22 februari 2009

Är det konstigt att Sverigedemokraterna går framåt?

Modig folkpartipolitiker i Bohuslän vågar sticka fram hakan och kritisera skönmålningen av invandringen i Sveriges television:

Detta var i synnerhet fallet i debatten om Vellingebornas motstånd mot att ta emot så kallade ensamkommande flyktingbarn. Vad som inte framgick var att dessa ”barn” oftast är killar som uppger sig vara i övre tonåren, alltså en högriskgrupp när det gäller brottslighet. Inte heller framgick att nästan alla av dem saknar identitetshandlingar och att de därmed inte nödvändigtvis är vare sig ensamkommande, flyktingar eller barn.

Bland annat därför är kommuner i allmänhet ovilliga att ta emot just denna grupp. I stället för att belysa detta reducerades frågan till att enbart handla om ekonomi, och den enda representanten för Vellinges invandringsmotstånd som var med fick alla andra debattörer emot sig, en feg typ av debattteknik som tillämpas just mot invandringskritiker.

Ur en artikel i Aftonbladet av Hanna Olehäll där hon kritiserar Janne Josefsson, programledare i SVT:s "Debatt". Säfflemannen tipsade.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Hans Rustad har skrivit en angelägen artikel på dokument.no

Det blåser en radikal vind over Europa, den er antikapitalistisk, og den bryter vante skillelinjer. Høyrekestreme er mot kapitalisme og globalisering. Venstreradikale deler antiglobaliseringen og det høres også stemmer som er mot arbeidsinnvandring.

Det er særlig i Frankrike denne tendensen er merkbar. Man bruker 68 til å moblisere.

Trotskisten Olivier Besancenot har stiftet et nytt antikapitalistisk parti, og populariteten har skutt i været fra 12 til 23 %.

Besancenot har kuttet ut ordet kommunistisk. Ordet antikapitalistisk forener folk fra alle leire, kanskje gir det toget en annen retning? Antikapitalistisk spiller på følelser.

Den store innvandringsbefolkningen er en ny faktor. Den var ikke der i 68. Nettopp den kan bli fenget av ordet antikapitalisme. Det kan lett oversettes til å rive ned og knuse.

Anonym sa...

"Trotskisten Olivier Besancenot har stiftet et nytt antikapitalistisk parti, og populariteten har skutt i været fra 12 til 23 %."

Ja, visst är det fantastiskt?! Att han har "kuttet" ut ordet kommunistiskt är väl rätt bra med tanke på att folk för det mesta tänker på stalinister då?

Knute sa...

Det är en ekonomisk världskris på gång och då brukar det dyka upp dem som vill göra ont värre. Det där krossa-kapitalismen-snacket borde befinna sig på historiens soptipp efter alla tragiska experiment.

Kritisk tänkare sa...

Undrar hur länge Hanna Olehäll får vara med i fp?

Förvånad över hur modig hon är.

Men det kanske vänder nu.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.