08 februari 2009

En modig kvinna

Kvällens TV-tips

En dokumentär om Ayaan Hirsi Ali.

Visas kl 22.00 på SVT1 2009-02-08

Programmet ingår som en del av serien Modiga kvinnor, och visas av SVT UR:s. Man presenterar serien så här på sin hemsida:

"Intervjuer med kvinnor som med demokratiska handlingar kämpar mot religiös och politisk fanatism, fördomar och föråldrade kulturmönster.
Den danska tv-journalisten Lene Johansens intervjuar modiga kvinnor som med ord och demokratiska handlingar som enda vapen kämpar mot terrorism, maffia, religiös och politisk fanatism, censur, fördomar och inte minst föråldrade kulturmönster. Samtidigt är de ständigt utsatta för hot och måste omge sig med livvakter."

Intressant att programmet kommer just från Danmark. I Sverige väljer vi att ligga framkant genom att producera Halal-TV.

Hå hå ja ja...

Presentation av programmet

Flera videoklipp med Ayaan Hirsi Ali

Läs även SvD-artikeln "Tolerans dödar muslimska kvinnor"
Här uttalar sig bla annat Ayaan:

"Jag vill att förespråkare för det multikulturella samhället (min fetstil) gör sig förtrogna med det lidande som kvinnor - förslavade hemma - måste utstå i religionens namn. Måste de först själva spärras in och förtryckas för att kunna förstå dessa kvinnors situation? Är det inte hyckleri att bagatellisera eller tolerera något sådant, medan man själv profiterar av frihet och framsteg i väst?"

6 Kommentarer:

Berit sa...

Västvärldens ledande feminist-organisationer planerar en massdemonstration nästa söndag för att protestera den ideologi som behandlar kvinnor som tredje-klassens medborgare, som tolererar pedofilism och könsstympning samt "hedersmord" av våldtäktsoffer.Ha, ha, gick ni på det?

Anonym sa...

Nästan :-)

Tystnaden kommer även fortsättningsvis vara bedövande ifrån vänster feministers håll.

Varför, jo det ger inga röster då dom muslimska kvinnorna inte får gå utanför dörren för sina män.

From Sweden with Grief sa...

Nja, det är väl snarare det multikulturella samhället, där också etnicitet, sexuell läggning och andra aspekter ska försvaras. Men att man samtidigt sviker utsatta kvinnor är mig en gåta, men om vi nu talar om F! så sviker deras politik utsatta heterosexuella kvinnor redan nu, som jag berättat om förr i kommentarer. Det är en obegriplig feminism vi ser numera och jag begriper mig inte på den. Inte med den bästa vilja i världen kan jag acceptera den, eller se det fina i kråksången.

Anonym sa...

Jag missade programmet - var det bra?
Jag trodde man skulle låtit ett sånt viktigt program kunna ses i efterhand på nätet!

LP sa...

Det var bra. Ayaan Hirsi Ali gav ett mycket samlat och faktiskt ödmjukt intryck. Intervjun var stillsam, men jag tycket att reportern ändå tog upp mycket känsliga frågor. Inget tassande kring gröten alltså.

Hittar inte avsnittet på Youtube och Svt verkar inte heller ha det som webb-TV.

Hittade däremot denna svensktextade intervju som hon gjort hos Adaktusson:

http://www.youtube.com/watch?v=q6Wrhivp7eQ

Även denna video är mycket sevärd och skrämmande. Old Britannia sjunker ner i djupaste medeltid, och vi följer med dem i djupet om vi inte gör något:

http://www.youtube.com/watch?v=OEvifqXkKHE&eurl=http://magnusorerar.blogspot.com/2008/08/verlever-storbritannien.html

Anonym sa...

Vet du om programmet med Lene Johansens intervju med Ayaan Hirsi Ali har dikuterats någonstans i "vanliga" media?

Ju mer jag hör Ayaan Hirsi Ali, desto mer uppskattar jag hennes mod och klokhet!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.