20 februari 2009

En Nation av Fegisar

En svart president tillsätter en svart justitieminister och det förste denne gör är att hålla tal med anledning av att februari är "Svart Historia-månad" och anklaga amerikanen för att vara en "Fegis när det gäller ras".

Bara som en parentes här måste jag inflika att jag aldrig har förstått att man alltid måste peka ut en persons ras i sammanhang där det inte har någon som helst betydelse.
Det är en sak när det gäller efterlysningar där det är viktigt att beskriva en persons utseende, men att ständigt skriva:"den förste svarte som...får mig alltid att undra: "Är det tack vare hudfärgen som han fick jobbet...kom in på denna utbildning...är omtalad...?"

Holder säger att han är övertygad om att arbetsplatserna är integrerade men att amerikanerna inte umgås över rasbarriärerna på fritiden. Det är uppenbart att det är fel att folk kan välja vem de vill umgås med .
Menar han att regeringen ska kvotera vem jag kan bjuda över på grillfest i min egen trädgård?
Han fortsätter att säga att även om detta land alltid ansett sig vara en smältdegel så törs amerikanen inte tala om ras.
Hoppsan!

Vad tror ni händer om man börjar tala om artiklar i Times Magazine där de skriver att den svarta innerstads-kulturen är emot utbildning? Att svarta pojkar och flickor hånas om de försöker vara duktiga i skolan. Att lära sig saker och ting är bara för "whities".
Vad händer om man börjar tala om statistiken som visar att svarta unga män begår procentuellt många fler våldsbrott än vita unga män?
Att majoriteten av svarta barn lever med en ensamstående förälder, vanligtvis mamma? Att 92% av alla hushåll med ensamstående mödrar är svarta.

Dessa skillnader beror inte på ras utan på kultur, men om man påpekar det blir många upprörda.
Kulturmönster och attityder kan ändras men då måste man vara beredd på att inte betraktas som offer för orättvisa omständigheter längre och det är där skon klämmer.
Ras kan inte ändras.
Försöker man tala om detta blir man ofelbart stämplad som rasist.

Att dessutom hylla vissa raser genom att konstruera "Svart-Hispanic- Asian-Historia"-månader bidrar också till separation. Tänk om vi skulle insistera på att ha Vit Historia, Vit Konst, Vit Musik-månad ...det skulle minsann inte fostra till någon rasharmoni.

Bloggen har tidigare skrivit om Eric Holder


6 Kommentarer:

LP sa...

"Svart Historia-månad", herregud har detta vansinne nu nått USA?

Vi hade mångkulturåret 2006, en orgie i idioti. Nu drabbas USA:s befolkning av detta.

Lästips
http://www.dn.se/kultur-noje/gruppen-ar-inte-allt-1.471088

Anonym sa...

jaja svartingarna i staterna vill inte vara amerikaner, de behöver ha kvar nigger debatten så de har nåt att skylla när de klantar sig, det är de svarta som hela tiden tjatar om ras inte de vita

robban

Anonym sa...

Mjahava, när skall dom införa bjud hem dagar i Sverige. T ex "Bjud hem en Neger-dagen",(gärna det har känt fler skysta negrer genom åren). "Bjud hem en muslim-dagen", (aldrig över min tröskel!). Eller "Bjud hem en Eskimå-dagen", ( jomän så kan vi tala om muslimdjävlarnas förföljelse av Eskimåer i Danmark).
midgardsjarlen

Anonym sa...

Det intressanta är att det är tydligen bara vita som kan vara rasister . Varken i Sverige eller i USA så talas det så mycket om den omvända rasismen. Det verkar att vi för evigt får bära skulden för dom brott som skede i kolonialismens namn. Jag tycker dessutom att ordet rasist är snart lika urvattnat som kränkt. Som du skriver Berit så handlar det om kultur och utanförskap och inte om hudfärg.

Uppmärksammas turerna runt Geert Wilders i USA nationellt? Jag har bara periodvis varit i USA och jag har inte tänkt på huruvida dom också lider av PK-sjukan på samma sätt som i Europa. Kan tänka mig att det blev ändring på det efter 9/11 om inte annat.

Berit sa...

Geert Wilders har inte fått lika mycket publicitet här som i Europa. De vanliga nyhetsmedia rapporterade om det med förundran och bloggarna skriver mycket om det och det verkar som de flesta tycker att Europa är förlorat.
Den patriotism och samhörighet som präglade landet strax efter Sept. 11 har sjunkit i dvala men finns där strax under ytan.

Anonym sa...

Berit,

vi får hoppas att dom har fel men visst ser det mörkt ut för gamla Europa. Dock så har det hänt något efter att G W nekades inträde. Som du vet är hans parti nu näst störst i Holland och i UK så går BNP starkt framåt. I många oberoende opinionsundersökningar som görs i svensk media, så länge dom får ligga ute vill säga, så har SD fått upp mot en 15 %. Jag tror att den politiska kartan drastiskt kommer att ritas om i Europa och vi kommer få se en stark ökning av s k främlingsfientliga partier. Folk har fått nog och det finns ingen anledning varför Europa ska bli Världens soptipp och ta emot krigsförbrytare och allsköns patrask.

Som någon skrev. Om 50 miljoner Européer skulle flytta till Afrika så skulle det kallas för den nya koloniseringen. Nu när det flaggas för det omvända så kallas det berikning och pensionsräddning.

Vi får se hur det går i valet 2010. Vem vet vi kanske syns i Georgia vart det lider. Vinner den rödgröna sörjan så är chansen väldigt stor för då kommer det gå åt helvete för Sverige riktigt ordentligt och jag tänker inte hjälpa till med att finansiera detta med mina skattepengar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.