21 februari 2009

Håll tyst!

Tjeckiske presidenten Vaclav Klaus talade inför EU-parlamentet och menade att unionen har förvandlats till ett odemokratiskt och elitistiskt projekt som kan jämföras med de kommunistiska diktaturerna i Östeuropa som förbjöd alternativa åsikter.

Han sade att EU: s nuvarande praxis påminner om den tid när kommunismen kontrollerade stora delar av Sovjetunionen och Östeuropa, däribland Tjeckiska Republiken, där oliktänkande var förbjudet.

"För inte så länge sedan, i vår del av Europa, tilläts inga alternativ och därför heller ingen parlamentarisk opposition", säger Klaus. "Vi lärde oss en bitter läxa och det är att utan motstånd finns det ingen frihet."

Han sade att 27-nation blocket bör inriktas på att ge välstånd till européer och skrota det reformfördrag som de irländska väljarna redan förkastat.
Att kritisera och ifrågasätta har blivit oacceptabelt och de som försöker tala om ett annat alternativ blir brännmärkta som fiender.

När Klaus påpekade att det är viktigt i en demokrati att lyssna till den opinion man är oense med framkallade det burop från många lagstiftare och flera av dem reste sig och gick ut.
Daniel Hannan, en MEP från södra England säger att det kanske var så att de som gick ut var fördröjda i sin reaktion, att det tog lite tid för dem att hinna ikapp, men effekten var att när Klaus bad om tolerans svarade vissa medlemmar med att skrika "Shut up" och stormade ut ur salen.
En perfekt symbol för hela den europeiska satsningen!

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt att det kan gå till så. Kan ej EU demokratiseras och lyssna på en hjälte som Vaclav Klaus så måste Sverige skynda sig säga upp bekantskapen med federationsivrarna. Är dom facister hela bunten eller var ligger felet. Att vägra lyssna på varandra är verkligen sjukt. Jag vill veta mer om detta. Från fria media.
midgardsjarlen

Anonym sa...

EU är fel väg redan från början.

Knute sa...

Det inkompetenta EU-parlamentet pratar klimatskatter medan euro och dollar är på randen av ett sammanbrott.

Vi står inför mycket hårda tider då hela segment av våra samhällen kommer att ändras temporärt eller till och med permanent försvinna. En förväntad kollaps i det globala monetära systemet under sommaren 2009 kommer att leda till en kollaps av den amerikanska dollarn (och alla dollar-denominerade tillgångar), men det kommer också på grund av psykisk infektion att orsaka en total förlust av förtroendet för pengar.

Global Europe Anticipation Bulletin

euro-med

Anonym sa...

En tanke dök upp...
Det hade varit mycket intressant att få veta: Hur agerade de svenska eu-parlamentarikerna under Vaclav Klaus framträdande?
1. Fanns de på sin plats i parlamentet?
2. Stannade man kvar under Klaus tal, eller hörde man till dem som avlägsnade sig?
/Mats

Berit sa...

Kan någon fråga Margot Wallström tex.?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.