27 februari 2009

Husockupanter i islams tjänst

Ett av veckans dråpligaste tidningsuppslag hittade jag då jag bläddrade i Sydsvenskans C-del torsdagen 2009-02-27. Framför mig har jag på vänster sida (C2) artikeln "S vill samarbeta med omstridd församling" och på höger sida (C3) artikeln "Ockupanter försökte starta boskola". Den sistnämnda artikeln hittar jag inte på SDS hemsida så jag länkar till en annan SDS-artikel.

Visserligen handlar båda artiklarna om något som är mycket oroande, men jag kan ändå inte låta bli att se humorn i detta tjusiga uppslag. På vänster sida beskrivs hur de blåögda och medlöpande politikerna i Rosengårds stadsdelsfullmäktige gnuggar sig med och applåderar den värsta sortens islamofascistiska gruppering man idag kan finna i Sverige - Islamiska kulturföreningen. Samma demokratibekämpande och samhällsomstörtande organisation som bostadsbolaget Contentus avhyste från källarlokalen i Rosengård för ett tag sedan, med avsikten att starta boskola(!) i lokalen.
På höger sida rapporteras om de nyttiga idioter som under onsdagen 25/2 2009 under ett dygn ockuperade en nedlagd frisersalong på Sofielund. Ockupanterna uttalar sig för reportern:

"- Contentus skall starta en boskola i Herrgården [del av Rosengård, min anm] för att lära invandrare hur man bor i hyresrätt. Nu startar vi en boskola här för att lära Contentus hur man tar hand om sina hyresgäster, säger Maja Nilsson, talesperson för ockupanterna, och räknar upp förstahandskontrakt och låga hyror som två saker en god hyresvärd ger sina gäster.
- Vi vill inte ha något Turning Torso eller Victoria Park. Vi vill ha bostäder på våra premisser, säger Maja Nilsson.
"

Jag skall inte här vidare kommentera Maja Nilsson förvirrade uppfattning om hur en marknadsekonomi fungerar och att hon verkar tro att hon befinner sig i Sovjet på 60-talet. Det kanske kan få en egen artikel.
Däremot vill jag peka på hur dessa dårar gör sig till beskyddare för demokratifientliga och integrationshämmande organisationer som Islamiska kulturföreningen. Än en gång kör man offerretoriken. Det är synd om Islamiska kulturföreningen för de får inte sprida sitt hat mot ickemuslimer i Contentus lokal på Herrgården.

Socialantropologen Aje Carlbom (som själv bott på Rosengård i tre år för att studera området) ger oss en hyfsat nykter syn på saken i artikeln om de förrädiska politikernas möte med islamisterna:

"Socialantropologen Aje Carlbom vid Malmö högskola har i många år studerat miljöer där politisk islam är stark. Han känner väl till Islamiska kulturföreningen och dess talesman Ammar Daoud. – Det är en av de församlingar som ingår i en salafistisk tradition där det ideala samhället är de tre fyra första generationerna efter profeten Mohammed. De vill att islams lag, sharia, ska råda. Även om de inser att det inte finns något politiskt underlag för att driva frågan offentligt.

Aje Carlbom utesluter att församlingen förändrat sin kvinnosyn.
– Vissa saker är helt enkelt inte möjliga att förändra, enligt dem. En grundtanke är att kontrollera kvinnor och kvinnors sexualitet, säger Carlbom.

Salafistiska församlingar som Islamiska kulturföreningen utgör inget hot mot Sverige som land, enligt Aje Carlbom.
– Däremot är de ett hot mot många muslimer, särskilt unga kvinnor. De får ingen chans att komma in i det svenska samhället. Vi får ett integrationsproblem om samhället accepterar de här idéerna. Deras syn på kvinnor är inte demokratisk, säger Aje Carlbom.
"

Konstigt nog konstaterar han i slutet av artikeln att Islamiska kulturföreningen inte utgör ett hot mot Sverige. Jag vet inte vad han har för vision av det framtida Sverige, men i den vision jag finner acceptabel, finns inte plats för totalitära och fascistiska ideologier.

UPPDATERING - Läsvärt om Islamiska kulturföreningen:

Citat:
"Islamiska kulturföreningen på Rosengård är en av de svenska muslimska församlingar som öppet samarbetat med al-Haramain.
I mars 2002 stämplade USA al-Haramain i Bosnien och Somalia som terroristorganisationer med direkta kontakter till al-Qaida
I januari 2004 kom även al-Haramain i Kenya, Tanzania, Pakistan och Indonesien med på USA:s och FN:s terrorlista.
I juni 2004 lades al-Haramain i Afghanistan, Albanien, Bangladesh, Etiopien och Nederländerna till på listan. Samtidigt lät Saudiarabiens regering upplösa al-Haramain på hemmaplan.
I september 2004 tillkom al-Haramain i Komorerna och Oregon, USA bland de terrorstämplade grupperna.
I oktober 2004 lät den saudiska regeringen officiellt upplösa al-Haramain-stiftelsen.
Enligt USA har al-Haramain gett finansiellt stöd till flera av al-Qaidas grenar – däribland Gamaa al-Islamiyya och Islamiska jihad i Egypten, al-Itihaad al-Islamija i Somalia, Jemmah Islamiyya i Indonesien, Hamas i Israel och Lashkar e-Taibah i Pakistan."

SDS SDS svd sds svd sds sds hd dn

Se även Knutes artikel på bloggen Kulturvänster blir pophöger

Bilden visar en känd politiker i samspråk med en känd islamist.

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Ni skyr verkligen inga medel i ert demoniserande av islam. Det påminner väldigt mycket om nassarnas strategi för att demonisera judarna. Visst, islam är inget folkslag men demoniserandet av en grupp är exakt samma. Sen att ni spelar ut nassekortet i tid och otid med bilder och annat gör det bara ännu läskigare. Tack för mig.

/Ulle

Anonym sa...

vad exakt vill du få fram med din kommentar Ulle? har du problem med bilden till texten? eller vad är det?

robban

Erik sa...

Marxisterna är islamisternas nyttiga idioter. På vänsterfronten intet nytt

Anonym sa...

Robban: Är du dum eller gör du dig till? Är det verkligen givande för debatten att insinuera att våra politiker är som Hitler? Fula knep är "högerns" signum.

/Ulle

Knute sa...

Bilden av Stormuftin i samtal med Hitler 1941 visar att det inte bara ät judehatet som förenar islam och nazism, det finns fler likheter, till exempel kravet på ”Lebensraum” för muslimer. I ett tal i Köln förbjöd Turkiets islamiske premiärminister Erdogan Tysklands tio miljoner turkar att blanda sig med tyskarna: "Assimilering är en förbrytelse". Erdogans rasism påminner om Hitlers.

Berit sa...

Ulle, om du inte vågar se verkligheten ens om den presenteras på bild har du stora problem.
Biilden föreställer Grand Mufti Haj Amin al-Husseini tillsammans med Hitler.
Grand Mufti skaffade sig ett rykte som våldsam fanatisk anti-zionistisk och fängslades av britterna 1920 efter att ha startat ett upplopp mot judar som bad vid Western Wall.
al-Husseini representerade en ny växande skara av militanta palestinska nationalistiska araber tidigare inte så väl känt. När han kom till makten började han en terror och skrämseltaktik mot alla som opponerade sig mot honom.
Han dödad alla judar han hade tillfälle till, men också araber som inte stödde hans våld. Husseini var inte villig att underhandla eller kompromissa för fred.
1937 uttryckte han sin solidaritet och stöd för Tyskland och bad nazisterna att motsätta sig bildandet av en judisk stat, stoppa judisk immigration till palestinaområdet och att ge vapen till araberna.
Nu när du vet allt detta vad tycker du?

Ta sedan en titt på denna film av Dr.Jasser som Ola skickade vid ett tidigare tillfälle.
länk

LP sa...

@Ulle

Du får gärna dua mig. Jag demoniserar inte islam, det behövs inte. Det räcker att berätta vad som sägs och görs i islams namn och vad urkunderna säger.

Alla som inte fått blodtillförseln till sina hjärnceller blockerade av PK-ideologin, förstår också att jag inte är ute efter att hacka på de personer som av kulturella skäl kallas muslimer. Ingen människa är i grund och botten sin religion eller etnicitet. Utgångsläget för människovärdet är lika tills man själv börjar gnaga på det genom oacceptabla handlingar och uttalanden. Vi föds alla in i identiteter som vi kan ogilla, vara likgiltiga inför eller omfamna. Den som omfamnar den islamska ideologin med hull och hår måste finna sig i att bli ifrågasatt och motarbetad. Det är tom vår demokratiska plikt att ifrågasätta. Något de fega politikerna i Rosengård borde påminnas om.

Det är förmodligen inte särskilt effektivt att gå i rak konfrontation med islamister, särskilt inte de som är relativt unga och hetlevrade.
Men man måste börja tala klarspråk. Det är inte barn vi har att göra med. Vi måste berätta vad vi anser om vi skall kunna mötas som vuxna människor. Jag är kränkt av att dessa personer sprider sina idéer i det samhälle jag ärvt av mina föräldrar. De hotar mig och det samhälle jag vill lämna till mina barn. Jag är besviken på att Socialdemokraterna (som mina föräldrar röstade på under hela min uppväxt) för en dialog med fel personer. Islamiska kulturföreningen skall inte ges mandat att företräda muslimer. Det enda de företräder är sin egen infantila och demokratihatande ideologi.

Anonym sa...

– Det är häftigt, säger Mohannad Yousif. Vi är en massa marxister som inte tror på Gud och en massa islamister. Och vi samarbetar mot samma mål!

http://sydsvenskan.se/malmo/article416568/Matchen-om-matchen.html

Anonym sa...

LP,

Bra inlägg, utom det där om att det inte är "effektivt" att gå i direkt konfrontation med islamisterna. Det officiella samhället har fört "dialog", d.v.s. gjort ständigt nya eftergifter i minst 20 år. Till vilken nytta ? Visst konfrontationen kommer att kosta dyrt men det finns ingen annan chans att överleva.

Anonym sa...

Bry er inte om ulle. Han har redan avslöjat sig själv den råttan. (förlåt alla råttor, ni står så klart högt över ulle den vänsterskruvade fånen).
midgardsjarlen

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

När jag säger att det inte är effektivt att gå i direkt konfrontation (i synnerhet då det gäller de unga, de som söker svart/vita svar) så menar jag inte att dialog av det slag vi hittills fört är alternativet.

Det jag menar är att skall man skydda oss från de som vill slunga oss tillbaka till medeltiden, måste många olika metoder användas. Ibland återstår inget annat än ren konfrontation, men väldigt ofta finns det andra vägar att gå.

Försvar består förvisso icke endast av kanoner och flygplan (även om jag tycker det blivit lite för lite av den varan i det svenska försvaret just nu, men det är nog en annan diskussion). Att tänka som motståndaren för att på så sätt kunna undergräva han rekryteringsbas är minst lika viktigt. Den tickande bomb som alla frustrerade, lättledda och moraliskt instabila ungdomar i de västerländska demokratierna utgör, är en större fara än alla talibaner och hamaskrigare tillsammans.

Detta arbete är inte något som endast säkerhetspolisen och militären måste jobba med. I grund och botten handlar det om att hela samhället och kulturen måste genomsyras av en fasthet och tydlighet då det gäller gundläggande värderingar. Fast man bör inte primärt försöka piska in dessa i någon. Alla som haft hand om barn, hundar och andra mindre moraliskt och etiskt utvecklade varelser, vet att det finns mycket effektivare metoder att vinna en meningsfrände.

Den av kulturen burna styrkan och skyddet för bla demokrati, individuell frihet, yttrandefrihet mm, håller akut på att försvagas. Det mångkulturella experimentet och det kultur- och värderelativistiska förhållningssätt man utnyttjar för att lättare genomföra mångkulturalismen (som dock är dömd att misslyckas, om man bedömer det med en Svensk/västerländsk måttstock), har visat sig vara det viktigaste hotet mot den kulturella styrkan.

Anonym sa...

LP,

Problemet är som den gordiska knuten. Många försöker utmåla det som något oerhört komplicerat, men det är egentligen väldigt enkelt.

LP sa...

@Niklas

Det kan jag hålla med om. De problem vi upplever med islam idag är egentligen totalt onödiga. De beror på ohämmad invandring av muslimer till Sverige och en misslyckad invandringsmottagningspolitik (jag kan inte skriva "integrationspolitik" eftersom idén om integration i sig kanske bör ifrågasättas då det gäller fallet Sverige). Så enkelt är det.

Vad var det Feldt sa om löntagarfonderna?
"Löntagarfonder är ett jävla skit men nu har vi baxat dom ända hit"

Byt ut "löntagarfonderna" mot "islam" och "vi" mot "multikulturalism" och "massinvandring".

Nu har vi ett problem här. Hade vi icke just detta problem skulle vi kunna fokusera på andra, relativt sett mindre allvarliga problem. Alltså dränerar detta problem vårt samhälle på intellektuella, kulturella och monetära resurser och hindrar därmed vår utveckling.

LP sa...

@Niklas

Vill ändå understryka att ett krig kan vinnas på flera olika sätt. Råstyrka är bra och behövs ofta. List skall dock aldrig underskattas.

Användandet av dessa två komponenter kräver förstås att man 1. Förstår att man är under attack, 2. Står enade i kampen mot de som attackerar.

Vi har ännu inte tagit oss igenom punkt 1 i Sverige idag. Vi som kritiserar och försöker belysa det som fulmedia och politiker alltför ofta väljer att blunda för, gör så gott vi kan. Förhoppningsvis är vi klara med punkt 1 och 2 innan det är för sent.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.