05 januari 2009

Hyckleri


School-vouchers är ett system där de skattepengar som avsätts för en elevs utbildning följer eleven i form av en "check". Föräldrar har därmed möjlighet att välja vilken skola, privat eller statlig som de vill skicka sitt barn till.

Under 2006 var det 11% av svarta ungdomar som aldrig fick examen från grundskolan vilket är dubbelt så många som avhoppade vita studenter.
Siffran för Hispanics var 22%.

Majoriteten av svarta och hispanics stöder idén om vouchers eftersom barnen lär sig mer i privata skolor som ställer större krav på eleverna än vad de statliga, disciplinlösa flumskolorna gör.
Lärarfacken är emellertid emot systemet att föräldrar ska kunna välja skolform för sina barn, det skulle innebära konkurrens och kvalitetskrav på lärarna på ett helt annat sätt än nu.
Obama säger att "han inser hur skolan har misslyckats när det gäller barn till låginkomsttagare..." och han vill höja lönerna för lärare.
Han vill inte stöta sig med lärarfacken vars 4,6 miljoner medlemmar är mycket aktiva inom Demokratiska partiet och också arbetade idogt under kampanjen som frivilliga eller delegater vid konferensen.

Men...när de handlar om de egna barnen blir det annat ljud i skällan.
Obamas två döttrar flyttades från en privatskola i Chicago till Sidwell och i dag var första dagen efter jullovet. Sidwell är samma privatskola där Bidens barnbarn också är elever och där Chelsea Clinton en gång gick samt Al Gores son.
Obama är arrogant, framgångsrik och förmögen och har råd att skicka sina barn till en dyr privat skola ; avgift närmare 30, 000 dollar per år och barn.
De människor i de lägre inkomstgrupperna som röstade på honom har emellertid inte möjlighet att välja bra skolor för sina barn.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit: Varför låter du förvånad? Blodsven

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.