15 februari 2009

Moderat oro för nationalism inför EU-valet

Inför EU-parlamentsvalet duggar varningarna tätt då det gäller nationalism. Begreppet nationalism är olyckligt, säger moderaternas Per Schlingmann.

Läs mer på bloggen EU-granskning

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Per Schlingmann.

Om ni hade skött ert jobb dvs att tillvarata medborgarnas intresse och inte leka världssamvete så hade inte detta varit ett problem. Skit ska skit ha.

Knute sa...

Hur ska ett EU-parlament egentligen fungera när det inte finns någon gemensam europeisk offentlighet med gemensamt språk, tidningar, TV?

"På kvällarna går alla och äter middag med sina landsmän - tyskarna med tyskar, italienarna med italienare. Man äter olika mat, på olika tider, och begriper vanligen inte varandras språk. Alla läser sin egen nations tidning: italienarna kommer med La Repubblica, spanjorerna med El País, britterna med Guardian, fransmännen med Le Monde. Det finns inget gemensamt europeiskt liv. En gång försökte jag och borgmästaren för Strasbourg starta en filmcirkel; det misslyckades fullständigt. Nästan ingen dök upp, och när folk kom så var det för att det visades en film från deras hemländer."

http://eutext.blogspot.com/2009/02/ar-eu-det-nya-romerska-riket.html

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Nationalism är bra. Det är kul och intressant att vara turist i en annan nation.

Tråkigt blir det väl om man inte är turist utan beroende av en annan nations givmildhet och gästfrihet. Då föredrar man nog "mångkultur" för då får man "per genväg" automatiskt lika mycket rätt till plats, historia, språk, traditioner, socialförsäkringssystem, politiskt system, språk och kultur som de som fanns där innan, alltså de som har byggt upp och betalar kalaset.

Anonym sa...

Tack LP, nu behöver jag ej kommentera detta. Jag rånar dej på din text.
midgardsjarlen

Berit sa...

Vissa människor (typ denne Schillingman) tycks förväxla genuin och äkta nationell stolthet med rasism, efterblivenhet och andra dumheter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.