24 februari 2009

Fler tråkiga förutsägelser

Gerald Celente är en av grundarna för ”the Trends Research Institute". Han, liksom Peter Schiff, förutspådde ”black Monday”, Sovjetunionens fall, samt den ekonomiska krisen i Asien 1997-1998.
Videons ljudkvalitet är dålig men här följer en sammanfattning av intervjun:

"Jag är en politisk ateist. Jag ser på saker och ting på det sätt de är, inte hur jag vill att de ska vara. Jag försöker inte förändra dem på grund av en ideologi. En annan faktor som gör att vi är annorlunda vid Trends Research Institute är att vi studerar över 300 olika kategorier på global basis. Vi ser på ekonomi, vi ser på politik, vi ser på förändringar i familjen, vi tittar på geopolitik. Vi gör kopplingar mellan olika områden kontinuerligt.

Vad vi kommer att se är en ekonomisk kollaps som världen aldrig har sett förut.
Det är inte bara i USA, det händer globalt.
I slutet av 2008 såg vi hur julhandeln minskade; damkläder ner 23%, heminredning och elektronik ner 27%, lyxartiklar ner 35%.
Det är tydliga tecken på depression. Vi såg konkurser bland stora återförsäljare som Circuit City och "Linens and Things". Den ena konkursen efter den andra.

Frågan är, vem som ska ta över alla de lediga butikslokalerna? Vem ska hyra dem?
Svaret är - ingen.
Tittar vi på den finansiella kollapsen 2008, såg vi Merrill Lynch gå under och Lehman Brothers gick i konkurs. Mäklarfirmor och banker gick omkull. Vem kommer att hyra alla lediga kontorssutrymmen? Massor av kommersiella fastigheter kommer att gå i konkurs under 2009 och överskugga småhuskollapsen vi ser nu.

Arbetslöshetssiffror är av två slag. Dels omfattar de personer som aktivt letar arbete, men det finns också människor som inte längre letar efter jobb, eftersom de har blivit avskräckta . Deltidsanställda finns inte heller med i statistiken. Lägg till dessa och siffran är nu 13,7%, och det är regeringens siffror.
Vi kommer att se hur tusentals arbetstillfällen försvinner när de kommersiella fastigheterna går omkull.
Det omfattar inte bara människor som arbetar på dessa platser och som inte längre har jobb, men vad sägs om alla stödjande industrier - reklam, tillverkare av produkter, transportarbetare. Vi kommer att se "Great Depression"-siffror och situationen kommer att bli värre än den var då.
När den kraschen hände hade de flesta människor inte egna hem, inga speciella huslån, inga kreditkort och konsumenterna hade inte en skuld på 14 miljoners miljoner dollar.
Vi hade en tillverkningsbas som byggde upp världen efter andra världskriget. Det har vi inte längre.
Att med hjälp av 1930-talets modeller försöka få USA ut ur detta är verkligen idiotiskt.

Nu är människor stressade. Amerikanerna tar mer antidepressiva läkemedel än någon annan. Vi kommer att se hur brottsligheten i Amerika rivaliserar tredje världen. Välkommen Mexico City! Vi kommer att se människor kidnappas i detta land så som sker i andra underutvecklade länder. Det kommer att bli mycket våldsamt i Amerika.

Jag överdriver inte, fakta finns där. Det kommer att bli en revolution i landet.
Människor är på gränsen att förlora sina arbeten.
Vi ser fler och fler nedläggningar, människor friställdes. Människor når sin gräns.
Och vad gör de i staten New York?
De lägger fram 130 nya skatter och de höjer momsen. Det kommer att bli ett skatteuppror i landet, i första hand vad gäller fastighetsskatter, i andra hand skolskatter."

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Vara en liten invändning mot Celentes budskap (känner inte till honom och hans stånpunkter i stort).

Tycker att Obama *ska* förorda ett missilskydd i Europa, och anser att hans "hotande" om att det skapar ett nytt kallt krig inte är trovärdigt. Vidare sa han det i nästan samma andetag just efter att han sagt att ett israeliskt angrepp på Iran ger ett tredje världskrig, som om dessa två hade samma dignitet. Tror att han med tjocka penslar och enkla svepande penseldrag överdriver lite (och jag anser även att Shiff, som är ekonomisk talesman för politiker Ron Paul överdriver lite beträffande krisens bottenlöshet, och tror att överdrifter tillhör politiken; är dock inte det minsta optimistisk om ekonomi eller internationell politik med Obama och anser att dessa röster är viktiga där MSM ofta målar falska förskönande bilder).

Jag skulle BTW välkomna kalla krig nu. Om det behövs -- vilket jag inte hoppas att det gör mer än med viss begränsning -- med Ryssland samt definitivt med arabvärden under det att våra ledare i väst ...implanterar ryggrad i sina kroppar. :-/

Anonym sa...

Framför allt tack för ett mycket bra tips. Värt att se klippet igen och läsa din kommentar!

Berit sa...

Håller med dig Magnus,han tar nog i, men TV intervjuer måste nog vara lite provokativa och ta "genvägar" pga. tidsbrist.
Han säger också att människor är hoppfulla, desperata och rädda. Att vi vill inte tro att det är så "farligt som det låter". Att resten av världen också är hoppfull vad gäller Obama-sdministrationen. Men...." Se på deras gärningar, inte vad de säger!"

Obama lovade att ta hem trupperna så snart han blev president. Nu kommer de att stanna ytterligare 16 månader, till att börja med.
Senaste rapporten säger att man planerar 40,000 soldater i Afghanistan och han talar också om att gå in i Pakistan (vilket säkert är nödvändigt, men det är inte vad han lovade!)
Det ser inte ut som det kommer att bli så mycket geopolitiskt daltande och snack.

Inför kvällens tal råder politiska strateger Obama att ljuga om det ekonomiska läget så att människor känner sig hoppfulla.

Västvärlden är på sätt och vis redan i ett Kallt Krig gentemot Vänstern och Islam..

Anonym sa...

Det var hemskt vad han tar i denne Gerald Celente. Men så har det ju låtit vid varje lågkonjunktur. "Världen kommer aldrig att hämta sig."
Men se det har den förr eller senare alltid gjort.
Just nu går ju t.ex. bilindustrin uruselt, men jag kan förutspå att inom två år så hämtar den sig. Betänk att de som har pengar och som brukar att byta bil varje år och som nu avvaktar och väntar med bilbyte. När det har gått två år så blir ju detta outhärdligt för dem. Då byter de bil och bilindustrin börjar då så sakteligen röra på sig och drar med sig en hel del annan verksamhet. Detta kommer ju att ske även i andra industrisektorer. Kort sagt, om två år så är lågkonjunkturen över för denna gång.
Detta oavsett om Obama är ett stolpskott eller inte.

Anonym sa...

Skulle beträffande kallt krig vilja se det öppnare och tydligare än hittills som ett resultat av att västs ledare visar större tydlighet än de gjort. De har hittills snarast visat vekhet och provokation från islam(ism) och vänstern är det som bidragit till vad vi hittills sett.

(Jag anser inte att soldater i Irak är ett problem. Är inte libertarian eller Ron Paul-fan men inte heller neoliberal (liberal som spelar tuff). Jag anser att en analys av situationen måste vaar vägledande. Tror inte på att följa principer eller ideal eftersom man gör det blint.)

Anonym sa...

Beträffande trupperna kan inte nekas till att Obama är i en högst prekär situation med tanke på förväntningarna han byggt upp. Sant ... och intressant.

Anonym sa...

Mycket intressant intervju!

Berit sa...

Rune, jag tror också på ett "lyckligt slut" men att det kommer att ta tid.
Om man producerar mer än man konsumerar uppstår välstånd. Motsatsen skapar fattigdom.
USA har 10 triljoner dollar i skuld. Vi har haft ett budgetunderskott sedan 1969. Handelsunderskott sedan 1977.
Vi konsumerar mer än vi producerar.
Regeringar skapar inte välstånd, de konsumerar. De arbeten som man försöker åstadkomma nu är inte inom produktionen utan regeringsprogram, typ beredskapsarbeten.
Ben Franklin:" När folk inser att de kan rösta till sig pengar förebådar det slutet på republiken."

Anonym sa...

En annan utmärt video! Snälla lägg upp den!

http://blip.tv/file/1382254

/ Ola

Knute sa...

http://blip.tv/file/1382254

The Third Jihad exposes the war the media is not telling you about.

Anonym sa...

Jag håller inte med om att det är dåliga nyheter. Det nuvarande systemet är ruttet ända in i märgen, så det är bra om det rasar samman.

Det här är inte en vanlig lågkonjunktur: det är det amerikanska imperiet och alla dess korrupta institutioner som kollapsar. Det är inget att vara förvånad över: imperier brukar falla samman förr eller senare.

Berit sa...

Även om man tycker det är ruttet måste man förstå varför systemet gått omkull.
Det beror på att politiska beslut och myndighetsbeslut har spelat en avgörande roll för framväxten av den bubbla som till sist sprack. I botten ligger att bostadslån som hejdlöst delade ut pengar till hushåll som inte hade råd med dem.
Nu passar demokraterna på att dra fördelar av människors utsatthet och genomdriver ett socialistiskt politiskt system som inte kommer att rädda ekonomin, utan som avsikten var, göra människor ännu mer beroende av socialistiska program.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.