26 februari 2009

Erk du, Maja du....


Obama hade smort munlädret ordentligt i tisdags när han levererade talet till unionen och Nancy Pelosi hoppade upp och ner som en jojo i bakgrunden.
En enda gång yttrade han ordet "Frihet" och nio gånger "Regeringen".

Säga vad man vill, men snacka kan han. Innehållet var också bra om man styrs av avundsjuka och anser att rika människor är onda; att staten gör allting bättre än den privata industrin; att bankerna har orsakat den ekonomiska lavinen; att terrorism inte är något hot.
Han nämnde faktiskt terrorism flera gånger men aldrig första hälften av ordet: Islamisk.
Amerika är ett storslaget land tack vare regeringen!

Han var inte villig att lägga någon skuld för den ekonomiska kraschen på regeringens styrning och regleringar. Det är naturligtvis mycket enklare att skjuta skulden på "inkompetent bankfolk och på girighet"
Hela talet kunde ha levererats på 20 minuter om det inte varit för att Demokraterna studsade upp och ner 65 gånger för att applådera.
Nästa gång: Hyr en hejarklack från något collage! De är trevligare att titta på.


Gång på gång har Obama försäkrat att han ska se till att stimuleringspengarna används på ett förnuftigt sätt. Han har bl.a annat utsett en kommitté av 10 politiker som ska få ordning på den amerikanska bilindustrin. Bara två av dem kör amerikanska bilar!
"Vi behöver en reform vad gäller öronmärkta pengar", sa Obama i september. "När jag blir president kommer jag att gå igenom rad för rad för att vara säker på att vi inte slösar pengar,"”
Nu har du chansen.

"The House" har godkänt $410 miljarder som ska användas fram till september. Inte att förväxla med de 787 miljarderna i "stimuleringspaketet"
Det är dags för politiker att betala för de löften de gav under sina kampanjer, republikanerna är lika goda kålsupare som demokraterna. Men här har du möjlighet, Obama, att stoppa slöseri.

Vad sägs om 59 miljoner till forskning om laxar, 1.76 miljoner för forskning om honungsbin, 400,000 att träna lärare att hantera bråkiga ungar, 200,000 för att ta bort tatueringar från gangsters, 5 miljoner för en kampanj om fördelarna med att vara gift, forskning om hummer, bidrag till National Council of La Raza, bidrag till ACORN...

9,000 "specialproject
" är instoppade i det nya paketet. Det blir 20 stycken "tack-för-kampanjbidragen" för varje ledamot i The House.


Det känns så tryggt att vi har en regering som tar hand om oss!

5 Kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Ja vad skall man säga om 56 M till forskning om laxar. Tur att det är i USA - den påverkar kanske inte vår ekonomi.
Men jag kan i stort hålla med Dig om att det är tryggt att vi har en regering som tar hand om oss här i Sverige. Hoppas de kan behålla makten en omgång till utan hjälp av ytterlighetspartier.

Berit sa...

Uppskattar ditt sinne för humor, Leif!

Anonym sa...

President Obama : “a nation that invented the automobile cannot walk away from it”. - Der er blot et lille problem - et aber dabei : Bilen blev opfundet i 1885 af en tysker ved navn Karl Benz.

http://jalopnik.com/tag/president-obama/

http://hodja.wordpress.com/2009/02/26/patriotisme-kan-ogsa-overdrives/

Berit sa...

Han har inte alltid så väl reda på fakta. Under sin kampanj sa han också att han besökt all 57 staterna i USA
http://www.youtube.com/watch?v=EpGH02DtIws

Knute sa...

Europa är 25 gånger värre illa ute än USA:

The Looming Collapse of European Banking

http://www.lewrockwell.com/north/north689.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.