22 december 2008

Tack och adjö

"Det är på något sätt passande att George W. Bush kommer att avsluta sin presidenttid med en handling så skadlig, så meningslös, så tvärt emot de principer som gjorde att vi röstade på honom, att han för alltid kommer att bli ihågkommen som ett misslyckande."

Men
Bushs förräderi för fram några fakta som medborgare och politiker bör uppmärksamma. Det är mycket typiska och kan tjäna som vägledning under den närmaste tiden.

Först och främst; se hur häpnadsväckande enkelt det är för Bush att bara ta pengar från den 700 miljarder stora dollar-fonden , som förvaltas av Finansdepartementet för räddningsåtgärder för det finansiella systemet.
Var inte hela anledningen till att kongressen godkände detta, att pengarna skulle användas till att stabilisera landets finansiella systemet? Att rädda den förlamade kreditmarknaden?
Gissar att det jobbet är klart och vi hade ett tiotal miljarder över.

Bushs plundring av denna fond, TARP, visar att det aldrig funnits en plan eller en tanke på hur dessa 700 miljarder dollar skulle användas. Det är enbart en mutfond för eliten att köpa ut sina kompisar från problemen. Ingenting mer.

I framtiden måste vi alltid begära att få se planer i svart och vitt och dubbelkolla det finstilta ... Och slutligen, genom att på ett bedrägligt sätt använda TARP-fonden för att köpa bilarbetarfacket UAW, och de överbetalda cheferna, har president Bush också visat oss något annat.
Han har påmint oss om att människor som inte har en stark övertygelse för någonting faller för allting
.

Bush "räddar" bilbranschen

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.