16 februari 2009

Grattis till misstron

I september ska matta glödlampor och klara 100W glödlampor förbjudas. Sen för varje år ska ytterligere någon sort av glödlampor förbjudas. I stället ska vi använda lågenergilampor som innehåller kvicksilver, och som på grund av sin komplicerade konstruktion kräver tio gånger så mycket energi att tillverka som vanliga glödlampor.

EU-kommissionen har inte heller tänkt på att lågenergilampor flimrar. Jag själv märker inte av det och använder dem gärna, men jag känner människor som blir helfnoskiga av blinkandet.

Vad sysslar EU-kommissionen med? Egendomliga symbolhandlingar mot "uppvärmningen" i stället för att ta itu med verkliga problem, islams hot mot yttrandefriheten till exempel.

Den gemensamma valutan är ett annat problem. Euron fyller 10 år och är i mitt i sin hittills värsta kris. Det finns en djup misstro mot länder som Grekland, Italien och Spanien. Men ingen vågar tänka det otänkbara - att dessa länder tvingas dra sig ur samarbetet och återinföra drakmer, lire och pesetas.

Läs mer på EU-granskning

sds

1 Kommentarer:

Anonym sa...

lågenergilampor är långsamma att tända och lyser svagt även nya och dyra. bättre att producera miljövänlig el i överflöd så folk kan "slösa" helt fel att el skall bli guld värt och det måste sparas på el intill galenskapens gräns.
nya generatorer och bättre föde i norrlands vattenkraft, vind och vågkraft solkkraft från saharaöknen med elledningar till europa man har ju nu elledningar ända från porjus i norrland till spanien!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.