04 februari 2009

Dialog eller dialögn?

Bilden betitlad "Carbecue" är hämtad från Hodjas blog

I förra veckan hade Köpenhamns kommun ett "dialogmöte" som skulle besvara frågan:

Är kriminalitet och radikalisering bland etniska minoriteter två sidor av samma sak?

Sydsvenskan skriver att 20 miljoner danska kronor ska satsas på dialog med extrema grupper, bland annat i fängelser. "Dialog har inget att göra med att lägga sig platt för extremistiska åsikter," sa integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Hoppas det inte bara var en besvärjelse.

I samma tidning kunde man läsa om en svenskskyltad svart BMW som sågs försvinna iväg efter att en 22-åring blivit nedskjuten på öppen gata. Den danska polisen åkte förgäves över Öresundsbron för att hitta den misstänkta bilen. De borde leta i Köpenhamns invandrartäta områden, där står många svenskskyltade bilar vars ägare är mantalsskrivna i Malmö men bor i Köpenhamn.

Även i Sverige börjar myndigheterna så smått vakna, det visar undersökningen av radikaliseringen bland muslimer i Rosengård, som bloggen tidigare skrivit om, här.

Skolor som tenderar att bli arabiska koranskolor är inte precis något som befrämjar förståelse för västerländska värderingar och lagstiftning. Moskéer är en annan suspekt företeelse. Imamen kan misstänkas citera Koranens bloddrypande uppmaningar på arabiska och sedan något helt annat på svenska. Dialögn, eller med ett arabiskt ord, taqqya, "helig" lögn som får användas av muslimer gentemot icke-muslimer.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Knute! Du sa:
” Imamen kan misstänkas citera Koranens bloddrypande uppmaningar på arabiska”

Det är liksom det Islam går ut på. Inga avvikelser från Koranen.. Inga som helst
Och Koranen säger? ( Trummar med fingrarna i väntan på svaret )
-: Nå väl. -:Dom säger och vi säger..
Klicka mitt namn så får du svaret.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.