22 februari 2009

Justitiedepartementet, Justitieminister Beatrice Ask


Bloggen har fått ta del av ett brev från Inger-Siv Mattson till justitieminister Beatrice Ask. Ämnet är justitieministerns lösning på den havererade integrationspolitiken: Att ursäkta våldsverkarnas "dumheter"!

Här är några av Inger-Sivs frågor:

Hur tänker Ni när Ni kallar det som hänt i Rosengård för ”dumheter”? Stenkastande ungdomar hindrade brandkåren från att släcka anlagda bränder och tvingade räddningstjänsten att avbryta alla uppdrag i området. Rondellen vid Amiralsgatan såg enligt uppgift i DN ut ”som en krigszon sedan ungdomsgängen dragit ut släpvagnar från bensinmackarna och tänt på. Flera tunga polisfordon fick tas ur trafik.” ”Dumheter,” fru Ask?

Invandrarungdomarnas förakt för svenska myndigheter betecknar Ni som ”väldigt sorgligt”. ”Sorgligt”??? Det är – fru justitieministern - inte ”sorgligt” utan fullständigt oacceptabelt.

En 46-årig polisman fick en flera kilo tung sten i huvudet. Stenen träffade hjälmen precis vid höger öra.: ”Hade den träffat under hjälmen hade jag varit död” sade polismannen i DN den 31 januari. ”Dumheter,” fru justitieministern?

Läs hela brevet här

2 Kommentarer:

Anonym sa...

För att var en representant från det parti som säger sig stå för lag och ordning så är Fru Ask en stor besviklelse. Vilka är det som hindrar M från att driva igenom sin politik? FP?

Att rötäggen i Tensta och andra ghetton tydligt märker av signalerna från samhället är väl inte så konstigt. Jag höll på gå i taket när jag läste polisens kommentarer efter det senaste "scoutmötet" i Tensta. Det lät på polisen precis som att ligisterna gjorde upp åkarbrasor i containers och samlade ihop stenar och andra tillhyggen i små högar överallt för att bygga kottdjur och inte för att kasta mor poliser och bilister. Kanske Kungen kan bevista nästa år Riksscoutmöte i Tensta.

Den svenska dumheten och flatheten slår nya rekord hos vår kastrerade polis och hos våra politiker.

LP sa...

Glöm Moderaterna.

De är fångar i sin tokliberala dröm om att allt löser sig bara ekonomin fungerar för privatpersoner och samhälle. Vi vet att det inte är så, en del personer har helt enkelt inget intresse i att delta i det svenska samhället.


Glöm socialister och kommunister

Vänstern är lika korkad fast på sitt eget vis. De tror att allt löser sig bara man lägger skulden på "samhället" och åtgärdar "problemen" där. Vi är ju samhället, alla vi som bor här, även huliganerna. Personligt ansvar kan man aldrig snacka bort.


Vi måste sätta vårt hopp till de som tror på gemenskapen Sverige och som vill skydda, restaurera och utveckla den. De som vill splittra gemenskapen för att skapa anarki eller för att införa en annan gemenskap, de är fiender och de måste bekämpas. Det finns ingen plats för dem i Sverige.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.