16 januari 2009

Hur många som helst

Medan världen fördömer Israels försök att försvara sig från raketbeskjutningar från Gaza, kom ihåg detta:
När Hamas körde ut Fatah i Gaza år 2007, kostade det nästan 350 liv och 1000 sårade. Fatah's nederlag innebar bara ett tillfälligt stopp för den typ av våld och blodsutgjutelse som är vanliga i länder där minst 30% av den manliga befolkningen är i åldersgruppen 15 till 29 år.

I dessa "ungdomsfyllda" länder, tenderar unga män att eliminera varandra eller bli dödade i aggressiva krig tills en balans har uppnåtts mellan deras ambitioner och antalet godtagbara tillgängliga positioner i samhället.

I arabiska länder såsom Libanon (150.000 döda i inbördeskriget mellan 1975 och 1990) och Algeriet (200.000 döda i islamisterna "krig mot den egna befolkningen mellan 1999 och 2006), avtog slakten bara när födelsetalen i dessa länder minskade från sju barn per kvinna till färre än två. Striderna stoppade eftersom inga fler krigare föddes.

I Gaza har det emellertid inte funnits någon demografisk nedrustning. Den genomsnittliga kvinnan bär fortfarande nästan sex barn. För varje 1000 kvinnor i åldern 40-44 finns det 4.300 pojkar i åldern 0-4 år.
I USA är den sistnämnda siffran 1000, och i Storbritannien är det bara 670.

Så dödandet fortsätter.
Under 2005, då Israel ännu var en ockupationsmakt, förlorade Gaza fler unga män i gängbråk och brottslighet än i sitt krig mot "den sionistiska fienden." Trots medias ensidiga rapportering vad gäller mellanösternkonflikten, har den kostat färre liv än ungdomstillväxten i Västafrika, Libanon och Algeriet har orsakat. Under de sex decennier som passerat sedan Israel grundades , har "bara" cirka 62.000 personer (40.000 araber, 22000 judar) dödats i de israelisk-arabiska krigen och palestinska terroristattacker.
Under samma tid har cirka 11 miljoner muslimer dödats i krig och terroristattacker, huvudsakligen i händerna på andra muslimer.

Vad beror det relativt låga dödstalet på i mellanösternkonflikten?
Hamas och deras likar har som mål att döda så många israeler som möjligt. Till deras förtrytelse är israelerna ganska bra på att skydda sig. Å andra sidan, trots allt tal om "oproportionerligt" användande av våld, gör Israel sitt yttersta för att skona civila. Även Hamas erkänner att de flesta av de palestinier som dödats under de israeliska attackerna orsakats från de egna leden. Men omkring 10% -15% av Gazas offer är kvinnor och minderåriga - en tragedi omöjlig att förhindra i ett tätbebyggt område där nästan hälften av befolkningen är under 15 och terrorister gömmer sig bland dem.

Anledningen till Gazas stora mängd ungdomar är att en stor majoritet av befolkningen inte behöver försörja sin avkomma. De flesta barn får mat, kläder, vaccinering och utbildning av UNRWA (United Nations Relief and Works Agency), FN: s hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern.
Till skillnad från FN: s flyktingkommissariat, som handhar resten av världens flyktingar och syftar till att hjälpa dem att passa in i deras respektive värdländer, håller UNRWA det palestinska problemet vid liv genom att klassificera som flyktingar, inte bara de som ursprungligen flytt från sina hem, men också alla deras ättlingar.

UNRWA finansieras
av USA (31%) och Europeiska unionen (nästan 50%) - Endast 7% av dessa medel kommer från muslimska källor. Tack vare västerlandets generositet lever nästan hela befolkningen i Gaza i ett undermåligt men regelbundet beroende. Ett resultat av dessa obegränsade socialbidrag är en oändlig befolkningsexplosion.

7 Kommentarer:

Knute sa...

"Även Hamas erkänner att de flesta av de palestinier som dödats under de israeliska attackerna orsakats från de egna leden."

Ett bra argument.

Anonym sa...

Mycket bra och korrekt presenterat!

/ Johnny

Knute sa...

När Israel lämnade Gaza slog gazanerna sönder växthusen. Det är uppenbart att palestinierna egentligen inte vill ha Israels mark eftersom de inte kan odla eller förvalta den. Det som driver dem är hat för att driva ut judarna och slutföra det som Hitler började och de är villiga att använda sina kvinnor och barn som sköldar för att få världens sympati.

http://europenews.dk/en/node/18448

Knute sa...

Araberna hade fått bättre mark vid delningen 1948 men det var israelerna som fick öknen att blomma och producera.

Knute sa...

Det är ett moraliskt dilemma. Hur man än vrider och vänder händerna går det inte att få moraliskt rena händer. Alla de som är så snara att instämma i hatkören mot Israel borde stänga munnen och tänka efter. Vad hade Israel för alternativ? Att sitta med armarna i kors i ytterligare sju år och låta allt mer avancerade raketer regna ner över sig?

Jag hörde en debatt på TV där en miljöpartist tyckte att det var orättvist att så få israeler dog. Men anledningen till att dödandet inte är "proportionellt" är solklar: efter att larmet går har israelerna 30 sekunder på sig att skynda sig ner i skyddsrummen. Medan HamaSS gör precis tvärtom och skickar fram civila till martyrdöden.

Anonym sa...

støt Israel med din underskrift på
www.petitiononline.com/Israel09/petition.html

Anonym sa...

I U.S. News & World Report gör Mortimer Zuckerman de 15 jan följande konklusion:

"Det enda Hamas önskar hellre än döda judar är döda palestinier."

Det träffar Hamas cyniska agerande på pricken.

De vet att de inte kan besegra Israel. Med de döda palestinierna som argument, har de hittills varit lyckosamma i att vända naiva västerlänningar mot Israel. De räknar med att EU och USA skall göra jobbet åt dem att betvinga Israel.

Med den beräkningen provocerade de Israel med intensifierad raketbeskjutning för att få igång kriget igen.

I flera svenska städer har vi idag sett tusentals svenska föregivna demokrater demonstrera i solidaritet med den värsta diktatoriska förbrytarregim världen sett på länge. En solidaritet med allt de säger sig kämpa emot: Förtyck, rasism (alla judar skall ju utrotas), krigsförbrytelser av alla slag och ständiga lögner i propagandan.

Hur kan svenska demokrater göra så ? Är de alla egentligen rasister som inte gillar judar ?

Erik i Lund

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.