18 februari 2009

Idrott och religion hör inte ihop

Davis Cup-matchen mot Israel 6–8 mars spelas inför ett tomt eller halvtomt Baltiska hallen. Men på Malmös gator väntas kravaller och antisemitiska slogans från vänsterfascister och islamofascister i förening.

1968 lyckades vänstern stoppa en tennismatch i Båstad, det var mot Rhodesia, numera Zimbabwe. Efter att ha slagits med polisen trängde de sig in i ett pågående program i TV-huset i Stockholm och klagade över polisens brutalitet. De hade sossarnas och Olof Palmes stöd, romantiserandet av "tredje världen" blommade. Men vad har det blivit av Zimbabwe, jo ett av världens fattigaste länder, styrt av diktatorn Mugabe.

Att lära sig av historien ligger inte för de självrättfärdiga vänstermänniskor som sedan 1960-talet anger tonen i det offentliga samtalet. I praktiken leder kommunismen till utrensningar och folkmord men i varje ny generation finns det några som blir förförda av utopierna. För att inte tala om våldsromantikernas nya fluga, islam. Ayatollorna i Iran mördade för övrigt de kommunister som hjälpt dem till makten.

– Läget i Gaza gör att matchen borde stoppas. För mig är detta en moralisk fråga, säger fritidsnämndens andra vice ordförande Carlos González Ramos (V).

Vänstern har fått Gaza på hjärnan. Vakna upp och upptäck verkligheten. Islamiska extremister håller på att invadera Europa. Försök att sätta er in i deras strategi, som handlar om att med hjälp av propaganda, hot och oljepengar få oss att dansa efter deras pipa.

Texten på bilden från 1973 är profetisk: I dagens nyheter ... tre arabiska "kommandon" har kapat regeringarna i England, Frankrike, Italien och Tyskland! I ett "erbjudande" utarbetat detta eftermiddag, släppte araberna ett antal av gisslan och blev de nya härskarna i Europa ... som nu skall kallas "Förenade Arabemiraten i Europa" ... och nu ska vi ta en titt på vädret ...

* * *

Om någon skulle förledas att göra en koppling mellan Israel och Rhodesia vill jag upplysa att Israel inte är någon apartheidstat. Man får ibland höra lögner om att araber skulle vara diskriminerade i Israel och att landet skulle bedriva någon slags apartheid. Helt fel, Israels befolkning består till 20 procent av israeliska araber och de har naturligtvis representanter i Knesset, parlamentet. Israel har fler än 80 000 svarta medborgare från Etiopien. Varje år tillåter dessutom Israel i runda tal 20 000 palestinier att invandra – återföreningsfall, dissidenter, homosexuella, journalister och andra som lever under ständigt hot i det spirande Palestina.

Det är så långt från apartheid och rasåtskillnad man kan komma. Vilken kontrast till länder som Saudiarabien där judar inte ens får komma in i landet och där grotesk könsapartheid råder.

10 Kommentarer:

Anonym sa...

"Så du tycker att man inte ska bekämpa rasism som man gjorde med Rhodesia?" frågar Jonson i en kommentar som kom bort i hanteringen.

Frågan är om inte Mugabe är lika rasistisk som Ian Smith som ledde Rhodesias apartheidregim. Ian Smith är en missförstådd figur. Han ville skynda långsamt med att ge de svarta samma rättigheter som de vita men fick omvärldens sanktioner och gerillakrigare på sig. Trots allt ledde han en övergångsregering och lämnade över makten till Mugabe under fredliga former.

Anonym sa...

MED ANLEDNING AV ATT POLISEN SKALL REKRYTERA POLISASPIRANTER UR EXTREMMUSLIMSKA KORANSKOLOR I SVERIGE!
De indoktrinerade och ömdömeslösa polischeferna kommer nog vakna upp, troligtvis om 5-10-15 år när det är försent!
så här är det i england när utlänningar blir mäktiga och Brittiska myndigheter säger NEJ!
http://www.truthtube.tv/play.php?vid=174

i Sverige är skillnaden att myndigheter och särskilt polischefer vågar inte säga nej, inte ens när extremmuslimer bjuder in polisen till sina koranhögkvarter där vanliga Svenskar ICKE har tillträde!
på alla andra platser i Världen uppstår konflikter när Islam får ta över men Svenskar är lydiga som Lamm så det blir nog en tyst förintelse av otrogna Svenskar när Islamistiska poliser får agera

http://www.truthtube.tv/play.php?vid=459

Daniel blev halshuggen i Malmö dec 2008 av 2 generations invandrare som gått i korankyrkor i Malmö
(detta inlägg har ej bloggen ansvar för bara en upplysning till politiker att snälla ni förstör inte trygga Sverige mer, det är räcker som det är nu)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag vill att sverige bryter kontakten med alla länder som har nazi liknande raspolitik som de gjorde med tidigare sydafrika och står israel på israel på tur.

Thor V.

Knute sa...

Thor V, jag gjorde ett tillägg i min postning som svar på din kommentar.

Knute sa...

Jonson, om du kunde låta bli personliga angrepp skulle jag publicera din kommentar. För övrigt försvarar jag inte apartheid, det var bra att de svarta i Zimbabwe fick rösträtt. Men Ian Smith var bättre än sitt rykte och hade lagt ett förslag hur en övergång till allmän rösträtt skulle gå till. Nu är detta mer en fråga för fackhistoriker.

Antag att man jämför Afrika med Sverige år 1819. Om allmän rösträtt införts i Sverige år 1819 i stället för 1919, hade vi fått samma sociala och ekonomiska utveckling? Att de besuttna och jordägarna i en övergångsperiod var de enda som hade rösträtt var ganska förnuftigt.

Anonym sa...

Så ekonomisk utveckling går före demokrati. Det förklarar en hel del om er människosyn. Det enda som har fungerat på vettigt sätt är just bojkott av varor och evenemang. Folket styr, det kallas demokrati.

Övergångsperiod?! Det handlade helt enkelt om att folk såg till att ta makten. Inte gav de besuttna och jordägarna något gratis. Det handlade om överhängande risk för kommunistisk revolution som ledde till att vi fick den demokrati vi har idag.

/Jonson

Knute sa...

stort sett håller jag med om din historieskrivning om att risken för kommunistisk revolution ledde till att vi fick den demokrati vi har idag. Men varför i hela friden ska du komma dragande med "människosyn"? Om det inte framgått att jag är antirasist osv kan du inte läsa innantill. Gå och skriv dina kommentarer någon annanstans Jonson.

Jah Hollis sa...

Angående religion och idrott.
Aldrig hört talas om Muhammad Ali?
Ian Smith var för övrigt en som använde i stort alla odemokratiska metoder man kan tänka sig. Och att Mugabe nu tappat förståndet totalt förlåter väl knappast Ians Smiths apartheidregim.

Knute sa...

Som sagt är det en fråga som kräver historiskt detaljstudium av hur Mugabe kom till makten i samband med Zimbabwes självständighet 1980 och varför en diktatur ersattes av en annan. Sveriges socialdemokratiska regering spelade en skamlig roll genom att ge sitt oreserverade stöd till Mugabes socialism som lett till ekonomisk ruin.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.