21 december 2008

Sverige ligger öppet

”Den största reformen av svensk invandringspolitik på flera årtionden”, kallade regeringen och miljöpartiet lagen om "arbetskraftsinvandring". Man får väl tro dem och i så fall är det illa, riktigt illa. Varför gör de på det här viset när Sverige och världen går in i en djup lågkonjunktur?

Att det inte finns arbete är inget hinder för den som vill komma hit. Varjager skriver:

"Släkten ordnar tillfälligt jobb, kanske hos en bekants bekant, någon i klanen ställer upp som “arbetsgivare” och Sverige ligger öppet. Du kan gömma dig och ändå få all vård du vill ha, och leva på kriminalitet också. Fängelserna är rena hotellen, det vet folk från Mellanöstern, Afrika och Balkan redan, så fängelset är inget “frihetsberövande” för dessa människor som svenska myndigheter inbillar sig."

Prognosen är att antalet ansökningar om arbetstillstånd nästa år fördubblas på Migrationsverket och på svenska ambassader runtom i världen. Om den som har fått tillstånd förlorar jobbet är det enligt lagen ingen som har skyldighet att anmäla det till Migrationsverket. Inte heller Migrationsverket måste undersöka saken.

Bilden: I staden Kulu i Turkiet är siktet inställt på Sverige

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det er en løgnagtig bortforklaring at kalde den muslimske indvandring for indvandring af arbejdskraft.
Vi har i stedet fået en invasion af arbejdssky individer, der nu koster den danske stat, og dermed skatteborgerne, mindst 100 mia. om året. Det er det samme beløb, som en ny Kattegatbro er anslået til at koste, og det mener poltikerne er for meget, selvom vi hvert år kunne købe en helt Kattegatbro for de penge.

Sådanne mennesker er ikke værdige til at kalde sig for politikere.
Smid dem ud!!!

falkeøje

Anonym sa...

Noterade just att av de asylsökande 2004 och 2005 fick cirka 15 procent (permanent) uppehållstillstånd. Vet inte om många utvisades (tror inte det), och den allmänna amnesti som kom 2005/2006 ändrade kanske på detta nämnda, men i alla fall har uppehållstillstånd sedan dess ökat till 50 procent samtidigt som antal asylsökanden har ökat.

Det verkar alltså som att sifrorna vittnar om att regeringsskiftet innebar lösare boliner.

Arbetskraftsinvandring låter läskigt, då krav på avtal troligen går att "fixa".

/Magnus

Anonym sa...

Kebabhandlare kommer aldrig att få arbetstillstånd för sina släktingar. Det finns krav på vandel och heder plus att den som kommer måste ha speciell kompetens som det råder brist på. Inte så höga krav men städare och pizzabagare ingår inte i den gruppen.

Knute sa...

"Prognosen för anhöriginvandringen pekar på ca 33 000 personer under 2008 och det är givetvis nytt rekord. Hur regeringen och migrationsverket tänkt sig att dessa 33 000 människor skall kunna försörja sig i Sverige med sin i de flesta fall mycket bristfälliga utbildning är en gåta för mig. Det mest troliga är istället att vi fått ett stort antal nya stenkastande kulturberikare till Rosengård, Ronna, Hovsjö, Tensta, Rinkeby o.s.v.

I Danmark ser det helt annorlunda ut och prognosen pekar på lite drygt 3 000 personer som anhöriginvandring under 2008."

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/december/nytt-svenskt-rekord-i-anhoriginvandring-2008.html

Samet sa...

Du citerar något som inte har med turkar och den bildinslaget att göra. Jag är så f-n trött på att allt ska dras till turkar.

// Turkich

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.