03 februari 2009

obamas skattefuskande kabinett

Vilken tur att Daschel, Rangel och Geithner är demokrater så att de inte behöver ställas ansvariga för sina "misstag". Om de varit Republikaner hade de varit hudflängda av pressen för länge sedan.

Timothy Geithner (D) utsågs till Secretary of Treasury trots att han underlåtit att betala 34,000 dollar i federala skatter under sin anställning vid Internationella valutafonden, fast han erhöll extra ersättning och förklarande broschyrer som beskrev hans skatteskuld. En skattefuskare blir därmed chef för hela skattedepartementet IRS.

Rep Charlie Rangel (D-NY), chefen för den kommitté som skriver skattelagar, "glömde" att rapportera om de 75,000 dollar i inkomst från en villa i Dominikanska republiken. Hans skyllde först på sin fru, sedan på sin revisor och slutligen på det faktum att han inte talar spanska.


140,000 dollar var den summa i kvarskatt och ränta som Tom Daschle (D) var tvungen att hosta upp efter att en granskning visade betydande, oförklarliga skatteskulder.
Daschel är utsedd till Secretary of Health and Human Services och Obamas "Health czar" och Obama säger att han står fast vid Daschels nominering.

356.000 dollar var den ungefärliga inkomsten som Daschle (D) var tvungna att ta upp i sin omändrade skattedeklarationer för 2005 och 2007 sedan han ertappats med skattefusk.

Daschel har varit konsult för en av de mest framstående advokatfirmorna som sysslar med att stämma sjukhus och läkare, han var styrelsemedlem för Mayo Clinic som får stora anslag från National Institutes of Health och han är gift med Linda Hall som arbetar för en av de största påtryckningsgrupperna för Lockheed-Martin and Boeing.
Hans främsta uppgift kommer att bli att reformera hälsovården så att den blir lika halvdan som i andra socialistiska länder.

Ingen av ovanstående herrar behövde betala någon straffavgift för sitt skattefusk. .
Med anledning av detta har Rep John Carter föreslagit att man inför en ny regel som ger alla skattefifflare möjlighet att helt enkelt skriva "Rangel Rule" på sin deklarationsblankett.

Detta är Obamas löfte om "Change we can believe in" och jag är rädd att vi har att se fram emot fyra långa år av den mest oetiska, kriminella administrationen i detta lands historia.

3 Kommentarer:

Knute sa...

"Risken är nu överhängande att den amerikanska vänstern kommer att köra världsekonomin i botten. Alla politiker tvingas till att tala för det egna landets varor, och krav på tullar och handelshinder kommer att växa. Världen kommer att stänga.
Och tacka Barack Obama för det."

http://erixon.com/blogg/?p=2204

Anonym sa...

Vad betyder Wrangel rule?

//Signature

Berit sa...

Sorry,Signature det var en felskrivning. Ska vara Rangel Rule och är ändrat nu.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.