25 februari 2009

Media självcensurerar angående islam igen?

Tog min i stort sett dagliga koll på den eminenta bloggen Muslimska friskolan alldeles nyss. När jag såg att de rapporterade om det bestialiska mordet på en homosexuell man i Malmö, där två islamistiska män är misstänkta (den ene har i ett tidigt skede erkänt), hajade jag till. Jag har tidigare skrivit om saken här på Every Kinda People, liksom flera andra bloggar.

Saken blir sällsynt sprängkraftig av två skäl - dels finns det starka skäl att anta att det rör sig om ett islammotiverat hatmord mot en syndare (offret var homosexuell), men också eftersom fulmedia extra tydligt visade hur man nästan alltid väljer att blunda för islams mörka, våldsamma och hatiska delar, som bla drabbar homosexuella.

Det sistnämnda verkar än en gång ha påverkat tidningen Sydsvenskan. I Muslimska friskolans artikel finns en länk till en Sydsvenska artikel i dagens Sydsvenska. När jag klickar på länken den 2009-02-25 kl 20:50 - 21:00 kommer jag dock inte fram, utan får meddelandet:

"404 - Sidan finns inte
Sidan du sökte finns tyvärr inte hos oss."


Som tur är anger bloggen Muslimska friskolan var i papperstidningen artikeln finns, och dubbeltur är att jag köpt blaskan just denna dag. Artikeln heter "Mordmotiv kanske aldrig blir känt", och finns på sidan C6. Kortfattat rapporterar den att åklagaren tvivlar på att motivet någonsin kommer fram.
Man nämner dock inte de mycket speciella omständigheter som råder, nämligen
att en av mördarna drev en extrem islamistisk blogg, att islam hatar bögar, att offret var bög, att de förmodligen mötts via ett internetforum där man kan utge sig för att vara vem som helst om man vill lura någon. Man kan tex utge sig för att vara en homosexuell som söker kontakt med andra homosexuella. Detta trots att det är viktigt att denna information kommer ut, så inte fler homosexuella råkar ut för Muhammeds hantlangare.

Idag bögar, judar och kvinnor. I morgon ateister. I övermorgon demokrater och sen är det de kristnas tur...


Läs Muslimska friskolans artikel

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Skrämmande! Bra rapporterat! Hur ska man få grepp på detta?

Skrämmande som sagt att media viker sig så snabbt och totalt!

/Magnus

Anonym sa...

Idag muslimer, vänster och pk. Samma skit som andra rövhål oavsett vilken sida de står på.

Anonym sa...

Anonym (utan namn). Det du skriver kan inte tolkas, och sen använder du ordet rövhål. Jag tror att du kollar inspireras för mycket av din egen spegelbild. Det som kommer med förvirrade budskap som ditt och använder det ord du använder är vanligen ... ja, det behöver väl inte sägas.

Jag brukar kallas både pk, sosse och nazist och rasist, och det är jag rätt stolt över. Du förefaller absolut att vara av den sort som fäller sådana omdömen om mig. (Jag är f ö inte nationalist men emot muslimsk invandring.)

Nu har jag med mina IQ 142 slösat en minut på dig med kanske 50? Är nog inte så smart ändå.

/Magnus

Anonym sa...

Sydsvenskans journalister måste ha väldigt låga tankar om sina läsare när de väljer att inte rapportera om det faktum att de misstänkta tonåringarna är extrema muslimer när det handlar
om mord på en homosexuell. Jag tror att journalisterna kan köra den här rapporterings-
politiken i kanske ytterligare ett halvår, sen har bloggvärlden finslipat sina rapporterings-
rutiner, fått ännu fler läsare. Då kommer det att bli omöjligt för journalisterna att utelämna dylika detaljer.Det är därför som fulmedia hatar den politiska bloggvärlden över allt annat.
Noppe

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Kan du inte scanna in och lägga upp den bortcensurerade artikeln plz?

LP sa...

@Robin Shadowes

Vetef-n om upphovsrättslagen tillåter att jag gör det? Måste kolla upp det först. Jag vill inte bidra till att Every Kinda People (där jag bara är gästskribent) stängs ned pga min klantighet.

Mottager gärna tips, info och upplysningar ang vad upphovsrätten säger om ett fall av detta slag.

LP sa...

Testade än en gång att Googla artikelns rubrik och får överst på Googles träfflista upp artikeln. Dock är länken död och leder till det felmeddelande jag beskriver i min artikel.


Googles beskrivning på träfflistan 2009-0227 kl 09:52 CITAT:

"Mordmotiv kanske aldrig blir känt - Malmö - Sydsvenskan - Nyheter ...
24 feb 2009 ... Mordet på Kapellgatan omgärdas fortfarande av frågetecken. Och nu tvivlar till och med åklagaren på om motivet någonsin kommer fram.
sydsvenskan.se/malmo/article415858/Mordmotiv-kanske-aldrig-blir-kant.html - 135k - "

SLUT CITAT


Felmeddelande då man klickar på länken i Googles träffbeskrivning CITAT:

"404 - Sidan finns inte
Sidan du sökte finns tyvärr inte hos oss.

Vi rekommenderar att du gör något av dessa alternativen:

* Kontrollera att du skrivit in rätt adress i din webbläsare.
* Har du hamnat på denna sidan genom att klicka på någon länk hos sydsvenskan så får du gärna rapportera detta till vår webmaster: webmaster@sydsvenskan.se
* Klicka på Tillbaka knappen för att prova en annan länk.

HTTP FEL 404 - Filen eller katalogen finns inte.
Internet Information Services (IIS)

För att komma till Sydsvenskan.se klicka på länken nedan.

* Länk till Sydsvenskan.se"

SLUT CITAT

LP sa...

Hittatde lite upphovsrättsinfo här CITAT:

"Tidningsartiklar

Hej, jag undrar om man skulle samla på sig tidningsartiklar om tex ett företag. Är det okej?
Hur får man använda materialet som man samlar på sig

Svar
Att klippa ur tidningsartiklar i originalversion är OK. Det går också att hänga upp klippet på väggen t.o.m. på en arbetsplats. det anses utgivet i sitt originalutförande. Vad man däremot inte får göra är att kopiera materialet i någon form t.ex. i en kopieringsapparat och sprida det eller återge det via en bild i en dagstidning eller bok, film, Internet el dyl."

SLUT CITAT

http://www.blf.se/468.php#1101

Ser alltså inte ut som man får scanna och lägga ut tidningsartiklar utan tillstånd.
Men jag är som sagt tacksam för mera info.

Anonym sa...

Eftersom mördarna uppenbarligen blev insläppta i huset och lägenheten av offret, så var de uppenbarligen väntade. Förmodligen hade offret lockats att tro att han skulle få vara med på en pikant trekant. Kanske läta han sig t.o.m. bindas.

Det här med att locka med sex för att sedan vända offrets amorösa förhoppningar till dödsskräck är en djävulsk och väl beprövad metod med rituella drag som islamister har använt sig av många gånger förut. Israelerna kallar den för honungsfällan. Den har använts mot unga pojkar i Israel och även i Europa, som här:

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/european_football/article731795.ece


Den kan även användas för att vinna kontroll över och omvända offren samt förnedra deras familjer, som det t.ex. rapporteras om från Indien här:
http://www.theasiannews.co.uk/news/s/525/525657_hindu_girls_risking_muslim_honey_trap_claim_forum.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.