du skall icke kasta sten i glashus...

Janson

Knute sa...

Janson tror att om vi är snälla mot terroristerna så slutar de. De senaste dåden i Bombay skulle alltså bero på amerikanerna. Undrar vad de drabbade tänker om den teorin.

Den islamiska terrorismen är inbyggd i islam. USA har tidigare försökt bli kompis med islamisterna i Afghanistan och Jugoslavien och på andra håll, men inte hjälpte det. Hatet mot väst är urgammalt.

Anonym sa...

Är man snäll mot människor så blir de inte terrorister eller rättshaverister. Enkel fakta som de flesta håller med om.

Jonson

Berit sa...

Jag kan inte låta bli att släppa igenom din kommentar, Jonson, den är helt fantastisk!

"Och så, med leenden och god vilja, bakom koppen med mjölkchoklad och kakor, trappar vi ner ytterligare ett steg från vuxenvärlden realitet och konsekvenser till den varma, eviga dagisvärlden där inga känslor kan såras och där "fröken" alltid finns till hands att trösta och se till att inget farligt händer. Bara vi är snälla och delar med oss av leksakerna blir alla nöjda och glada.
En evig söms i den varma , rena, mjuka sängen fortsätter för evigt, ostört."

Herrejisses!

Anonym sa...

Jo berit, som vanligt har du rätt i mycket. Jag personligen är inte en så fundmentalistisk USA-vän som du. Jag talar alltså om den politiska agendan. Inte heller hyllar jag något annat land i hela världen. Alla har del i eländet. Jonsons bomullspolitik är rena nicke lilltroll, yes, men han är ju som babak en tokdjävel. Det vet vi som läst deras kommentarer Jag vill inte kasta sten i glashus, jag vill kasta sten på babak och jonsson. Stenkastning tycks ju vara på modet. midgardsjarlen.

Berit sa...

Midgardsjarlen, jag framstår nog som en större USA-vän än jag i grund och botten är. Jag ser också fel på USA, framför allt är jag starkt kritisk till Bush's inrikespolitik.

Vid flera tillfällen kommer emellertid vissa kommentatorer men så absurda, fullständigt felaktiga påståenden om USA att jag känner mig manad att försöka förklara och kanske tillrättalägg.

Tyvärr måste jag alltför ofta inse att "jag strör pärlor för svinen" speciellt vad gäller sådana som Jonson som inte ens kan förstå varför terrorister inte flög in i Kaknästornet i stället för Twin Towers!

Anonym sa...

“Angrebet på Bombay var i virkeligheden udtænkt af “hinduistiske zionister” og “vestlige zionister” inklusive Mossad ifølge en pakistansk sikkerhedsekspert.

Endvidere, at aktionen var skrækkeligt dårligt planlagt og slået helt fejl. I modsætning til 9/11 angrebet i New York, som amerikanerne udførte glimrende. De beherskede medierne perfekt. Inderne prøvede at gøre dem kunsten efter, men forkludrede det hele. Idioterne fik rodet det hele sammen.”

Se video HÄR:

http://hodja.wordpress.com/2008/12/02/ny-sikkerhedsekspert-i-ddr/

Anonym sa...

Hej, gillar din blogg.

Skriver ocksa om ekonomi har:

http://sundapengar.bloggagratis.se/

Har precis borjat men har fatt upp lite intressant redan.

Anonym sa...

Det är nog samma rädsla i Sverige. Ingen skulle våga visa hur mycket skatt vi betalar och hur lite vi får för pengarna vi betalar i skatt.

Berit sa...

Arabiska tidningar fylldes också omedelbart efter sept.11 terroristattack, 2001 med artiklar som fastslog att israelisk militär och zionister var ansvariga.
Dessa artiklar baserades på fantasier och osanningar och betraktades av resten av världen som ytterligare ett försök att skylla på judar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.