09 december 2008

Taket läcker

Earline säger till Zeke att han måste laga taket eftersom det regnar in. Zeke svarar att han kan inte göra det när det regnar. Nästa dag, när solen skiner ber Earline om samma sak och Zeke svarar att, "Nu behövs det ju inte, det regnar inte."

Det är en bra illustration till vad som hänt med priset på olja.
När bensinen kostade 4 dollar per gallon gav demokraterna med sig och släppte på förbudet om borrning.
Efterfrågan har minskat och priset sjunkit (vilket sammanträffande!!) till 1.50 dollar och det troliga är att Obama och demokraterna inför ett förbud mot borrning igen.
Nu regnar det inte! Folk köper stora bilar igen, bensinen är billig, låt oss ha ett party!

Jag har noterat att det finns de som är skadeglada över att ekonomin är på fallrepet i USA. Kom dock ihåg att det fortfarande är Amerika som driver världens ekonomi.
När USA får snuva får resten av världen en förkylning. USA får en förkylning, resten av världen får influensa; USA får influensa och resten av världen insjuknar i lunginflammation och om lunginflammation drabbar USA fasar jag för vad som händer i resten av världen.

Vi ska naturligtvis utveckla de sk. alternativa energikällorna och vi måste investera i rena kolkraftverk och kärnkraftverk.(50% av USAs energi kommer från kol).
Men under tiden måste vi borra annars sitter vi där med ett läckande tak när det börjar regna igen och det inom de närmaste två åren.

Grouchy Old Cripple

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Rädslan för oljan är betydligt överdriven. En fantastisk energikälla som västvärlden berikat sig med under lång tid. Men den skall inte U-länderna få tillgång till, åtminstone inte billigt.
Vi har oljan att tacka för stora delar av vår välfärd. Använd den med gott samvete, den kommer att räcka mycket , mycket länge än.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.