26 februari 2009

Lättare för asylsökande


Europeiska kommissionen lanserar en ny myndighet (European Asylum Support Office) som vill se tusentals asylsökande från Afrika överförda direkt till Storbritannien.
Bryssel vill att Storbritannien "delar bördan" att hantera 70000 asylsökande som korsar Medelhavet från Afrika varje år, till länder som Italien och Malta.
"Vi vet att Storbritannien erbjuder gratis logi och mat, men vi vill också arbeta. Vi är säkra på att vi kan komma till Storbritannien. Det är enkelt. Allt vi behöver göra sedan är att börja tjäna pengar".
Om de inte lyckas så väntar de bara på nästa chans. Scenen upprepas i upp till ett halv dussin hamnar; enbart i Calais hamn sover 2000 migranter.

En immigrant som kallar sig Iqbar och som hävdar att han var 19 år och från Irak sade:
"Vi vill bara komma igång. Vi har stor respekt för engelsmännen men tror att i slutändan är det de människor som är beredda att arbeta hårdast som ska ha jobb. Om britterna inte kan konkurrera med 1 pund per timme är det deras problem. " 


Få av de dussintals invandrare Sunday-Express talat med har pass. Medan många kommer att ansöka om asyl när de kommer till Storbritannien, kommer andra helt enkelt att försvinna in i den svarta ekonomin.
"Vi har alla drabbats av förföljelse, så ett lågavlönat jobb gör oss inget", sade Omhar, som sade att han var en 20-årig iraner. "När vi är etablerade kommer vi att ta hit våra familjer. Vi vet att alla är välkomna och det är lätt att komma in i landet om man fortsätter att försöka."

Europeiska kommissionen har utarbetat planer för att skapa ett Europeiskt Asylsystem Support Office för att ”harmonisera "asyllagar inom EU. Kommissionären för Inrikes frågor Jacques Barrot sade att byrån, som skall inrättas nästa år, också skulle ordna ”överföringar inom europeiska gemenskapen”, flytta asylsökande från oroshärdar som Italien till länder som Storbritannien.

Invasion av £ 1-per timme invandrare .
Lågkonjunkturen ger bränsle och rädsla för en "vredens sommar”.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Som jag försökte varna svenskar innan "skammens dag, 13nov 1994". Vi skall inte skänka bort Sverige till EU ty dom vill bygga en federation. Ingen ville lyssna. Är inte ovanstående djupt federativa åtgärder så vet jag ej vad det skall kallas.
midgardsjarlen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.