16 februari 2009

Föräldrars ansvar

"Familjen Annorlunda" är en programserie på TV4 i tio avsnitt om tre familjer med ovanligt många barn. Alla tre familjerna är svenska. Naturligtvis är det försåtlig mångkulturell propaganda eftersom de flesta stora familjer i Sverige har rötter i Mellanöstern och Afrika.

Många invandrare tror att det ska bli lika lätt som i hembyn där alla hjälps åt med att ta hand om barnen. Men här i Sverige är det kallt och få vuxna är ute. Och vi lägger oss inte i varandras barnuppfostran, i så fall blir det anmälan till Bris.

Det kan inte vara lätt att vara 25-årig mamma med åtta barn. Kanske några av dem är handikappade på grund av kusingiften generationer tillbaka. Vår samhällsstruktur begär av henne att ta hand om åtta barn själv, men det är omöjligt. Hon kan inte språket, vet inte hur samhället fungerar och måste godta vad mannen säger. Hon kan inte ens gå och handla själv utan mannen, det är han som håller i pengarna.

Barnbidrag och bostadsbidrag uppmuntrar människor utan inkomster att skaffa sig många barn. Men många barn innebär ett stort ansvar om man vill att det ska bli något av dem när de blir stora. Föräldrarna måste se till att de gör sina läxor varje dag och kommer iväg till skolan.

Vad blir det för kvalitet i de invandrarfamiljer som skaffar sig 10 barn? Hur blir det när barnen kommer upp i tonåren? Det kommer att ta flera generationer innan de tillägnat sig den europeiska livsstilen med studier och karriär.

Europeiska kvinnor skulle inte gå med på den låga standard det innebär att leva på bidrag, men de har inte fattigdomen i invandrarnas hemländer att jämföra med.

Bidragen kom till efter andra världskriget. Lönerna var låga men å andra sidan var också skatterna låga. Det enda raka nu är att avskaffa bidragen och i stället ta bort skatten för dem som tjänar under till exempel 10 000 kr månaden. Sedan skulle ytterligare skattebefrielse tillkomma för varje barn.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.