08 februari 2009

Svenska palestinasympatisörer uppför sig som väntat


Ett FN-organ, UNRWA, drog i fredags in stöd och hjälp till Gaza, vilket är en del av den senaste veckans tuffare inställning till Hamas och det står i kontrast till FN: s kritik av Israel så sent som i december och januari.

Upphävandet av stödet är en följd av att beväpnade Hamasmedlemmar i torsdags stal hundratals ton livsmedel ämnat för civilbefolkningen.
FN tog också tillbaka sitt tidigare påstående att Israeliska Försvarsmakten hade bombat en skola i Gaza som administreras av FN:s hjälporganisation (UNRWA).
FN: s kontor för Humanitära Frågor avser ett tillbud (Jan 6 ) som skördat 43 palestinier och anger att "beskjutningen och alla dödsfall ägde rum utanför skolan."

Dessutom meddelade Radhika Coomaraswamy, FN: s särskilda representant för barn och väpnade konflikter, att organisationen kommer att undersöka Hamas användning av barn som mänskliga sköldar.

På Svenska Dagbladets
sida ser man följande:
Det hålls en proisraelisk demonstration på Stortorget i Malmö. SvD.se:s utsända Negra Efendic är på plats och berättar att de palestinska motdemonstranterna har brutit sig igenom avspärrningarna för att attackera de israeliska demonstranterna. Poliserna försöker hålla emot, demonstranterna kastar flaskor och skjuter raketer.

– Det är oroligt. Det är väldigt mycket polis på plats, säger Negra Efendic.

I bakgrunden skriks ”bojkotta Israel”.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Har I set denne video? ;-)

Anonym sa...

Chockerande inslag i CBS 60 minutes gjord av CBS utrikeskorrespondent Bob Simon som är själv jude och bor i Tel Aviv!

60 Minutes - The Truth in Palestine

http://www.youtube.com/watch?v=9m7eaTFWyAs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=zWKa29g25yY&feature=related

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.