16 februari 2009

Ideologi och Religion - Islam i Norge

Den alltid lika uppdaterade bloggen Muslimska friskolan uppmärksammar idag att hatets apostel Youssef al-Qaradawi (chef för Europeiska fatwarådet) gjort ett uttalande om judar som ligger helt i linje med islam:

"al-Qaradawi har de senaste veckorna gjort antisemitiska uttalanden där han hyllat Adolf Hitler för att ha straffat judar, skriver tidningen. I ett program, sänt av mediebolaget al-Jazira, sade han bland annat att Hitler satte judarna på plats. - Detta var ett himmelskt straff. Vid Guds vilja, nästa gång kommer det att ske genom troende (muslimers) händer, sade han enligt tidningen."
KÄLLA SvD


Tidningar som tex SvD smäller upp rubriken "Lärd muslim hyllade Hitler" och som vanligt kanske en del himlar med ögonen och börjar sitt vanliga tjatande om att "Detta är inte enligt islam".

Men detta är enligt islam så spela inte dumma!

Tydligast kan man hitta uppmaningen i sura 9:29:

"Bekämpa [slåss mot, kriga mot] dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk [Judar och Kristna], tills de ger kompensation med villig underkastelse, och känner sig underdåniga. (Surah 9:29; fördjupning)

Här kan man också tex hitta uppmaningar om att lemlästa islamkritiker och ateister:

"Det rättvisa straffet2 för de som kämpar emot GUD och Hans budbärare [motsätter sig islam], och som begår hemska brott, är att dödas eller korsfästas, eller att få sina händer och fötter avskurna på alternerande sidor, eller att landsförvisas. Det är för att förödmjuka dem i detta livet, sedan drabbas de av ett mycket värre straff i Livet Efter Detta. (Surah 5:33; fördjupning)"
KÄLLA Sanningen om islam


Tillbaka till SvD-artikeln:

"al-Qaradawi är chef för Europeiska fatwarådet som Islamsk Råd i Norge har tillfrågat i teologiska frågor, bland annat om det bör vara dödsstraff för homosexualitet."
KÄLLA SvD

Här nämns bla islams syn på homosexualitet. Anledningen till detta är att Islamisk Råd i Norge tidigare vägrat att ta avstånd från dödsstraff på homosexuella. Det blev ett j-a liv om den saken och därför vände sig Islamisk Råd i Norge till det ökända Europeiska fatwarådet för vägledning. Jag vet inte om de fått svar än, men redan 2004 uttalade sig den nu aktuelle Hitlerbeundraren och antisemiten Youssef al-Qaradawi, alltså ordföranden för Europeiska fatwarådet (han som generalsekreteraren i det norska rådet, Shoaib Sultan, i den nu aktuella DN-artikeln kallar "respekterad religiös ledare") ang frågan om homosexualitet i anslutning till att han utverkat en ny fatwa mot homosexuella. Han sa då som kommentar till fatwan:


"Muslimska jurister har haft olika åsikter gällande straffet för denna avskyvärda handling [alltså homosexualitet, mitt tillägg]. Skall det vara detsamma som för otukt eller skall både den aktive och den passive deltagaren avrättas? Även om sådana straff kan anses grymma, så har det föreslagits för att upprätthålla kyskheten i det islamiska samhället och hålla det rent från perverterade element."
KÄLLA QX

Generalsekreteraren i det norska Islamisk Råd i Norge, Shoaib Sultan, som nämns i SvD-artikeln där den Youssef al-Qaradawis hitlerbeundran nämns, försöker sig på en klassisk islamsk fuling - att kalla det som är obekvämt för "politik":

"Generalsekreteraren i det norska rådet, Shoaib Sultan, vill inte kommentera Qaradawis uttalanden, vilket heller inte Islamsk Råds näst högste ledare Senaid Kobilica vill göra. Han hänvisar till Basim Ghozlan, ordförande i islamiska förbundet. - Jag vill inte kommentera dessa uttalanden [om Qaradawis Hitlerbeundran och judehat, mitt tillägg]. Jag känner al-Qaradawi som en respekterad religiös ledare och vi följer hans tv-program. Men hans politiska uttalanden vill jag inte kommentera."
KÄLLA SvD

Om detta uttalande (om Hitler) är politik och inte "islam", så är tex sura 9:29 (se ovan) också politik och inte islam! Islam är politik eftersom islam gör anspråk på att vara allt och ha svar på allt. Konsekvent islam kan inte förhandla om sådant. Ord som "sekulär" och "moderat" finns inte i islams ordlista eftersom konsekvent tillämpad islam innebär att så gott man kan (arabiska är svårt att förstå och koranen måste egentligen läsas på arabiska enligt islam, förvånad?) tillämpar islam konsekvent i alla delar av livet fullt ut.

Vi ber till Allah, Buddah, Gud, Förnuftet, Humanismen, Shiva, Thor, Jahve mfl för att utbredningen av konsekvent tillämpad islam skall avstanna, och att människans förmåga till kärlek och medkänsla till sin nästa, vare sig det är en homosexuell, jude, ateist eller något annat, skall ges en chans så vi kan börja lösa de problem vi verkligen har.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

I SvD artikeln som du länkar till står det:
"al-Qaradawi räknas som en av de mest inflytelserika sunnimuslimska lärda och betraktas inte som extrem"
al-Qaradawi betraktas alltså inte som extrem!
Hur är då en extrem muslim?

När man tänker efter så framstår det allt klarare att Geert Wilders har rätt.

Knute sa...

Hitlerhyllaren Youssef al-Qaradawi har talat i Stockholms moské år 2003 och då hyllade han självmordsbombare.

Nu går kvoteringen till polisutbildningen för långt. Framtidens poliser värvas bland islamister. Stockholms polis anordnar ett rekryterings möte i Stockholms terrormoské.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/02/polisvarvning-i-mosken.html

Anonym sa...

Enligt Nya Testamentet får vi bara tillbedja vår Gud genom Jesus Kristus Hans Son.
Bra att påminna. Vi räknar ju även den kronologiska tiden före eller efter Kristus.
Growing

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

@Growing

Problemet med religiöst förtryck i kristendomens namn är så vitt jag förstår, inte lika stort som då det gäller islam, åtminstone inte för närvarande.

Dock kan man inte förneka att kristendomen går att använda på det tvingande sättet om man vill.

Det hela handlar om religionernas kraft som politiskt verktyg, om att ena folk bakom ett idésystem. Detta har i princip ingenting med verklig personlig tro på gud att göra, men gränsen är mer eller mindre luddig mellan tro och religion pga människans eviga önskan att ingå i ett sammanhang med andra människor.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.