19 december 2008

Välgörenhet?

I samband med att Hillary föreslagits till posten som Secretary of State har Clinton Foundation underhandlat med obama-gruppen och beslutat redovisa vilka utländska föreningar och privatpersoner som skänkt pengar till honom.
Saudiarabien, Norge och andra utländska regeringar har skänkt minst 46 miljoner dollar och företag som riskerat att förlora sina kontrakt med utländska intressen har skänkt mera.
Listan är lång och delar av den finns här.

Intressant är att Svenska Postkod Lotteriet skänkt 1 miljon dollar och jag undrar av vilken anledning?

"För varje lott du köper är du med och stöder angelägna ideella verksamheter av olika slag, både i Sverige och i övriga världen. Sedan lotteriet startade i september 2005 har förmånstagarna hittills fått dela på drygt 269 miljoner kronor. Pengar som gör stor skillnad i arbetet för en bättre värld för människor och djur. Förmånstagarna till Svenska PostkodLotteriet är Barncancerfonden, Rädda Barnens Riksförbund, Röda Korset, BRIS, Sjöräddningssällskapet, Världsnaturfonden WWF, Läkare utan gränser, Alzheimerfonden, Hjärt-Lungfonden samt PostkodStiftelsen."

20 % av lotteriets pengar tillfaller välgörenhetsorganisationerna.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Tidningarna läser tydligen bloggar. Svenska Dagbladet skrev om detta direkt EFTER Berit gjort det!

http://www.e24.se/lifestyle/artikel_957571.e24

Anonym sa...

Någon som vet hur mycket av Postkodlotteriets total "inkomster" som delas ut i form av vinster och till välgörenhetsorganisationer. Misstänker att detta är en lönande inkomstkälla för TV4 under tvivelaktiga former?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.