11 februari 2009

En soppa kokad på lögner


Obama reser nu runt i landet som en sista ansträngning att genomföra sitt 827 miljarder dollar "stimuleringspaket". Han trycker på hårt och påminner sina motståndare om att han vann novembers val och har rätt att få sin politik antagen. Men detta "stimulanspaket" har lite att göra med de löften han gav för bara en månad sedan

I slutet av presidentvals- kampanjen föreslog Obama en $ 175 miljarder plan med skatte-rabatter för konsumenter och också för utgifter för skolreparationer väg- och brobyggen, stöd till stater och skattelättnader för att skapa arbetstillfällen.

Den aktuella propositionen har nu utgifter som är 4,7 gånger högre än vad han lovade i november, men borta är skatterabatterna och skattelättnaderna för att skapa arbetstillfällen.

Ta en titt på ett tydligt löfte som Obama gjorde för precis en månad sedan, långt efter att valkampanjen var över: "Vi kommer att förbjuda all öronmärkta projekt - den process genom vilken enskilda medlemmar infogar favoritprojekt utan prövning. De måste tas bort."
Men nu tar Obama snarstucket dessa projekt i försvar: "De är oundvikliga i ett sådant paket".

Under den tredje presidentvalsdebatten lovade Obama att hålla nere de offentliga finanserna. När moderatorn Bob Schieffer frågade Obama vad han tänkte göra åt underskottet lovade Obama att kontrollera det: "Men det är ingen tvekan om att vi lever över våra tillgångar och vi kommer att behöva göra justeringar. Vad jag har gjort under hela den här kampanjen är att föreslå att netto-utgifterna minskas."

Kommer någon i pressen att be Obama förklara hur det kommer sig att den ekonomiska syn han hade före valet nu har ändrats till det fullständigt motsatta?

Det verkar som Obama delar kompisen John Kerrys inställning. Kerry är emot skattelindring av följande anledning:
"Om du ger en skattesänkning till ett företag eller en familj, finns det ingen garanti för att de ska investera den eller placera pengarna i Amerika. De är fria att investera var de vill om de väljer att investera."

Faktum är att människor bör ha rätt att använda, spara och investera sina egna intjänade pengar var de vill.
Kerry avslöjar rädslan som hänger över varje god liberal.
Det amerikanska folket kommer inte att spendera sina pengar precis så som goda liberaler skulle spendera på den. Goda liberaler måste därför förespråka tvång för att ta ifrån det amerikanska folket 1000000000000 dollar för att finansiera saker som utbildning om könssjukdomar, sociala program och vattenparker.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Snacka om att koka soppa på en spik, en brunrostig dito!

Anonym sa...

Helt otroligt. Kurt Lundgren berättar:

I en TV-intervju med US congressman Paul Kanjorski avslöjar han helt otroliga fakta om den ekonomiska krisen, som började klockan 11 den 15 september år 2008 då den amerikanska riksbanken lade märke till enorma kapitalrörelser inom banksystemet.

Elektroniskt förflyttades 550 miljarder dollar utomlands; flera tusentals miljarder stod i begrepp att flyttas, ingen vet av vem, men om inte Federal Reserve ingripit skulle USA:s ekonomi ha kollapsat och det skulle ha dragit världsekonomin med sig ner i ett svart hål.

Atlas Shrugs

Kurt Lundgren

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.