05 februari 2009

"I screwed up"

"Jag klantade mig och tar fullt ansvar", är vad Obama säger nu när hans utsedda kandidater till olika administrativa poster faller som käglar omkring honom. I går syftade han på Tom Daschel och Nancy Killefer.

I dag kommer det nog att bli Hilda Solis som han nominerat till arbetsmarknadssekreterare men som stoppats i Senaten. Hon är Demokratisk representant från Kalifornien samtidigt som hon undanhållit att hon fungerat som kassör för en påtryckningsgrupp som arbetade för att införa de lagförslag hon själv designat.

Obama har flera gånger uttryckt att han är emot dessa intressekonflikter samtidigt som han gör luddiga undantag.

Jag undrar hur långt tillbaka i tiden han kommer att gå om han ställer krav på att regeringen skavara "snövit"
Hur kan han acceptera Hillary Clinton som varit inblandad i verkligt suspekta förehavanden.
Vi minns fortfarande Whitewaters fastighetslurendrejeri, de skumma spekulationerna i cattle-future" och advokatfirman "Rose Law Firm" vars bokföring bara försvann.

Gäller reglerna för honom själv?
När han lämnade Harvard Law School i slutet på 80-talet hade han en massa obetalda parkeringsböter. Två veckor innan han officiellt började sin presidentkampanj 2007, betalade han äntligen dessa böter.
Jag tror inte att Obama själv sitter och lusläser allas resuméer men det får mig att tänka på det lustiga uttrycket om Erik XIV, "Vansinnig och omgiven av dåliga rådgivare...."

Nej, tacka vet jag sådana som Chesley Sullenberger, han som räddade alla passagerare genom att nödlanda i Hudsonfloden.
Han hade lånat en bok från biblioteket i Fresno och bad om anstånd med återlämnandet eftersom boken forfarande finns på botten av floden.
För att komplicera saken ytterligare var boken dessutom inlånad från en annan kommuns bibliotek.
Fresnos bibliotek avstod från alla avgifter, även kostnaden för en ny bok.
Man tom.beslutade att den inköpta ersättningsboken skulle få en speciell dedikation, "Till Chesley "Sully" Sullenberger", på första sidan.

Någon som undrar vad boken handlade om?
Svar: Yrkesetik!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Chesley Sullenberger...

Ganska lustigt att man inte nämner co-piloten eftersom man alltid är minst 2 piloter ombord på en Airbus A320.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.