27 februari 2009

Norges ekonomi nu större än Sveriges

Hans Rustad, Document.no, skriver:

"Om ett land med nästan 10 miljoner invånare har lägre BNP än ett med nästan 5, så är det kanske något mer galet än bara dåliga konjunkturer?

Obegränsad invandring som inte är bärkraftig, varken kulturellt eller ekonomiskt, och en politisk korrekthet som gör det förbjudet att nämna problemen."

Boken Exit Folkhemssverige ger en bakgrund till Sveriges nedgång. Kan laddas ner här.

7 Kommentarer:

LP sa...

Ja som sagt, kvantiteten är inte allt då man mäter ett lands befolkning. Vi tror att vi måste föröka oss som råttor och kaniner

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/01/nr-jag-lste-sfflemannens-senaste.html

via okontrollerat barnafödande, eller som i Sverige via okontrollerad invandring. I slutändan kan det lika gärna leda till att en stor mängd människor måste leva i fattigdom och misär, som man idag tvingas göra i många sk "utvecklingsländer".

Är det inte bättre då att en mindre mängd människor på ett förnuftigt och balanserat sätt använder den enda jord vi har fått, för att på så sätt skapa ett så bra liv som möjligt för de som lever här? Om den dagen kommer när vi kan kolonialisera andra platser än jorden (det verkar dock ytterst osannolikt just nu), så finns alltid kapaciteten att låta befolkningsmängden öka.

Deta är tabufrågor eftersom det påminnor om händelser i 1900-talshistorien vi har dåliga erfarenheter av. Men vi kan inte fortsätta och sticka huvudet i sanden. Lika lite som Sverige klarar av massinvandringen, lika lite klarar världen (just nu) av den befolkningsökning som pågår. De två huvudproblemen är att resurserna inte räcker och att risken för konflikter ökar på ett okontrollerbart sätt.

Knute sa...

Norge befinner sig också på det sluttande planet. Skillnaden är att där törs tidningarna skriva om det:

"I 2029 vil Oslo ha et flertall av ikke-vestlige innvandrere, kanskje et islamsk flertall. Etniske nordmenn flytter allerede ut. Norge som nasjon kan være i den situasjonen i løpet av dette århundret."

Aftenposten

Snaphanen

Anonym sa...

Och på vems bekostnad har Sverige haft så jävla bra, om det inte var för andra nationers lidande.
Sverige har inte varit i krig i 200 år. Men börjar det krisa då...

Berit sa...

Ekonomi är inte ett noll-summe spel där en tjänar därför att någon annan förlorar.
Socialisten avskyr någon som är "rik" eftersom han tror att varje slant någon har, måste ha tagits från en annan person.. Att det alltid finns en förlorare i alla transaktioner.
Om Adam köper ett äpple från Bertil ser båda det som en god sak för dem båda, annars skulle affären inte ske. Samma sak sker i utbytet av varor mellan länder.
Sverige och svenskarna har lyckat bra därför att de varit strävsamma och uppfinningsrika och gjort affärer där köpare och säljare varit tillfredsställda med affären. (trots att socialister ansträngt sig till det yttersta att motverka det.)
(exempelvis) "God mats " affärer går med vinst men "Krubbets" går med förlust . Om "God mat" , som sköts effektivt och bra, därför varje månad ger pengar till "Krubbet", som sköts slösaktigt och dåligt, kommer båda företagen att gå omkull och ingen kan köpa mat.
Min kommentar är en ytterst enkel. Läs boken Ikarus!

Anonym sa...

Nationen Sverige dränerades på ca. 25% av befolkningen under den stora emigrant epoken till Amerikas Förenta Stater! Folket som blev kvar var adeln, de gamla, de alltför unga, de fattiga och krymplingar. Enligt dagens politiker var ett sådant samhälle dömt till undergång! Icke förty, så var Sveriges och Japans BNP - utveckling, från år 1900 till 1970, den mest framgångsrika av samtliga nationer. En nations utveckling har ingenting att göra med antalet människor som bebor nationen i fråga! I så fall, vore Indien och Kina de mest utvecklade och framgångsrika nationerna sedan 1900 - talets början! Nationen Norge hade 37% av Sveriges BNP år 1970 och idag har man ökat till mer än 100 % av Sveriges BNP och detta med bara 50% av Sveriges befolkning! Den politiskt korrekta tesen, att Sverige måste ha stor invandring för att "rädda framtida pensioner", "vård och omsorg" och inte minst "Sveriges välfärd" är ingenting annat än politiskt "trams", "lögn" och "vansinne"!!!

Anonym sa...

Från Thore
(Den politiskt korrekta tesen, att Sverige måste ha stor invandring för att "rädda framtida pensioner", "vård och omsorg" och inte minst "Sveriges välfärd" är ingenting annat än politiskt "trams", "lögn" och "vansinne"!!!)

Är det bästa jag hört på länge. Jag upptäckte detta trams för länge sedan. Det är några stycken politiker som inte har allabrickorna i huvudet som kommit på denn fullständigt idiotiska ide, medf den på följd att vi i stället fått hir en massa islamer som inte jobbar speciellt mycket.
Just nu översvämmas alla länder av dessa islamska mördare. Dom infiltrerar sig över allt, skickar sina vuxna barn i förväg för att bereda väg. Redan nu är den 2,5 miljoner med utländskt påbrå. På Sveriges TV så interjuvar man bara utländska barn eller vuxna när man skall fråga om något. Hela etablisimanget är ett enda stort bedrägeri mot det gamla Sverige.
Detta kommer att ta en ända med förskräckelse.
I vårat hus har vi en utlänning som hela tiden kalla mig för idiot. Hur länge skall jag tåla det?
Och i deras Koran står det bara att de skall döda oss. Va fan läs den djävla bokfan och begrunda själv. Det är den största dynga man kan läsa. det var därför som Salman Rushdi skriv om Satansverserna.
Vi har ett hot som överskuggar allt annat i Sverige och i andra länder i EU.
I Italien trakaseras Italienska ungdomar i skolorna av dessa djävulska islamer.
Vad fan är vi på väg?
Vi svenskar måste få lite djävlar inamma i oss som vi hade förr i tiden och inte vara riktiga mesar. Gör vi inte det blir hela Sverige ett Islamskt land innan år 2050.

Riv ur alla dessa suidor i Koranen som säger att de skall döda oss och hälla kokande vatten och hugga huvudet av oss och stena oss och så vidare, så blir Koranen bara ett litet häfte till sist. Och skriv högt och tydligt vad banditen Muhammed gjorde för att få makt med terror och rent vansinne, så att alla förstår vilken vansinnes idiot Muhammed var. Och sedan till på köpet kalla sig för Gud. Han var inte mera Gud än Nordkoreas idiotiska president eller Hitler eller Stalin. Det är samma skit allt detta. De har skapat sin ideologi med sin fruktansvärda fantasi om ett herravälde av oanade mått, och genom sin karisma och maktfullkomlighet skapat ett riktigt svin-samhälle.
Någon märkbar intelligens finns inte i deras skallar, utan det är bara mord och ödeläggelse.
Thore

gäster sa...

Det var ord och inga visor, tack för det Thore!

Jag publicerade din kommentar här:

http://canuteocean.blogspot.com/2010/12/vi-svenskar-maste-fa-lite-djavlar.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.