11 februari 2009

Israels val: blidka islamisterna eller inte?

- Jag är väldigt glad att det är vi som sitter med nyckeln till nästa regering, sade Avidor Lieberman sedan det såg ut som att hans parti genom att stödja Benjamin “Bibi” Netanyahu kommer att kunna hindra Tzipi Livni från att bilda regering.

Livni vill helt orealistiskt överlämna Golanhöjderna till Syrien, och hon vill låta den arabiska delen av Jerusalem bli huvudstad i en eventuell palestinsk stat. Orealistiskt därför att många av palestiniernas ledare vill döda judarna och ersätta Israel med en islamisk stat.

Ger man fan ett lillfinger tar han hela handen. Vad sådan politik leder till är övergivandet av Gaza år 2005 ett exempel på. Lieberman är mer klarsynt. Från en intervju år 2007:

"Israels konflikt med palestinierna är bara en av fronterna i sammandrabbningen mellan civilisationerna. Det iranska problemet är en annan del av kollisionen mellan den fria världen och extrem islam. Det kalla krigets strategi med ömsesidigt garanterad destruktion fungerar inte mot Mahmoud Ahmadinejad eller Osama bin Laden. Bin Laden vill att alla otrogna ska bli troende ... för att skicka dem till himlen. Likaså Ahmadinejad.

Världen har verktygen för att stoppa Iran, men jag är rädd för att vid dagens slut kommer vi att vara ensamma ... Vår erfarenhet från andra världskriget är densamma. I Förintelsen kände alla till fakta, men vi betalade priset."

Vi lever i en ideologiskt upp-och-nervänd värld. För 60 år sen hade inte tidningar och politiker kallat ett sådant budskap för "högerextremistiskt" utan ett försvar för frihet och demokrati. Även den den dåtida vänstern hade hållit med. Nu läser man att det svenska vänsterpartiets ledare Lars Ohly har den antisemitiske bloggaren Jinge som sin favorit.

Vänstern har blivit rent ut sagt nazistisk. De gömmer sig bakom argumentet att man ska skilja på kritik av Israel och antisemitism. Men i själva verket är det deras hat mot väst och deras konspirationsteorier om judarnas sammansvärjning som ligger bakom. Israel försvarar faktiskt den fria världen mot islam, nazism och kommunism. Det kan man knappast säga att om vår tids politiker och journalister.

- - -
På tal om Gaza, ett avslöjande som inte nämns i tidningar och TV (tips: kommentar nr 5 på Uriasposten):

Amnesty International beskyller den militanta islamiska Hamas-rörelsen för att döda eller lemlästa ett stort antal interna palestinska motståndare. Minst 24 män har blivit skjutna och dödade av beväpnade Hamasfolk i Gaza sedan den israeliska militära offensiven började i slutet av december.

Ett antal andra har skjutits i benen eller knäna eller fått andra skador med avsikt att orsaka allvarliga handikapp. Hamas har bedrivit en kampanj av kidnappningar, dråp, tortyr, dödshot mot dem som de beskyller för att samarbeta med Israel samt motståndare och kritiker.

Bild: En Hamas-militant kryper i en röntgenapparat vid passkontrollen i Rafah.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

All terrorism måste finnsieras.
OM Västbanken kan bli palestinsk och detta får töd av de övriga arabstaterna och Iran så kan det bli fred.
Tro att Saudierna redan har yttrat något åt det hållet.
Att kategoriskt döma ut det leder ingenstans, iallafall inte till fred.
KurtN

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Har ni sett denna film?:

http://www.moviesfoundonline.com/occupation_101.php

Ta gärna och titta på den och berätta för mig vad som är lögn i vad som beskrivs.
På samma sätt som att vara emot USA eller att vara vänster inte är en god anledning att ha en ensidig syn på mellanösternkonflikten, är det lika dåligt att ha en ensidig syn för att man gillar USA och är rädd eller emot Islam.
Och jag pratar här även om de som säger jag är inte emot Islam/Judar men...

Som sagt, ta och titta på filmen. Andledningen att jag postar den här är att jag vill ha lite kritik från ett håll som är mindre benäget att hålla med, så kom med lite objektiv analys.

/Kragom.

Berit sa...

Min första tanke är: Det är enkelt att klippa ihop filmsnuttar av enskilda individer, snälla barn, mammor och ungdomar som man ska tycka synd om.

Detta är en propagandafilm som det går 13 på dussinet av och det finns liknande från andra sidan också.
Det spelar ingen roll vilken "sida" man står på. Vilken rätt har vi andra att begära att Israel på ett fredligt sätt ska underhandla med en regering vars ledare svär på att de vill utrota Israel?
Filmen är en illustration av den klassiska frågan om hönan och ägget.

Knute sa...

En kommentar på webbsidan med filmen:

"A distorted and ghoulish misrepresentation of facts.
Where are the documentaries about slavery in Saudi Arabia? About the treatment of women in Islam? About how Islam has been the most successful Imperialistic force in history?
Blame us Jews in Israel all you want. The facts are exactly the opposite of what this film states."

http://www.eretzyisroel.org/~samuel/

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/myth s/mftoc.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.